Rallye2.hu
logo
…csak a Rallye2 -ről szól!

Ifj. Fogarasi Attila: Esőben is élmény a rallye

Ifj. Fogarasi Attila és Toloczkó Péter egész nap gyorsan haladt a Mediterrán Rallye szakaszain, de az utolsó két gyorsaságin érezte magát igazán elemében magát a Hondájuk, ekkor a verseny legjobb idejét is megautózták a helyiek kedvencén, az Árpádtető-Camping szakaszon. Ifj. Fogarasi Attilával beszélgettünk.

Sok szereléssel készültetek a Mediterrán Rallye-ra, mert a teszteken többször is nehézségekbe ütköztetek. Mit várhattatok így a Mediterrán Rallye-tól?

Az elvégzett munkák után elsősorban azt reméltük, hogy zökkenőmentes legyen a versenyünk, leginkább technikailag. Alapvetően hálát adtunk a sorsnak, hogy a felkészülés során kijavított problémák nem a Mediterrán Rallye-n jöttek ki, hanem előtte, így a verseny végéig szépen tette a dolgát az autónk. Csak a már-már szokásosnak mondható darálás, erőtlenedés jelentkezett, ami főként az utolsó előtti körben tornyosodott, és ott maradtunk le igazán a riválisainktól.

A hétből három szakaszt megnyertetek abszolútban. Milyen volt nektek a verseny?

Eddig ritkán, ráadásul régen versenyeztünk esőben, legutóbb a 2021-es Vértes Rallye utolsó szakaszán. Pénteken óvatosan kezdtünk, ami egy abszolút harmadik időre volt elegendő. Este azt beszéltük meg, hogy szombaton egy kicsit jobban rálépünk a gázra, mert az első tapasztalataink alapján szenzációsak voltak a Pirelli esőgumijai. A második nap jól alakult, de a második körben kicsit erőtlen lett a Hondánk és nem forgott ki rendesen, elkezdődött az ismert darálás. Kicseréltük a szervizben a gyertyákat és a vezérműtengely jeladóját, ennek köszönhetően az utolsó kör olyan volt nekünk, mintha egy másik autóba ültünk volna. A szervizben adott videós interjúnál nem gondoltam volna, hogy sok időt jelenthetett ez a hiba, de szárnyakat kapott a javítás után, ami az időkön is meglátszott, és szerencsére megtudtuk menteni az összes power pontot.

Olyannyira megtáltosodtatok, hogy a versenynap során ti futottátok meg a legjobb időt az Árpádtető-Camping szakaszon. 

Erre különösen büszkék vagyunk, hiszen a helyi ellenfeleinknek is nagy kedvence ez a pálya.

Kaland volt e?

Semmi különös nem történt. Egyszer-kétszer kihúzták alólunk a talajt, de mindent sikerült kordában tartanunk.

A verseny végén két kupát is átvehettetek. Elégedettek voltatok ezzel?

Igen, örültünk az 5-ös kategória első helyének és abszolút értékelésben szerzett bronzéremnek is. Azt sajnáltuk egyedül, hogy elmaradt az utolsó gyorsasági, mert az autónk, mint mondtam nagyot javult. Őszintén mondom, hogy így sem voltunk szomorúak, jobban örültünk ennek az eredménynek, mint az évben bármelyik második helyünknek.

Hivatalos éves eredménylista még nincs, de szerintem már kiszámoltátok, hogy hogyan álltok öt futam után a bajnokságban.

Egy ponttal vagyunk lemaradva az 1. helytől, a mögöttünk lévő riválisaink előtt pedig 20 ponttal megyünk. Az Ózd Rallye-ra neveztünk, taktikázni továbbra sem kell. Teljes gőzzel támadni fogunk!

Szeretném megköszönni azoknak a szurkolóknak, akik ilyen időben is buzdítottak minket a pályák szélén, néha még füstbombával is. Külön öröm, hogy Mór és környékéről is sok ismerőst láthattunk. 🙂
Köszönöm a támogatóinknak, és a csapat minden tagjának a segítséget, nélkülük nem sikerülnének ezek a remek eredmények.
Már a célig elérni sem volt egyszerű ebben az időjárásban, ezért gratulálok minden célba érkezőnek!

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.