unnamedA Speed Rally Team egyesületében és az Evo Racing Team csapatában versenyző Tergulicza Jánosa és Péter Pál első ízben teljesítette a Rally-es bajnokság idei utolsó futamát, a Mecsek Rally-t. Nagy rákészülés előzte meg ezt a hétvége kihívást, hiszen még az indulás előtti pillanatig is a Mitsubishit tökéletesítgették. Jánost kérdeztem milyen is volt pontosan számukra az első Mecsek Rally-s élmény. Forrás: Speed Rallye Team/Lakati Anett (sajtóközlemény)

Hogy tetszett számotokra a verseny?

Nem is tudom, mit mondjak erre… Őszintén szólva ez a verseny nem tetszett. Nem akart összejönni, úgy érzem sok minden ellenünk szólt.

Mi is történt pontosan?

Először is azt emelném ki, hogy alapból lecsökkentették számunkra a már amúgy is kevés 4 gyorsasági szakaszt 3-ra, mivel az elsőre be se gurultunk, még etapon sem mehettünk rajta végig, hanem közúton kellett eljutni a 2. gyorshoz. Ahol meg is forogtak előttem, hiszen szinte meg kellett állnom csak úgy tudtam kikerülni, ezért értékes másodpercet vesztettünk. Ezek után még elütöttem egy szarvast, elment a szervo és a lámpasorunk is elég foghíjas lett, és ezt még fokozta, rajtból való kikésés miatt büntetést kaptunk, és a hab a tortán, hogy az utolsó, 4. gyorsot is leetapolták. Úgy érzem a verseny nem a miénk volt. Feszültek voltunk a rossz szervezés miatt és az rossz időtől is, nem hoztuk ki mi magunkból a 100 %-ot.

Milyenek voltak a pályák?

A számomra meglepetést okozó farönköket leszámítva szerintem jó kis rallys pályák ezek, jó lett volna, ha mind a 4 gyorsot problémamentesen tudjuk abszolválni.

Mecsek Rallye 2015 Rallye2 Salánki Gábor_307

Hogy sikerült maga verseny?

A már említettek alapján, nem úgy, ahogy vártuk, de szerencsére nem történt nagy baj, beértünk a célba, aminek azért örülünk, történhetett volna ez sokkal rosszabban is. Talán ha a 4. gyors előtt nem megy el a szervo, akkor közelebb végzünk a dobogóhoz, de így a kategória 6. helyére sikerült beérnünk.

Mi lesz a következő állomás?

Az idei év két meghívásos záró versenyén gondolkodunk, a Mikulás Rallyn és a Szilveszter Rallyn. Nagyon reméljük, hogy jó zárása lesz ennek az évnek. Köszönöm a riportot!

Köszönet a támogatásért:

Széchenyi Pálmaház, MASTERKOOL Deltavia Kft., Polyter-Mix Kft., Triform-Neon Kft.,

My Gelato, Kasza Bőrműhely, www.legjobbkocsma.hu, Evocool STI Holding

Speed Rally Team sajtófőnök: Lakati Anett

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!