Fotó forrása: Kállai Tamás/Facebook
Fotó forrása: Kállai Tamás/Facebook

A sikeres Rally3-as versenyek után Kállai Tamás Matics Barbival a jobb1-ben készül Orfűn a Rally2-es bemutatkozásra, és tisztában van azzal, hogy nem árt az óvatosság, de mégis nagyon hamar szeretné felvenni a Rally2 ritmusát. Kállai Tamással beszélgettünk.

Honnan érkeztek a Rally2 Bajnokságba?

A Rally3-ból. A Vértes Rallye-n 2021-ben, egyedi rajtengedéllyel mentünk már Seat Ibiza-val a Rally2-ben, de az első éles Rally2-es bevetésemre az Orfű Rallye-n készülünk. A P12-es géposztályban, Ladával. Barbit pedig már mindenki jól ismeri a rallye-ban és a Rally2-ben egyaránt.

Orfű után mi van még beírva a versenynaptáratokba?

A murvás Székesfehérvár-Veszprém Rallye kivételével minden Rally2-es futamon szeretnénk részt venni 2022-ben. De ha év közben úgy áll a szénánk, hogy a murvás futam pontjaira is szükségünk van, akkor nem fogunk habozni, meg fogjuk oldani a feladatot, és a veszprémi murvás pályákon is ott leszünk. Elsősorban az aszfaltos megmérettetésekre készülünk.

Fotó forrása: Kállai Tamás/Facebook

Készen áll az autótok a bevetésre?

Amikor beszélgetünk, akkor is éppen a műhelyben vagyok, szerelem a Ladát, mert egy teljesen új motort kapott. Egy olyan fantasztikusan jó motort, amivel akár a P12-es kategóriát meg is lehet nyerni. Jelenleg nincs beprogramozva teljesen, így Orfűn megeshet, hogy még nem lesz 100%-os az erőforrás, de a futam után mihamarabb igyekszünk majd megkeresni a benne rejtőzködő lóerőket. Most is komoly már a motor, de bízok benne, hogy később még komolyabb lesz.

Mennyire ismerős nektek az évadnyitó futam helyszíne?

A Rally3-ban rengeteget versenyeztem a Déli Régióban, így, ha nem is ebben a formájában, de ismerem a ránk váró gyorsasági szakaszokat. Rally3-ban az eredményeink nagyon szépek voltak, szerintem pozitív élményekkel zárjuk majd az előttünk álló versenyhétvégét.

Fotó forrása: Kállai Tamás/Facebook

A Rally2-ben is csak a nagyon szép eredményekkel lennétek elégedettek, vagy most még óvatosak lesztek, figyeltek, tanultok, megismerkedtek a Rally2-vel?

Mindig is eredménycentrikus pilótának tartottam magam, amikor megbeszéltük azt, hogy nem nézzük az órát, én akkor sem tudtam megállni, hogy ne pillantsak rá. Részt vettünk a Szilveszter Rallye-n is, az nem volt éles helyzet, csak autóztunk, de Orfű teljesen más lesz. Barbival már autóztunk együtt korábban, jó navigátor, már sokszor ment a Rally2-ben, hasznomra fog válni a tudása és a tapasztalata. Az elején szerintem óvatosabbak leszünk, ám szeretnénk hamar felmérni a terepet és aztán reméljük, hogy kilométerről kilométerre gyorsulni fogunk.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!