Foczkó Ákos és Kiss „Vadmagyar” Balázs ismét bebizonyította, hogy teher alatt nő a pálma, hiszen Eger után, a Miskolc Rallye-n is két fronton brillíroztak. Pénteken, a salakon és szombaton a gyorsaságikon is csapattak, a VFTS-ükkel, vasárnap pedig hatalmas sikert arattak a MARB-osok mezőnyében. A hazai pályán átélt élményeikről Foczkó Ákos számolt be nekünk.

Mivel telt az Eger és a Miskolc Rallye között az időtök?

Az autónk Kasza Zoliéknál volt a két verseny között ők intézték a felkészítését A-Z-ig, és nagyon jó munkát végeztek ezúttal is. A Miskolc Rallye hetében hoztam haza a Ladánkat, úgyhogy nekünk azon felül, hogy elvittük a gépátvételre, nem mondhatnám, hogy sok gondunk volt vele. A szállítás jelentette a legnagyobb kihívást. 🙂

Egerben és Miskolcon is kettős céllal álltatok rajthoz. Szombaton előfutottak a Rallye2 Bajnokság mezőnye előtt, vasárnap pedig a MARB mezőnyében kőkemény csatát vívtatok az ellenfelekkel, valamint a stopperrel. Hogy sikerült a szombati csapatós bemelegítés?

Jól éreztük magunkat, tetszettek a pályák és szerencsére az első kettőről akadt némi tapasztalatom is. Nem a legfrissebb, de akkor is jól jött. 2015-ben navigáltam a szemerei és a hernádvécsei pályákon, ellentétes irányban. Hasonlóak, mint három éve, ismerősek voltak. Élveztük az autózást, amennyire lehetett keresztbe tettük a VFTS-t, a közönség sok helyen buzdított minket, de én nem voltam mindennel elégedett önmagammal kapcsolatban. Nem minden sikerült, amit elterveztem. A kézifék retesze beakadt egy-két kézifékes kanyarnál, volt, hogy megállt a kocsink azután, hogy befordultunk valahová. Ez felidegesített. De alapvetően jó volt, más gondunk nem akadt, jól éreztük magunkat, teljesítettük mind a 402 kilométernyi versenytávot. Átgurultunk a szikszói céldobogón, úgyhogy a szombati célokat és a feladatunkat tökéletesen teljesítettük, izgatottan vártuk a vasárnapi, éles, MARB-os bevetést.

Nem volt hiába való az izgalom, szenzációs eredménnyel értetek célba a Lyukóbánya-Parasznya sprinten! A kategóriagyőzelemre hajtottatok, de ettől még értékesebb trófeákat is sikerült megszereznetek.

Ahhoz, hogy teljesítsük az év végi terveinket és bajnokok lehessünk a kategóriánkban, ahhoz valóban nagyon sietnünk kell mindig. Így tettünk ezen a futamon is. Parasznya előtt jól álltunk az összetettben, mert Borsodnádasdon másodikként értünk célba, most pedig a géposztályunk sikere mellé, pályafutásunk során először sikerült begyűjtenünk az abszolút futamgyőzelmet is. Hihetetlen és egyben szenzációs érzés volt, amikor minket hirdettek ki a futam győzteseként. Bukulya Istvánékkal, Buksiékkal nagyon nagyot harcoltunk egy-két másodperc választott el folyamatosan minket, de ők hibáztak egyet, ezt pedig már nem tudták behozni, 8,2 másodperccel megelőztük őket. A géposztályunkban minden szakaszt megnyertünk, az összetettben pedig két gyorsaságin sikerült győznünk. Hátráltató technikai hibánk nem volt, nem hibáztunk, simán ment minden, jó volt az autónk, a kihordásokon még kicsit csúszkálhattunk is, tökéletes futamot tudhatunk magunk mögött.

Hol találkozhatunk veletek legközelebb? Mit szólnátok egy jó kis előfutáshoz a szombathelyi murván?

Terveztük, szerettük volna, mondhatom, hogy már el is kezdtünk rá készülődni, de úgy döntöttünk végül, hogy mégsem megyünk az Iseum Rallye-ra. A Székesfehérvár Rallye-n biztosan nem fogunk rajthoz állni, így legközelebb szerintem a Bükkszentlászló-Bükkszentkereszt pályán tartandó MARB versenyen fogunk elindulni, ahol természetesen újra ráhajtunk majd a győzelemre.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

 

 

 

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!