Ha valami nem ideális, az az ideális Krajnyák Petrának és Lukács Zolinak, és ez Kazincbarcikán is bebizonyosodott hiszen a csúszós, és murvás utakon, szürkületben, a 6-os géposztály bronzérmével zárták le a 2021-es szezont. Krajnyák Petrával beszélgettünk.

A Rally2 Bajnokság orfűi, ózdi, valamint a móri futamán is ott voltatok, és neveztetek az évzáró versenyre is. Mi volt a tervetek Kazincbarcikán?

Igazából még mindig a kocsival való összeszokás van nálunk az előtérben, mert így, hogy nem tesztelünk, kevés volt a verseny, nagyjából kb. az összes futamon elölről kezdem megismerni a Ford Fiesta R2T-t. Nagy elvárásaink nem voltak, de szerettem volna jó teljesítményt nyújtani, hiszen borsodi lány vagyok, otthon voltam a versenyen. Az pedig egy plusz érzelmi töltetet adott, hogy ott volt velem a családom is, ez nagyon jó volt.

Izgalmas volt nektek is a verseny?

Egy lassítót sikerült ugyan lerombolnunk, de szerencsére ez volt a legnagyobb kalandunk, hála az égnek. A versenytáv feléig azt éreztem, hogy nem akar sehogy sem összejönni nekünk ez a futam, mert folyamatosan volt valamilyen problémánk. Vagy a kocsival küszködtünk, vagy balesetek, kicsúszások miatt kellett megállnunk, de nagyon nem akart kialakulni a versenyünk.

Aztán a végére sikerült magamra találnom, úgy látszik nekem szükségem van arra, hogy egyre rosszabb körülmények közt kelljen autózni, akkor kapom el igazán a fonalat a teszt hiányában. Remélem, hogy 2022-ben már gyakorlottabban tudok odaállni a rajtvonalhoz, és nem kell ahhoz majdnem minden alkalommal egy fél verseny, hogy formába lendülhessek, illetve megtaláljam a kocsit. A murvát nem kedvelem, pedig nincs vele bajom, a salakon is jól szoktunk szerepelni általában.

A sötét és az eső sem a szívem csücske, mégis rendre megtalálom magam a mostohább körülmények közt. Ez alapján azt mondom, hogy a normális körülmények számomra a nem ideálisak. 🙂 A versennyel és a rendezéssel teljesen meg voltunk elégedve, tetszett, hogy egy perc csúszás nélkül, mindig, minden időben történt, élveztük, hogy teljesen tiszta versenyünk volt. A kategóriánk harmadik helyén sikerült célba érnünk, amivel maximálisan elégedettek voltunk, de tudjuk, hogy ehhez szükségünk volt a csillagok ideális együttállására és egy jókora adag szerencsére is.

Ennek ellenére nem becsülöm alá az eredményünket, mert folyamatosan fejlődni tudtunk, ez látszott is és a végére már szerintem egészen jól megbirkóztam én is a feladattal. Főleg ahhoz képest, amennyit 2021-ben az autóban tudtam ülni.

Versenyeztek még 2021-ben?

Most azt mondom, hogy ennyi volt az idei év, jelenleg úgy érzem, hogy majd csak jövőre következik a folytatás. Van még az autóban, arra akarok törekedni, hogy előbb kimaxoljam a Fordunkat, a többit pedig ráérünk tavaszig kitalálni.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!