Rallye2.hu
logo
…csak a Rallye2 -ről szól!

Kuncz Dezső: Sajnálom, hogy kiestek a csoporttársak, de örülünk a győzelmünknek

Úgy tűnik, ha egy pilóta a bajnokságban az élre áll, akkor a pályán diktált tempója a Rallye2.hu-ra történő bejelentkezésére is átragad. Ezt a tendenciát támasztja alá, hogy a bükfürdői verseny után Szebényi Dávid, Veszprém után pedig Kuncz Dezső beszámolója érkezett meg elsőként hozzánk.

 Kuncz Dezső: Kitűnően sikerült számunkra a bajnokság második futama. Az autónk jól működött, nem volt vele ezúttal semmi komolyabb probléma. Az első gyorsasági szakaszon még nekem nem sikerült felvennem rendesen a ritmust, volt egy kicsúszásunk, aminek következtében kb. 8, de talán 10 másodpercet is bent hagytunk a nyitó, kislődi szakaszon, de innentől kezdve semmi gondunk bajunk nem volt. Azt nagyon sajnálom, hogy Szebényi Dávidék, Krecskay Krisztiánék és Baksai Laciék valamint Dékány Sándorék is kiestek már az első körben, nagyon szerettem volna velük összemérni a tudásomat és a célban velük együtt örülni a helyezésünknek. Az egyik szemünk nevet mert az Anettával elért eredményünknek köszönhetően, az abszolút első helynek nagyon örülök, de a másik szemünk sír, mert jobb érzés lett volna ugyanígy végezni a „kollégák” társaságában. Az autónk végre úgy szuperált, ahogy azt már régen elvártuk tőle. Csaknem teljesen hibátlan volt, csupán egy Kislődön megtalált nagyobb gödör nyomán a visszahajló lökhárító miatt a kerékjáratban kiszakadt műanyag takarólemezt kellett pótolnunk, hogy a felverődő kövek nehogy kárt tegyenek a motortérben. 2011-ben Bükfürdőn a váltó, 2012-ben a V-tech szelepek hibája miatt nem szerezhettük meg az abszolút győzelmet, sokat küszködtünk az autóval, most viszont végre hozzánk került az abszolút értékelés aranyérme. Nem győzöm hangsúlyozni, hogy ez egy népesebb mezőnyben lenne igazán nagy érdem, de természetesen így sem szomorkodunk, keményen megdolgoztunk érte, pont mint az utolsó szakasz győzelméért járó plusz pontok begyűjtéséért. Azt a szakaszt azt amúgy istenesen letoltam, de megérte, mert ezek a plusz pontok remekül jönnek majd az éves végelszámolásnál. A nap folyamán Molnár Zsolttal harcoltuk a legnagyobbat, ők kitartóan üldöztek minket a célig, amire ékes bizonyíték, hogy a hátrányukból sikerült is nekik bő 10 mp-et lefaragniuk, de viccelődött is velünk Zsolt, hogy azért nagyon ne verjük már el, ne siessünk annyira, hiszen ha már ezt a napot erre szántuk, akkor nem értik, hogy mire is ez a nagy rohanás a részünkről. 🙂 Aradon természetesen ott leszünk, már várjuk a soron következő futamot, ahol reméljük, hogy a társaink is ott lesznek és egészen a célig versenyezhetünk majd egy hasonlóan jót, mint Veszprémben a verseny elején tettük.

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!

24 hozzászólás to “Kuncz Dezső: Sajnálom, hogy kiestek a csoporttársak, de örülünk a győzelmünknek”

 • Atika szerint:

  Ez a csapat, akkor is bajnokesélyes lenne, ha 100 autó nevezne Rallye2-ben és mind célba érne! No nagy arc, no csinnadratta, profin felkészített versenyautó, vérprofi pilóta, fanatikus csapatvezető, lelkes szerviz csapat, az van!!!
  Emberek!!! A teszten, már nem volt mit finomítani a beállításokon!!!! Nekem már az is új volt, hogy a teszt kezdetekor, működőképes versenyautó volt a helyszínen!
  Dezső elvitt egy körre és azt éreztem, hogy ilyet még nem éreztem! Ja, akkor már értem a 20-30 mp-eket gyorsonként, amiket kaptunk Rádóczi Józskával és felértékelődtek azok a pillanatok, mikor meg tudtuk szorongatni Dezsőt! Mondhatnám azt is, hogy így könnyű! De amit Kálmán, Dezső és a kis csapat még a verseny előtt dolgozik ezen a projekten, az emberfeletti! Na, az a nem könnyű!

  Köszönöm, hogy veletek lehettem, hogy részese lehettem a sikereteknek! 🙂

 • R József szerint:

  Gratulálok! Ügyesek voltatok! Ne bánkódj Attika jövőre mi is hasonló módon támadunk! 🙂

 • Szemmelroth Anetta szerint:

  Nagyon remélem!!!! 😀

 • Kálmán szerint:

  Sziasztok!
  R Józsinak írom, hogy remélem ebben évben gyűjtögeted minden hónapban a támogatók pénzét.
  Jövőre gyere, itt a helyed a mezőnybe! Biztos vagyok benne, hogy most is jó helyen végeztél volna.
  A versenyen és az autó felkészítésén mindig ugyanígy csináljuk. Most csupán annyi különbség volt,
  hogy kicsit taktikáztunk. A végén talán még csuszás is lett majdnem! Persze az utolsó gyorsot mindenképp
  meg kellett nyerni. Volt benne kockázat bőven, de e nélkül nem lehet nyerni!
  Egyszer le kellene írnom, hogy az egy hónapi felkészülés alatt mennyi mindent kellett elintézni, megcsinálni, cserélni!
  A császár pénzét is el lehet költeni, hisz sosem tudja az ember, hogy mi fog elnyűni, elromlani.
  Itt csak azon múlik, mire költjük a rendelkezésre álló pénzt! Vannak fontossági sorrendek, de egyenrangú alkatrészek is.
  Ráadásul még most készül a szervizbusz, ami kb három múlva lesz kész. Akkor egybe lesz minden, ami az autóhoz kell.
  A figyelmünk most oda is megoszlik, de természetesen ismét szétszedtük a Type R-t is. Revízió néhány alkatrésznél és csere is, ha gond van.
  Higgyétek el a verseny is izgalmas, de én felkészülést is szeretem! Ez már néha fél siker!
  Érdekes látni, hogy mi kopott el, és mi adta volna meg magát ha nem kukkantunk bele!
  Hihetetlen dolgok is vannak, amit nem ért néha az ember. De ettől a titokzatosságtól szép és izgalmas az egész!
  Minél többen gyertek Aradra, itt is izgalmas verseny lesz az tuti!
  A SPURI legyen veletek!
  Üdvözletem küldöm mindenkinek!
  F.Kálmán

 • jt szerint:

  gratulálok.
  jt

 • Tuki szerint:

  Sziasztok Spuri Team!
  Gratulálok az első helyezéshez.
  Örülök, hogy végre sikerült az autótokat tökéletesre fejleszteni a tavalyi kudarcok után. Aki benne van az tudja,hogy mekkora emberi és anyagi erőfeszítéssel jár egy tökéleteshez közelítő rally autó felkészítése, és milyen sok buktatója lehet, hogy egy jó pilóta-navigátor párossá váljon az a két ember, aki versenyzik. Kálmánnak is gratulálok, hiszen ismerős nekünk csapatvezetőknek, hogy mennyire fanatikusnak kell lenni, és éjjel 3-kor is a műhelyben dolgozni nap, mint nap, hogy a legjobbat hozzuk ki az autóból, bár az “eszközeink” meg sem közelítik egymáséit.
  A pilóta a kulcsfigura, aki, ha tehetséges és még jó információt is ad a csapatvezetőnek az elegendő tesztelések után az autó beállításához, testreszabásához, akkor az már félsiker.
  A másik alapkő a stabil,egész évben jól koncentráló-együttműködő navigátor, akiben vakon bízik a pilóta és a csapat is.
  Dezső, ne szomorkodj egy győzelmet nem kell megmagyarázni, Aradon folyt.köv. több autóval 🙂

  Ügyesek vagytok, keményen, ahogy eddig:)

  Üdv, találkozzunk Aradon:)

  Tuki

 • beni szerint:

  micsoda egy nyálasok vagytok ti nagy dolog 5-6 emberrel versenyezni szerintem vicc az egész bajnokságotok már otthon tudja mindenki hogy jut neki kupa

 • szabi szerint:

  Gratula a csapatnak a tényleg emberfeletti önzetlen rallyszeretetért ! Ez halt ki sok emberből de még hálistennek párunkban megvan ! Gratula talizunk Aradon !

 • Szemmelroth Anetta szerint:

  Köszi Szabi!

  Szerencse, hogy itt is megjelentek az arctalan, nevüket nem vállaló “intelligens” egyedek. 😀

 • GabikaWRC szerint:

  Beni! Ezek a nyaladzo emberek az utolso mohikanok, akiknek koszonhetjuk, hogy egyaltalan meg van Rallye2. Igen. kupat kap ha celba er. Epits autot adunk neked is. Csak gyere…

 • beni szerint:

  gabika autom is van kupám is van én nem akarok veletek vinetut játszani egy bohocok vagytok az egész bagázs az irjátok hogy profik vagytok profi kocsikkal bocs van köztetek vérprofi is de a baksai meg kifujta az orotokat egy zsigulival hadjuk már nektek valo ez a buziskodás nem mertek elörelépni mert nem lesz bádog na pá

 • GabikaWRC szerint:

  Az autód valószínűleg Burago, jobb esetben Matchbox. Kupát boltban vehetett neked az apukád a kettes átlagért. Ezt csak onnan gondolom, mert jó eséllyel most végezhetted el az általános iskola első osztályát, mert írni azt ugyan már tudsz, de ez helyesen nem nagyon megy. Mondom, gyere, és nyugodtan buziskodjál köztünk, és akkor majd hiszünk neked. Addig úgy vélem, hogy csak a menetszél rángatja a “szádat”. Persze azt is csak a hátsó ülésen apu mögött.

 • Tuki szerint:

  Szia Beni!

  Én Takács Norbert (Tuki) vagyok, a TMC Rallysport csapatvezetője.

  Először is ne hallgass a Gabikára nekem is pocsék a helyesírásom.

  Ezen a lapon eddig nem volt “divat” az ilyen hangnemű hozzászólás.
  Nem szeretnék tolakodó lenni,de ha lehet tedd már meg BARÁTOM ( ha nem haragszol a megszólításért ), hogy leírod a neved, mert Én, aki tudom, hogy mennyi munka van 1-1 másodosztályú versenyben (eredménytől függetlenül) szeretnék utánanézni, hogy hol, milyen bajnokságban szerezte az az ember a kupáit, aki ilyen hangnemben bírálja a munkámat!
  Legyél Tökös gyerek itt is ne csak a pályán meg a számítógéped előtt!!
  Egyébként nekünk is “csípi a szemünket a sampon”, amire az van írva, hogy BAKSAI. Hidd el, hogy nem Te nyitottad fel a szemünket. Itt mindenki tudja, hogy a Laci tehetséges pilóta. De mi már csak így szeretjük !
  Ja,de tényleg szívesen várunk Téged is a Rally2 baráti -bár jelenleg-nem túl népes csapatába!!!
  A versenyek jók, itt ki tudod bontakoztatni a tehetséged (ha van), és megvan az előrelépési lehetőség is.
  A hangnemmel – amit használsz – kapcsolatban csak egy jó tanács:lehet hogy akinek írsz az egy hölgy!!
  Én a helyedben megválogatnám a szavaimat. Mondom ezt annak ellenére, hogy a véleményedet elfogadom, de támaszd alá valamivel, és megemelem a ” kalapom” előtted!!

  Várom a válaszodat!!

  Üdvözlettel, (és lehet, hogy tisztelettel) : Tuki

 • R József szerint:

  Emberek ! Minek ez a fröcsögés? Szabad országban élünk, mindenkinek lehet és van is véleménye. Szerintem mindenki tegye a dolgát és aszerint ítéljük meg. Akinek nem tetszik a RALLY2 ne nézze, ha viszont nézi akkor tegyen építő kritikát mert attól tudunk fejlődni. Teljesen felesleges egymás anyukáját és nemi hovatartozását emlegetni, ez nem visz sehova. Van kocsid tudsz vezetni van rá pénzed gyere, ha nincs meg valamelyik a három közül akkor ne gyere, de ne ne fikázd azt aki legalább ott van. Akik ott állnak a rajtnál nem tehetnek róla, hogy csak ennyien vannak, de ők legalább ott vannak, sokan szeretnénk ott lenni köztük, de sajnos most nem tehetjük meg. Baksai Laci kvalitását nem vitatja senki, ezért szeretjük, jó hogy van egy ilyen versenytárs mert rámutat arra , hogy nem minden a fullos technika. Ennyi

 • szabi szerint:

  Ide süllyedt a mi kis parányi országunk ! Sajnálom ,hogy ezek az emberek akik trágár kifejezéseket használva irosgatnak weblapokra,hogy nem egy fényképes címmel ellátott regisztrációval teszi . Ugyanis azt biztosan nem merné megtenni ! De kell ilyen ember is mert legalább tudjuk ,hogy őket is érdekli ez az egész amit csináltok/csinálunk ! Lehetne kérni titeket ha ezt elolvasod ,hogy ne írj trágár kifejezéseket mert azzal nem minősíted nagyobbra a véleményedet ! Csak arra szeretném megkérni ezeket az embereket,hogy a tisztességes nevükkel nempedig álnéven fantázianévvel írjanak és jöjjenek vagy menjenek oda azokhoz az emberekhez akikkel bajuk van, mondjuk egy versenyen és szóban szemtől szembe mondja el neki ! Azt ugye nem meritek ! Szájhősök !

 • R József szerint:

  Dezsőt meg azért is szeretjük,mert nem szól egy szót sem mégis körülötte forog a minden. Mindig az Ő neve alatt van a legtöbb komment. 🙂

 • beni szerint:

  micsoda egy majmok vagytok gabika te meg csak videozzál de a szádat nehogy én tépjem le emberek nekem nem a rallye2 van bajom hanem hogy sztároljátok egymást

 • szilagyi tomi szerint:

  hát nem értem mit foglalkoztok mindenkivel versenyezzetek és kész osztom a véleményeket ti szerettek ebbe a közegben versenyezni másnak nincs sportszakmai értéke őszintén szerintem sincs az a baj hogy kevesen vagytok úgyhogy kaptok még hideget amúgy valaki nem hűje gabika mert nem ír helyesen nem szoktam írni hozzászólást de mit törödtők mindenkivel .szerintem r józsinak igaza van nem minden a technika .én versenyeztem dezsövel neki olyan ember kell aki tudja hajtani aki tudja fogni .szerintem minden a pénzen múlik ti is tudjátok .szerintem nem is tudjátok felvenni a versenyt dezsövel sem technikába sem anyagilag hát ez van de ök lehet kétszer annyit törödnek a büdzsével mint más .amúgy szerintem a tuki barátom a legjobb csávó a brigádban mert ö kis pénzből akar nagyot alkotni oda teszi magát .hát ennyi versenyezzetek ja gabika bocs a hibákért

 • GabikaWRC szerint:

  Csak a tisztán látás végett: beni és szilágyi tomi azonos gépről ír. A beni jellegű hozzászólásokat nagyon nem toleráljuk, a szilágyi tomi félékre viszont van igény. Szóval ha gondolod, erre a hangnemre vevők vagyunk, és ha akarod tudni, még akad olyan azok közt, amiket leírtál, amivel egyet is értek.

 • szilagyi tomi szerint:

  két ember vagyok ez jó akkor én vagyok lehet betmen

 • oriol szerint:

  kiváncsi vagyok ki lehet ez a szilágyi tomi =beni .Tuki nincs valami tipped ?Amugy jól beégett a srác !

 • Szemmelroth Anetta szerint:

  Szia Oriol!

  Pontosan tudjuk kik azok…még Benikét is! 😀 Pont ezért kár reagálni rájuk! 😀

 • oriol szerint:

  de boccs mi nem tudhatjuk meg mert tényleg nem tudjuk ?
  köszi.

 • Szemmelroth Anetta szerint:

  Majd személyesen! 🙂

 • Vélemény, hozzászólás?

  Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük