Remek hétvégén vagyunk túl, bár a pénteki díjkiosztó csalódás volt számunkra mivel kategória elsőségünket nem értékelték – vagy az A/6 második helyünket-, de szerencsére azért az abszolút 5. helyért járó díjat megkaptuk! 🙂 Gergely Róberttel beszélgettünk.

Rallye2.hu: A díjátadó ünnepség tehát nem volt teljesen felhőtlen nektek, mint mesélted a bevezetődben. De a Mikulás Rallye-ra, ez ugye nem nyomta rá a bélyegét? Hogyan sikerült a felkészülés?

Gergely Róbert: Hát az sem túl jól… Pénteken a díjkiosztó előtt szerettünk volna tesztelni, nagy szükségünk lett volna erre a tesztre, mivel a sok aszfaltos futam után jó lett volna egy kis murvás tréning. Az autó azonban megmakacsolta magát a szállítás közben és nem akart elindulni. Mire sikerült orvosolni a problémát ránk sötétedett és mennünk kellett Almádiba, tehát a teszt kilőve, viszont az autó legalább harcra kész volt.

Rallye2.hu: Elég kalandosra sikerült ezek szerint a nyitány, milyen volt maga a verseny?

Gergely Róbert: A verseny nagyon jó volt, itt kell köszönetet mondanom a verseny rendezőségének – kivétel pár versenybíró-, akik nagyon pozitívan és közvetlenül álltak hozzánk! Nagyon örültünk neki, hogy végre van kategóriánk és tudunk meccselni a többiekkel. Az első gyorsot kicsit elspóroltuk a teszt hiánya miatt. Itt pótoltuk. A második gyors rajtjára viszont már megtaláltam az összhangot az autóval és murvával is. Ez a szakaszt életem eddigi egyik legjobb gyorsaságijaként sikerült teljesíteni. Egyenletesen és gyorsan tudtuk végig autózni a 20 kilométert, a határon száguldottunk, sokszor beesés szélén mentünk. Kihasználtuk maximálisan a technikát. A sólyi nagy ugratót Tatabánya után itt sem spóroltuk el a nézők nagy örömére. Itt kell megemlíteni a nézőket, akik a nagy hideg ellenére is kijöttek és szurkoltak, méghozzá nem is kevesen! Hatalmas élmény volt, hogy elsőkerekes autósként mennyien szurkoltak nekünk! 🙂 Köszi Nektek! Az autó kisebb technikai hibákkal végig küzdötte a versenyt, bár a verseny végére már erős teljesítmény veszteség lépett fel.

Rallye2.hu: Örültök e, elégedettek vagytok e, a Mikulás Rallye-n elért eredményetekkel?

Gergely Róbert: Az eredménnyel kapcsolatban az egyik szemünk sír a másik meg nevet. Összességében a második hely nem rossz, de mivel maximalisták vagyunk, az elsőségre hajtunk mindig, 🙂 ha viszont reálisan nézzük a dolgokat a Herczig féle Favorit jóval erősebb és komolyabb technika volt kb. 150 kg mínusszal. Az abszolút 34. hellyel viszont teljes mértékben meg vagyunk elégedve.

Rallye2.hu: Hogyan tovább? Vagy már nem mertek tervezni a világ vége miatt? 🙂

Gergely Róbert: A Mikulás Rallye-val lezártuk a 2012-es évet. Nagyon hangulatos és eredményes éven vagyunk túl most pedig jön a 2013 tervezése, persze csak ha a december 21-ét túléljük 😀

Szeretnék Köszönetet mondani Édesapámnak a kitartó és eredményes munkájáért, illetve Gyufának, Zolinak, Kronome Ákosnak, és Stréhli Józsinak a segítséget, szervizelést és Bálnának a csapat licenszet!

Köszönet mindazoknak,  akik 2012-ben szurkoltak nekünk!
Ezúton szeretnék mindenkinek Kellemes Ünnepeket és Boldog Új Évet Kívánni a Gergely Racing Team nevében!

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!