Rallye2.hu
logo
…csak a Rallye2 -ről szól!

Bükfürdőn dőlt el az F csoport bajnoki címe

Véget ért a 2012. évi bajnokság, megszületett a nem hivatalos végeredmény, a Facebookon már érkeztek a gratulációk, amikor is a dokumentumok kiadásának estéjén már zörgött a haraszt, és olyan kósza hírekről kezdtek csivitelni a madarak, hogy az F csoportban bizony helycserés támadás lehetséges a dobogó legfelső fokán. Másnap reggelre valósággá váltak a pletykák, az MNASZ honlapján már egy módosított eredménylistát találhattak az érdeklődők. Az ügy hátteréről faggattuk röviden a Balázs Vilmos-Gál Zoltán párost, közülük a pályán megszokott módon most is a navigátor beszélt.

Rallye2.hu: Szia Zoli! Mi is történt akkor most pontosan? Hiszen a tatabányai idényzárón még „csak” F/3 bajnokként köszönthettünk titeket.

Gál Zoltán: Így van. Ott csak az F/3 bajnoki címének birtokosaként lehettünk jelen, és mivel már a rajtnál kiderült, hogy a résztvevők száma miatt nem lesz értékelhető sem az F/3 sem pedig az F csoport, tét nélkül, felszabadultan autóztunk és értünk célba egy jó kis „edzőmeccsen”, aminek azért annyira nem örültünk. Otthon aztán csak nem hagyott nyugodni a kisördög és alapos számolgatásba kezdtem. Sehogy sem tudtam elhinni, amit a saját szememmel láttam: a Bükfürdő Rallye kivételével minden versenyen ott voltunk, a gyorsaságikon mindig elsők voltunk, pont, mint magukon a versenyeken és mégis csak a második hely jut nekünk az éves összesítésben!? Sokat olvastam, és böngésztem, mígnem a bükfürdői futam végelszámolásánál fedeztem fel végül egy hibát, ami mindössze egyetlen pontnyi volt. Rájöttem, hogy az utolsó szakaszon nem rajtolt el 5 autó, csak 4, tehát az utolsó gyorsasági szakasz eredményéért kiosztott pontok jogtalanok voltak. Így ennek a helyesbítése azt jelentette, hogy pontazonosság jött létre köztünk és a Keszler Mátyás-Hágen Zoltán duó között, de mivel ebben a helyzetben a megnyert szakaszok száma a döntő, mi pedig gyakorlatilag 100 %-os teljesítményt nyújtottunk, minden szakaszt megnyertünk, ezért az F csoport abszolút bajnoki címe is hozzánk kerülhet. Ami nekünk öröm, az az ellenfeleink számára sajnos szomorú dolog, de nagyon reméljük, hogy így sem bánkódnak nagyon, hiszen az F csoportos ezüstérem is egy gyönyörű eredmény és reményeink szerint jövőre újra megküzdhetünk Matyi bácsiékkal, mert egy nagyszerű ellenfelet ismertünk meg bennük, akikkel élvezet volt együtt autózni idén a Rallye2 kicsiny családjában.

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!

3 hozzászólás to “Bükfürdőn dőlt el az F csoport bajnoki címe”

 • Gratula!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Meg érdemeltétek!!!!

  Vadkutya

 • TD szerint:

  Szeretnék gratulálni az F csoport győzelemhez Vilinek és Zolinak, ezúttal a matek nekik kedvezett.

 • Hágen Zoltán szerint:

  Gratulálok Nektek, nyilvánvalóan Ti voltatok a jobbak! Sokáig nem is értettem, hogy az MNASZ hivatalos eredménylistáján miért mi vezetjük a bajnokságot.

 • Vélemény, hozzászólás?

  Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük