Fróna Jánosnak Miskolcon már az első kör végére tele lett a hócipője a gyorsaságikon kialakult körülményekkel, sátrat akart bontani, de szerencsére nem pakoltak össze, hanem Magyar Zsoltival együtt teljesítették a versenytávot és összesen négy kupát is szereztek a borsodi futamon. Szombathelyen hosszú kihagyás után állnak rajthoz murvás versenyen és a tervek szerint „rárabolnak” a másfélszeres pontokra. Fróna Jánossal beszélgettünk.

Van egy miskolci mumusotok. De szerencsére mostanában mintha éppen a Miskolc Rallye idején menne szabadságra. 🙂

Mákunk van, valóban így áll a helyzet, hiszen tavaly és idén is célba tudtunk érni végre a hazai versenyünkön, ráadásul egész jó eredménnyel. Viszont az egyáltalán nem volt szimpatikus Miskolcon, hogy nagyon felhordásosak voltak a pályák, sok versenyzőtársunk esett ki emiatt, sok volt a baleset. A selyebi fehér aszfalt olyan szinten csúszott, hogy azt gondoltam, hogy defektünk van. Bár ebben valószínűleg a nem tökéletes gumiválasztás is szerepet játszott. Az első körről úgy jöttünk le, hogy azt mondtam, hogy ne is folytassuk inkább a versenyzést ezek miatt. Végül mégis kimentünk, ha már rászántuk a pénzt és az időt, de abszolút biztonságra és a megrostálódott mezőnyt látva, a minél több pont begyűjtésére törekedtünk. Az utolsó gyorsaságin történt velünk az egyetlen nagyobb kaland, vagyis inkább műszaki hiba, amikor leszakadt a főtengely szíjtárcsája, a motorról, ami miatt generátor nélkül kellett eljutnunk a célig, majd a parc fermébe. Volt izgalom gazdagon, sűrű egymásutánban mormoltuk magunkban az imákat, hogy legyen annyi töltés az akkumulátorban, hogy nehogy a cél után essünk ki. Ezt leszámítva tökéletes volt minden, jól működött a vadiúj motor, a géposztályunk második helyéért járó kupákat vittük haza a Szikszóról, plusz, a 2WD kupa bronzérmét is begyűjtöttük. Elégedettek voltunk a futam végén, utólag nézve kár lett volna kiállni.

Megleptetek minket, mert nem szoktatok ott lenni a Szombathely Rallye-n, most viszont ott virít a Fróna-Magyar kettős neve is az Iseum Rallye nevezési listáján.

Mi is meglepődtünk ezen, de időszerűnek érezünk már nagyon egy murvás futamot. Öt, vagy hat éve nem jártunk már murván, plusz miután az Iseum Rallye másfélszeres pontokat ér, így az utolsó utáni pillanatban döntöttük el, hogy megpróbáljuk a pontszerzést. Hárman leszünk összesen a géposztályunkban, úgyhogy mindenképpen kupával fogunk gazdagodni, ha célba érünk. Gigászi csatákra nem számítunk, de mindenképpen élvezni szeretnénk a szombathelyi hétvégénket, ahol csak egy célunk lesz, mégpedig az, hogy minél több ponttal a tarsolyunkban szeretnénk hazatérni.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

 

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!