DSC_0690Remek szezont produkáltak az ifjú titánok a fiatal csikó nyergében 2014-ben, bár nem indult az évük zökkenőmentesen. Keszler Matyi bácsi azonban már az idei évre koncentrál, vagyis szeretne rá koncentrálni, csak még nem tudja pontosan mire. De ez csupán részletkérdés. Az viszont biztos, hogy a Rallye2-ben láthatjuk 2015-ben is újra a Keszler Mátyás-Hágen Zoltán duót az Öreglánnyal. Keszler Mátyással beszélgettünk idei terveikről.  

Rallye2.hu: Kívülről nézve elég jónak tűnt a 2014-es évetek. Szép eredmények, sok kupa és az év végi budapesti díjátadó ünnepségről sem tértetek haza üres kézzel. Ti is ennyire jónak értékelitek a tavalyi esztendőtök? Mi volt a csúcs és a mélypont az évben?

Keszler Mátyás: Elég rosszul indult az év, hiszen a nyitó versenyen nem tudtunk elindulni, de szerencsére ez nem bizonyult gyógyíthatatlanul nagy érvágásnak, hiszen szerintem is elég jól sikerült a múlt évi bajnokságunk. Ettől függetlenül azt mindenképpen a negatív élmények közé kell, hogy soroljam, hogy a rajtra még nem állt össze az évünk, nem tudtunk elmenni Miskolcra, de ezután minden versenyen jót és jól autóztunk, egészen jó helyeken végeztünk, Hágen Zoli barátom is nagyon jól érezte magát az autóban. A baranyai versenyek ráadásul mind földrajzilag, mind érzelmileg közel állnak hozzánk, volt egy pécsváradi gyorsasági szakasz is, ami nekem abszolút hazai pályának tekinthető. A bajnokság úgy összességében tetszett, jól éreztük magunkat a versenyeken. Az autónk jól bírta, nem kellett kiállnunk egy futamról sem, azt hiszem, egy hasonló 2015-ös évvel kibékülnénk most így látatlanban.

DSC_0894

Rallye2.hu: Ezek szerint apait-anyait beleadva készültök az idei évre…

Keszler Mátyás: Hát, ezt azért talán túlzás lenne most így kijelenteni. Elég zavarosak most még a kategóriák, a szakosztály és más egyebek is. De hát mi mennénk szívesen, egyelőre úgy van, hogy részt veszünk az idei Rallye2-es bajnokságon is.

Rallye2.hu: Maradjunk annyiban, hogy nem kicsit lepnél meg, ha autót váltanátok. Ugye idénre is marad az Audi?

Keszler Mátyás: Persze, persze. Marad az Öreglány. Egy kis felújítás lesz rajta: néhány karosszériaelemet ki kell cserélnünk, lesz új fényezés is, de a motorhoz, futóműhöz nem igazán kell nyúlni. Bevált, ismerjük már, bírják a gyűrődést. Pont tegnap néztem meg, lesz az Eger Rallye, ami az egyik kedvenc versenyem. Nem úgy az Öreg lánynak! Ott mindig meg szokott állni. Nagyon várom már az évad kezdetét, jó lenne már ott lenni Egerben, találkozni a szurkolókkal, akiket ezúton is üdvözlök. Tíz éve ugyanott lakunk a verseny ideje alatt, Felsőtárkányban, remélem idén sem lesz kiadva másnak a kéró, hiszen úgy megyünk már oda, mintha haza járnánk. Nagyon szeretjük, jó hely.

DSC_09431

Rallye2.hu: Elég régen hajtjátok már ezt az Audit, nem sok ilyen párost lehet találni manapság, akikkel ennyire összenőtt egy versenyautó. Ha netán egyszer cserére adnád a fejed, mi lenne az, amibe szívesen átülnél az Öreglány után?

Keszler Mátyás: Ez jó kérdés… 1991-ben a Toyota Celica volt a szívem csücske. Az eddigi pályafutásom során az volt a csúcs. Azt látom, hogy sokan mennek Mitsubishivel, gondolom, hogy nagyon jó autó lehet, abba szívesen átülnék, ha úgy alakulnának a dolgok. De erre nem valószínű, hogy valaha is sor kerül. 20 éve megyek ezzel az autóval, ismerjük már minden porcikáját és szeretjük, a szívünkhöz nőtt, úgyhogy jó esély mutatkozik rá, hogy ez így is marad, nem cseréljük le.

Rallye2.hu: Szoktak is veletek viccelődni, ha emlékeim nem csalnak talán a bükfürdői és a komlói célban hallottam már néhányszor, hogy együttesen, hárman száznegyven valahány évesek vagytok…

Keszler Mátyás: Ez így van. Idén pedig tovább nőtt a szám, mindenki hozzátett 1-1 évet az össznépi korhoz, így hamarosan elérjük a 150-et! Mi minden évben három évet öregszünk. Zoli sem lett fiatalabb idén, én sem és az Audi sem. De mit csináljunk? Ez az élet rendje. Azt hiszem talán Markó Tibi szokott élcelődni, hogy megérkeztek az ifjú titánok a fiatal csikóval. Ez van… De minket ez nem zavar, mindig jót mosolygunk rajta. Tök jó!

DSC_10081

Rallye2.hu: Biológiai ismereteim elég hiányosak, de úgy vélem csak egy új autóval tudnátok belerondítani ebbe a képletbe.

Keszler Mátyás: Hát igen. Biztos jó lenne egy Evo X-el robogni egyet. De úgy látom, hogy ez elérhetetlen jelen pillanatban, ezért srácok matekozzatok, gyakoroljátok szorgalmasan az összeadást!

Rallye2.hu: Mostanában hogy teltek a téli estéitek? Legjobb tudomásom szerint ti nem szűkölködtök a hóban Pécs környékén. Én konkrétan Debrecenben, itthon 1 centit nem láttam. Mondjuk az a bő 400 kilométer, ami köztünk van, talán magyarázatot adhat a különbségre…

Keszler Mátyás: Akadt hó, de ma már elég hiányos belőle a készletünk. Volt, amikor pik-pak egy-két nap alatt eltűnt szinte az összes, így az Audit igazából egyszer tudtuk kihozni, egy kis csúszkálásra. Gumikat is kéne szereznünk, de azért jót mókáztunk azon az estén, amikor lehetőségünk nyílt rá.

DSC_00434

Rallye2.hu: Az tehát biztos, hogy idén is a Rallye2-ben tervezitek az évet. Minden versenyen ott szeretnétek lenni vagy csak néhány futamon láthatunk titeket?

Keszler Mátyás: Hát nagyon remélem, hogy mindenütt ott tudunk lenni. Rajtunk nem múlik, mi minden versenyen szeretnénk elindulni. Még nem tudom pontosan, hogy milyen lesz a Rallye2-es versenynaptár, ha jól láttam, nyolc verseny van beütemezve, az viszont még megeshet, hogy a legtávolabbi kiesik végül a menetrendünkből, meglátjuk, mit engednek meg az anyagiak. Viszont Egerben, a nyitó meccsen mindenképpen ott akarunk lenni, a két baranyai verseny nem lehet kérdéses, Bükfürdő szintén a szívünk csücske, úgyhogy remélem, hogy a többi verseny is sikerül ott lenni, és el tudunk indulni akár mindenütt.

Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!