Krajnyák Petrának és Lukács Zoltánnak nagyon necces volt eleinte még az is, hogy el tudnak e egyáltalán indulni a Vértes Rallye-n, de a csapat gyors munkájának köszönhetően ott tudtak lenni végül a rajtnál. A gyengébben sikerült első kör után, egy tökéletesen felépített verseny végén, remek eredménnyel térhettek haza a móri futamról. Krajnyák Petrával beszélgettünk.

Milyen tervekkel érkeztetek meg Mórra? Sikerült e az Ózd-Eger Rally óta valahol versenyeznetek?

Nagy terveink nem voltak, mert az Ózd-Eger Rallye óta nem ültünk a versenyautóban, sőt semmilyen versenyen nem tudtunk részt venni. Az üzemanyag tartályunkat el kellett küldenünk Ózd után az M sporthoz, és az ígéretük ellenére nem érkezett vissza időben. A Vértes Rallye előtt mindössze két nappal kaptuk vissza. A fiúk egy huszáros hajrával beszerelték az autóba, ez köszönjük szépen nekik, de igazából tesztelni már nem volt lehetőségünk, így nagy dologra nem készültünk Móron. Semmiféle elvárásunk nem volt, talán éppen ezért a végén mégis egész kellemes meglepetés kerekedett a futamból. Nem indult jól, de a végére sikerült belőle egy egész jó versenyt összehozni.

Az első kör végén, amikor beszélgettünk nem voltál túlzottan elragadtatva az addig tapasztaltaktól. Összességében hogyan alakult a Vértes Rallye-tok?

Az első körünkről a helyszínen is azt gondoltam, hogy katasztrofális volt, és ennél pontosabban most sem jellemezhetném. Teljesen kiestem abból az ütemből és ritmusból, amit szerintem már Ózdon egész jól elkaptam. Kapkodás volt, inkább erőltetett éreztem az egészet, mintsem jónak.

A második körre kezdtem egy kicsit megnyugodni és ennek hamar megmutatkozott a kézzelfogható eredménye. A harmadik körünk az esőben pedig már teljesen jól sikerült. Az ott elért eredményekkel teljesen elégedett vagyok. A hetedik szakaszon harmadikok lettünk a hatos géposztályban a nyolcadikon, a power stage-n pedig megszereztük a második helyet. Nem tudom, hogy ez csak az esőnek köszönhetően vagy annak is, hogy én rázódtam bele annyira a versenyzésbe. Esőben általában jól szoktam menni. Azért is voltak jók ezek az eredmények, mert így a végére sikerült valamit letenni az asztalra és nem keserű szájízzel távoztunk Mórról.

Az autóval semmi gondunk nem volt, kalandunk sem akadt olyan, ami említésre érdemes lenne azt gondolom, hogy az utolsó gyorsasági szakaszon méltó módon zártuk le a versenyt és lehet, hogy az évet is. A futam elején történt dolgokra és a veszteségekre pedig megpróbálunk nem visszatekinteni.

Hol terveztek még az idei évben esetleg versenyezni?

Azt hallottuk, hogy Komlóra nem kell menni, úgyhogy egyelőre fogalmam sincs, várok, hogy valamilyen koncepció összeálljon a fejemben, de az biztos, hogy 2021-ben még szeretnék a versenyautóba beülni. Azt, hogy ez hol fog összejönni még tényleg nem tudom majd biztos adni fogja magát a helyzet utánanézünk, hogy mik a lehetőségek és megpróbáljuk kiválasztani a számunkra legkedvezőbbeket.

Rallye2.hu Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!