Tesztekkel, valamint autóbeállítással ért véget a Kanyik Motorsportnak a „fedettpályás rallye szezon”, a tavasz és a bajnoki rajtok közeledtével egyre többen kóstolnak bele a csapatból is újra a friss levegőn történő száguldás édes ízébe. Ifj. Kanyik Anti számolt be az év első tapasztalatairól, élményeiről.

Elstartolt a 2023-as év „kirándulós” része, kimozdult a főhadiszállásáról a Kanyik Motorsport csapata, gyors egymásutánban két helyen is feladat várt rátok. Merre jártatok az elmúlt hétvégéken?

Már tavaly elkezdtük megtervezni az idei esztendőt, elkészítettük az időbeosztásunkat, versenynaptárunkat, felmértük a csapattagok terveit. Büszkén mondhatom, hogy szinte minden bajnokságban lesz versenyzőpárosunk, az ORB-től kezdve, az amatőr kupasorozatokig, bár vannak még kiegyenesítésre váró kérdőjelek. Az viszont már biztos, hogy március 4-én ott voltunk Bakonyán, a FiaSko SE által szervezett hivatalos rallyeteszten, ahol egy új versenyzőpárosunkat, Lakatos Tamást és Marics Krisztinát segítettük, miután Tamás felkért, hogy az idei évben mi csináljuk az autójukat.

A megismerkedésünk jól sikerült, hideg, de száraz időben gyűltek a kilométerek, az autójukon tudtunk újabb beállításokat találni, és azóta már nálunk van a Peugeot 208R2-jük, elkezdtük felkészíteni az ORB2 idénynyitó, esztergomi futamára. Az elmúlt hétvége sem telt eseménytelenül, mert ekkor a RábaRingre látogattunk el Holival, azaz Holecz Andrással és Gazsúr Tiborral, akik az ORB3-ban szeretnének versenyezni. Velük a Szilveszter Rallye-n barátkoztunk össze, úgy döntöttek, hogy idén már ők is a mi csapatunkban mennek majd. Egyes alkatrészeket legyártottunk a Suzuki Swift-jükhöz, az 1.6 Sport-nak ez volt az első bevetése Kanyik Motorsportos színekben. Emellett dolgoztunk egy Skoda Fabia R2-n is, amin futóműbeállítást végeztünk, és átnéztük a Szivák Zoltán-Szivák Ádám párosnak az autót. Ha minden igaz, akkor az előttünk álló hétvégén, Kiskunlacházán fog folytatódni az együttműködésünk, ahol a Skoda beállításaira fogunk elsősorban koncentrálni. Ezen kívül is van még pár projekt a tarsolyunkban, úgyhogy szokás szerint nincs sok időnk unatkozni.

Említetted, hogy sok fronton lesz érdekelt a Kanyik Motorsport 2023-as évben. Hogy néz ki idén a csapat?

Sokan vagyunk, sőt, még talán többen is, mint 2022-ben, pedig már tavaly is igencsak népes volt az egyesületünk. Az amatőr, sprintversenyzőktől kezdve ORB3-as, ORB2-es, ORB-s, ORC-s és talán még Mitropa Kupán induló, nemzetközi versenyekre készülő egységeink is lesznek. Aztán ne felejtsük el azt sem, hogy hamarosan mi is nekikezdünk az évnek, így várhatóan a saját terveinkről is rövidesen olvashattok majd többek közt a Kanyik Motorsport hivatalos Facebook oldalán.

Fotó: Bitto Zsolt, Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!