DSC_0543Szűk egy hét van hátra az évad negyedik Rallye2-es versenyéig, a Székesfehérvár Rallye-ig. Ennek apropóján kerestük meg Keszler Matyi bácsit, hogy meséljen nekünk, hogyan zajlik náluk a felkészülés a soron következő verseny előtt. A válasz elég komoly rutinosságot sejtet, de jól tudjuk, hogy rutinnak, tapasztalatnak, na és szurkolóknak egyáltalán nincs híján a Keszler Mátyás-Hágen Zoltán-Öreglány Audi trió.

Rallye2.hu: Még mielőtt a Székesfehérvár Rallye-ról beszélnénk, Mesélj nekünk kérlek a szombathelyi versenyetekről! Milyen volt, hogy éreztétek magatokat?

Keszler Mátyás: Igazából mi szeretjük azokat a pályákat, bár most kicsit keveset tréningeztünk, de évek óta használjuk ezeket a szakaszokat nem okoztak túl nagy meglepetést. Nem indult jól a verseny, hiszen az első gyorsaságin egy előttünk rajtoló Subaru kigyulladt, megállítottak emiatt, átadtuk a tűzoltó készülékünket is, hogy segítsünk a bajban. Aztán a második gyorson kaptunk egy defektet, ami alapvetően nem jelentene olyan egetverően nagy problémát, de nekünk elromlott az emelőnk. A Hágen úrra elég nehezen tudtuk megoldani a problémát, egy tíz perces műsor volt ez nekünk. A többi szakaszon nem volt gondunk, tetszettek is, – bár ez a dobálós Katlan nem éppen a kedvencem- de maga a verseny remek volt. Végül a P14 hetedik helyén zártunk. 2015-re eléggé megcombosodott a géposztályunk. Nagyon élveztük és készülünk Fehérvárra, remélem ott is sokan leszünk.

Rallye2.hu: Attól függetlenül, hogy ez a „megcombosodás” nem a ti könnyebb munkátokat jelenti nem hallom a hangodban, hogy emiatt szomorkodnál. Pedig az öreg Auditokhoz viszonyítva „űrtechnikákkal” versenyeznek a P14-ben.

Keszler Mátyás: Persze! Örülünk az erősödésnek, jöjjenek, autózzanak a fiatalok. Ügyesek is tagadhatatlan, meg mennek, mint az Isten nyila. No és a Mitsubishik, Subaruk is erősek. Jó autók.

Rallye2.hu: Az autótok hogy bírta a vasi pályákat?

Keszler Mátyás: Rendben volt igazából nem sok gondunk volt. Öregek a murva gumijaink, úgyhogy a defekt az benne volt bármikor a pakliban. Meg is kaptuk. Más gondunk nem volt.

Rallye2.hu: Hogyan tovább a bajnokságban?

Keszler Mátyás: Elég sok van még hátra, talán Székesfehérvár után járunk majd félidőnél. Kassára szerintem mi nem fogunk menni, mert az nagyon messze van, de a többin, Veszprémben és a két hazai versenyünkön a Mecsek Rallye-n és a Baranya Kupán biztosan szeretnénk ott lenni és egy jót autózni.

Rallye2.hu: Hogyan készültök a fehérvári megmérettetésre?

Keszler Mátyás: Pontosan még nem tudom, hogy milyen szakaszok lesznek, nem vagyok túl jól ellátva mostanában Internettel. Legjobb tudomásom szerint most is a tavalyi pályákat használjuk. Amennyiben így van, akkor azt mondom, hogy valamicskét ismerem őket, nem rossz pályák ott a Bakony környékén. Az Oroszlány már húsz évvel ezelőtt is volt, túl sok újat nem hinném, hogy tud mutatni, de várjuk már a versenyt. A felkészülésünk roppant egyszerű: szombaton reggel Hágen Zoli barátommal találkozunk az adminisztratív átvételen, felvesszük a papírokat, aztán kirobogunk, megnézzük a pályákat és ennyi. Másnap csapatunk egy jót. 😉

Rallye díjátadó ünnepség 2014 Park Inn Radisson Budapest Salánki Gábor_084

Rallye2.hu: Tervek? Vágyak? Milyen eredménnyel lennétek elégedettek?

Keszler Mátyás: Nem tudom pontosan, hogy hogyan áll a kategóriánk, így nehéz konkrétumokról beszélni. Be kell érnünk a célba. Az biztos, ha a mitsubishis és subarus vetélytársaink nem hajtják a mi malmunkra a vizet azzal, hogy hibáznak, akkor nekünk nagyon nehéz dolgunk lesz, őket nagy siker lenne befogni. Mi szeretnénk fokozni a saját tempónkat és mindenképpen bízok abban, hogy ezúttal is át tudunk gurulni vasárnap a céldobogón. Mindenkinek eredményes és balesetmentes versenyzést és jó szurkolást kívánok!

Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!