Nem sok versenyző tette eddig tiszteletét idén a Rallye2 M csoportjában, de a Mecsek Rallye-n ez bizonyosan meg fog változni. Nyolcan – rekordszámúan- neveztek ebbe a géposztályba, amit éppen a résztvevőinek eddigi alacsony létszáma miatt örömmel tapasztaltunk, és őszintén megvallva ez a gyarapodás – még ha tudjuk is, hogy csak ideiglenes és a kiváló tesztlehetőség csábította az M csoportba az ORB-s versenyzőpárosok többségét- egyáltalán nem jelentenek nyűgöt számunkra és szívből biztatjuk a most itt indulókat, – és bárki mást is- hogy máskor is bátran éljenek ezzel a lehetőséggel, hiszen a Rallye2-ben örömmel látjuk őket bármelyik futamunkon vendégül, anélkül, hogy éreztetnénk velük, hogy csak egy másodosztályú kocsiba vettek maguknak helyjegyet. Ifj. Kanyik Antalék is megváltották a Rallye2-es jegyüket és nem titkolt szándékuk, hogy a szeptemberi IRC futamra teszteljenek egy jót a Mecsek Rallyen, amire egész biztosan meg lesz a lehetőségük, hiszen a remek mecseki pályák most is rendelkezésükre állnak majd. Ifj. Kanyik Antallal beszélgettem a terveikről, vágyaikról és persze a felkészülésükről is faggattam a Fiat Grande Punto pilótáját.

Rallye2.hu: Ha jól tudom a terveitek szerint szeptemberben ti is elindultok a szeptemberi IRC futamon. Mi a célotok a mostani versenyen?

Ifj. Kanyik Antal: Igen, jók az információid. Most mindenképpen szeretnénk egy jót autózni, és tesztelni, mivel már elég régen ültünk már az autóban. Fontos megemlítenem, hogy új navigátorral vágok neki a pályáknak, de őt senkinek nem kell bemutatni, hiszen Notheisz Attila neve szerintem mindenkinek ismerősen cseng. Attila egy nagyon jó barátom és bátran mondhatom, hogy félig-meddig már haza járok Komlóra és Pécsre. Tehát most nekünk is össze kell csiszolódnunk a gyorsasági szakaszokon.

Rallye2.hu: Tehát nektek is a teszt a legfontosabb…

Ifj. Kanyik Antal: Igen, remek felkészülési lehetőség ez az IRC futamra. Igyekszünk megtalálni a legjobb futómű beállításokat, mivel megérkezett az új futóművünk. Az autón túl sok felkészíteni valónk az nem volt, minden megvan hozzá egyben, akár murvás futamon is indulhattunk volna, de egyfelől nem akartam az autót tönkre tenni a murván, másfelől pedig bizony nagyon hiányzott a visszalépett szponzoraim segítsége. Szerencsére azonban új támogatók tűntek fel a színen, így mostanra álltak össze teljesen a versenyzésünkhöz szükséges feltételek.

Rallye2.hu: Mi az, amire azt mondod így a verseny előtt, hogy elnyerte a tetszésed?

Ifj. Kanyik Antal: A pályák nagyon tetszenek, legendás, jó, vérbeli rallye pályák, nagyon szeretek rajtuk menni, bevállalósak és ezek a Diesel autónknak is fekszenek. A versenyt teljesen komolyan vesszük, biztosan egy nagyon jó futam lesz, majdnem egy Rallye1-es futamnak megfelelő. De annyi különbséget tutira érzékelünk, hogy ezért a versenyért nagyjából csak egyharmadnyi árat kell majd fizetnünk. Ennek pedig nagyon örülünk.

 Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!