Fodor Laci és Barcsák Peti életét a fékek keserítették meg Salgótarjánban, de a páros ügyesen megoldotta a gondot, és célba juttatta a makrancoskodó Citroen C2-est. Szombathelyen erre biztosan nem kerül sor, mert nem indulnak Laciék a vasi murván, de a Székesfehérvár Rallye-t már nagyon várják a srácok, mert ott szeretnének visszatérni az egy versenyes kihagyás után a Rallye2 Bajnokságba. Fodor Lászlóval beszélgettünk.

Hogyan készültetek a salgótarjáni versenyre?

Szerelnünk nem, kellett semmit a Citroen-ünkön, mert béreljük a kocsinkat a Bakó Rallye Team-től, akik jól felkészítették az autót a salgótarjáni hétvégére. Leginkább fejben próbáltunk a versenyre hangolódni. Nekünk szinte csak a pályabejárásra kellett koncentrálnunk.

Milyen volt a versenyetek?

A pályák tetszettek, a szervezés kifejezetten jó volt, kizárólag az autónk fékjeivel volt problémánk a gyorsaságikon. A szervizben, a csapatunk, akiknek nagyon hálásak vagyunk a segítségükért, próbált felülkerekedni a gondon, de sajnos nem jártak sikerrel, holott mindent megtettek srácok a hiba kijavításáért. Féknyerget és minden lehetséges alkatrészt kicseréltek, de a probléma sehogy sem akart megszűnni. Folyamatosan fogott a jobb hátsó fékünk. Ez elvitte a napunkat. Egyszer megforogtunk a gyorsaságikon, valamint volt még két olyan kisebb megcsúszásunk is, ami nem volt vészes, de mégis említést érdemel. Az eredményünk lehetett volna jobb is, de a körülményekhez képest nem szomorkodtunk a célban . A géposztályunkban, a kilencedik helyet tudtuk megszerezni.

A Szombathely Rallye-ra el fogtok jönni?

Nem. Mi a Székesfehérvár Rallye-n szeretnénk majd ott lenni. Reméljük, hogy nem lesz semmi gond és rajthoz is tudunk állni a következő aszfaltos futamon. Kifejezetten, a Székesfehérvár Rallye-n nem mentünk még eddig, a környéken viszont már igen. Vannak szakaszok, amik ismerősek lesznek a túrás időkből. Úgyhogy izgatottan várjuk a rajtot, ami, ha nem is annyira, mit az Iseum Rallye, de mégis elég közel van.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!