Mecsek Rallye 2015 Rallye2 Salánki Gábor_260Rengeteget várt az új váltójára Kopasz Krisztián és Papp Laci, de Krisztián szavaiból ítélve megérte a türelem, mert egy szenzációs alkatrésszel okosodott a Hondájuk és ezzel végre pontot tehettek az egész éves váltómizériájuk utolsó fejezetére is. Emiatt a srácok a Mecsek Rallye-n leginkább csak teszt üzemmódban autóztak, de azért azt nem engedték meg maguknak azt a lazaságot, hogy egy méretes zakóba belefussanak, figyeltek a jó eredményre is fél szemmel, így a végére két dobogós helyezésnek is örvendhettek. Erről beszélt nekünk Kopasz Krisztián.

Rallye2.hu: Tesztelni voltatok e a Mecsek Rallye előtt?

Kopasz Krisztián: Sajnos nem volt időnk tesztelni, mert én külföldön élek és éppen csak hazaértem a Mecsek Rallye-ra, úgyhogy a teszt hiányában az új váltónkkal is a versenypályákon, élesben sikerült megismerkednünk.

Rallye2.hu: Régen várt pillanat volt ez már, hogy végre megkapjátok és használhassátok a tolókerekes váltótokat. Milyen volt?

Kopasz Krisztián: Irtózatosan szuper! Nagyon köszönöm Lévai Ferinek és szervizcsapatának, Bognár Csabinak es Érsek Tibinek az egész éves kitartó és kiváló munkáján túl azt is, hogy a váltót, amit Slezák Mikitől vettünk a Mecsek Rallye-ra beszerelték. A régi váltóval iszonyatosan sokat küszködtünk, álomszerű volt most ezzel az újjal autózni. Jó volt a kiosztás, tökéletes volt a váltó.

Mecsek Rallye 2015 Salánki Gábor_078

Rallye2.hu: A váltó jó lett, de milyen volt ezen felül a felkészülés és a pályabejárás?

Kopasz Krisztián: Az autót jól felkészítettük, a pályabejárás rendben volt, csupán az orfűi gyors utolsó néhány kilométerén volt akkora köd, hogy gyakorlatilag semmit sem láttunk. Ezt ezért nem sikerült túl jól felírni. Ezen felül minden más jó volt.

Rallye2.hu: Nem volt könnyű ilyen ködös körülmények között jó itinert írni.

Kopasz Krisztián: Egy kicsit szorosabb itinert írtunk a szokásosnál és ez most jobban bejött nekünk. Főleg a csúszós mecseki pályákon! Nem akartunk elesni, mindenképpen végig akartunk menni a versenyen. Legfőbbképpen azért kerültük a kockázatos szituációkat, mert bárhol is értünk volna célba a Mecsek Rallye-n, az már nem befolyásolta volna a bajnokságban az éves eredményünket. Nem tudtunk volna már igazából se előrelépni, se visszaesni a pontversenyben. Tesztversenynek szántuk az évadzáró futamot, a biztonságra fektettük a hangsúlyt.

Mecsek Rallye 2015 Rallye2 Salánki Gábor_014

Rallye2.hu: Mennyire sikerült megbarátkoznod a sárral?

Kopasz Krisztián: Hát azzal még ezután is kell barátkoznunk, ha netán azon kell majd egyszer versenyeznünk. Nagyon elspóroltuk. Biztos vagyok benne, hogy ennél azért lehet gyorsabban is menni rajta. Amikor néztük az időeredményeket, akkor azt láttuk, hogy a sáron nagyon sokat kaptunk az ellenfeleinktől. Jobban is mehettünk volna, ám sajnos nem volt jó a gumiválasztásunk. A versenyen, slick-el mentünk, ami a sárban nagyon csúszott, intermediate kellett volna. De jobb eredményt valószínűleg azzal se értünk volna el a már említett óvatos teszt stratégiánk miatt.

Rallye2.hu: A pályákról milyen véleménnyel vagy a verseny után?

Kopasz Krisztián: Nagyon tetszettek. Az egyik kedvenc versenyünk a pécsi, illetve nagyon szeretjük a Mecseket és a környékét. Az esti gyorsok is jók voltak és bevallom, hogy előzetesen jobban tartottam az éjjeli gyorsaságiktól. Meglátásom szerint nem kellett volna.

Rallye2.hu: Mondtad, hogy óvatosra vettétek a figurát. De ezeken a pályákon szerintem kaland nélkül nem igazán lehetett végigmenni. Volt e valami gondotok a verseny során?

Kopasz Krisztián: Valóban nagyon biztonságosan autóztunk, semmi különös nem történt velünk. Néha egy-egy megcsúszás, de tényleg ennyi. Be nem estünk sehová, keresztbe ugyan fordultunk az úton, az megesett néhányszor, de árkot nem jártunk, neki semminek nem mentünk, karcmentesen vittük célba a Hondánkat. Az utolsó, orfűi gyorsaságiról defekttel jöttünk le, a körülményekhez viszonyítva egy eseménytelen versenyen vagyunk túl.

Rallye2.hu: Nem az eredményért utaztatok Pécsre, mégis megkérdezem, hogy elégedettek voltatok e azzal, amit a célban hallottatok?

Kopasz Krisztián: Kategóriánkban másodikak, az N csoportban pedig a harmadikak lettünk és nagyjából ide is vártuk magunkat. Óvatoskodtunk, de annyira azért nem spóroltuk el, hogy szégyent kelljen vallanunk. Elégedettek vagyunk. Jövőre szeretnénk majd előrébb lépni, most örülünk ennek, az idei évben ennyi volt.

Rallye2.hu: Azt veszem ki a szavaidból, hogy 2016-ban is Rallye2-be szeretnétek jönni és az ideitől egy jobb évadot produkálni.

Kopasz Krisztián: Abszolút! Remélem lesz rendesen kategóriánk és abban mindig megfelelő számú versenyző. Szeretnénk nagyokat versenyezni.

Mecsek Rallye 2015 Salánki Gábor_076

Rallye2.hu: Idén a Mikulás vagy Szilveszter Rallye-n láthatunk e titeket? Vagy bárhol máshol esetleg…

Kopasz Krisztián: Jó kérdés. Mikuláson szinte biztos, hogy nem, a Szilvesztert is át kell még beszélnünk. Szeretnénk természetesen, de meglátjuk majd, hogy az időnk és a programunk engedi e, hogy valamelyik bulifutamon ott lehessünk.

Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!