Rallye2.hu
logo
…csak a Rallye2 -ről szól!

Kocsis Imre: Szeretnénk belépni a kiskapun

Kocsis Imre és Henszelmann Zsolt gyengébben kezdett, de a második körben nagyot autózva fokozatosan felzárkózott az élmezőnyhöz, a kategóriában pedig győzni tudtak. Kocsis Imrével beszélgettünk.

A verseny előtt azt mondtad, hogy inkább óvatosabban, a biztos célba érkezésre törekedve, a kocsira és a 201-es rajtszámra vigyázva akartok autózni. Mit vártatok az Ózd Rallye-tól?

Sziasztok! Mi alapvetően nagyon meg vagyunk elégedve, hiszen a kitűzött terveinket elértük, épségben teljesítettük a versenytávot, sok ponttal gyarapodtunk, ezeknek hála a legfontosabb tervünket kipipáltuk. A Veszprém Rallye rajtja óta, így Ózd után már kimondható, hogy több mint a bajnokság felében nálunk van a 201-es rajtszám, amire nagyon büszkék vagyunk. Ráadásul majdnem teljesen hibamentesen versenyzéssel sikerült megőriznünk.

Hogyan alakult a versenyetek?

Eredmények szempontjából teljesen jól, de hozzáteszem, hogy nem örültünk annak, hogy a versenyzőtársaink és kategóriatársaink kiestek a nap folyamán, nem így szerettünk volna plusz pontokat szerezni. Számunkra teljesen új pályákon mentünk, soha nem versenyeztünk még Ózd környékén, összességében szerintem jól szerepeltünk. A prológot megcsináltuk, időre soha nem szeretünk menni az ilyen bemelegítéseken, mert nem sok értelmét látjuk az autó nyaggatásának, és ha már megtisztelt minket a sok néző azzal, hogy kilátogatott, akkor mi is szeretnénk nekik adni ezért cserébe valamit. Szombaton a Zabar-Domaháza és a Sáta-Kiskapud szakaszok nekünk nem estek a kezünkre valamiért, de nem találtuk meg bennük a hibát, hogy hol kapunk a többiektől. Ezeken a pályákon nem tudtunk a mezőny elejében autózni.

A nyolcadik hely környékén teljesítettünk ezeken a gyorsaságikon, és perceket ugyan nem kaptunk, de eredményesek nem tudtunk lenni. Királd volt a mi pályánk, nekünk és az autónak is nagyon feküdt, örültünk annak, hogy abszolút harmadik időket tudtunk a körgyorsaságin autózni. Itt nyertük meg a versenyt a 6-os géposztályban. Az autónk egyetlen hibától eltekintve rendeltetésszerűen tette a dolgát. A ventilátor adta meg magát, minden rajtba 120 Celsius fokos hűtővízzel álltunk oda. A problémát Bakó Laciék segítségével tudtuk megoldani, ők adtak egy ventilátort kölcsön nekünk, ezt nagyon szépen köszönjük nekik, és azt is, hogy a szervizben segítettek nekünk. A javítás ellenére a második körben, Királdon, ismét nagyon felszaladt a víz hőmérséklete, ez valószínűleg nem tett jót a motornak. Volt egy jókora kalandunk a nap folyamán, Borsodbóta előtt, a lobogós részen nagyon megijedtem egy váratlan huppanó után. A tempónk 170 kilométer/óra körül volt, amikor eldobott az út, aminek a szélén szakadék és kőkorlátok egyaránt voltak. Sok esély nem mutatkozott arra, hogy jól jöjjünk ki a szorult helyzetből, de jókora szerencsével megúsztuk a becsapódást, akkor hatalmas mázlink volt. Régen fogott el ilyen érzés, de akkor tényleg nagyon megijedtem, nagyobb baj is lehetett volna belőle.

Nem baj, hanem két szép kupa lett a végeredménye az ózdi túrátoknak. Megnyertétek a 6-os kategóriát, abszolútban pedig a negyedikek lettetek, a bajnokságban pedig növeltétek az előnyötöket a záró futam előtt. Ha győztetek volna az összetettben is, akkor már abszolút bajnokként távozhattatok volna Ózdról. Elégedettek voltatok az eredménnyel?

Egy szavunk sem volt, nagyon boldogok voltunk a célban, főleg arra voltunk büszkék, hogy a helyi versenyzőkkel, többek közt a futamgyőztesekkel, Krehlik Nándiékkal – akiknek gratulálunk – közel azonos időket tudtunk autózni Királdon, úgy, hogy mi még soha nem mentünk ezen a pályán. Örültünk, hogy a nap végére szépen fel tudtunk kapaszkodni, mert az első szakasz után eléggé hátul voltunk a mezőnyben. 100 %-ig elégedettek vagyunk. A 201-es rajtszámot félidőben veszni láttam, mondtam is Zsoltinak, hogy az eddigi jó szériánk igencsak lezárul, de szerencsére tévedtem. Gondoltuk, hogy Ifj. Fogarasi Attiláékhoz fog kerülni a rajtszámunk, ügyesek voltak, űridőket mentek hozzánk képest, sajnáljuk, hogy a technika felmondta nekik a szolgálatot. Emiatt maradt csak nálunk a 201-es.

Már marad is év végéig, ez nem kérdés. A Zemplén Rallye-ra gondolom, hogy mindenképpen beneveztek…

A három pontos előnyünk Ózdon szépen megnőtt, de ahogy mondtad a Rally2 Bajnokság abszolút elsőségét nem tudtuk megszerezni, bebiztosítani, így természetesen mindenképpen részt veszünk az évad utolsó futamán. Év elején álmodni sem mertünk ilyen szereplésről, helyezésekről, úgy voltunk vele az első Rally2-es szezonunk kezdetén, ha azt felajánlják nekünk, hogy abszolút hatodikak lehetünk ebben az erős mezőnyben, azt vidáman aláírjuk. Mindezek után nem leszünk akkor sem elkeseredve, ha a szezon végén csak a második vagy a harmadik helyen zárjuk az évet, a dobogós helyünk már biztosított, de jó lenne győzni. Ha már nyitva áll előttünk a kiskapu, a bajnoki címhez, akkor szeretnénk és meg is próbálunk novemberben belépni rajta.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük