Baranya-Kupa-2015-Rallye2-Salánki-Gábor_00381Nem zárult túl jól Bodogán Feri és Molnár Tomi 2015-ös éve, hiszen a Mecsekben éppen a P12-es géposztály éves ezüstérméért csatáztak, amikor eldobták a 21074-es Ladájukat. Télen az autó megszépült, Feriék újra a versenyzés lázában égnek, de óvatos duhajként nyilatkozott nekünk a pilóta. Nagyon szereti az egri pályákat és az Eger Rallye-t, de most, a pécsi fiaskó után beérné egy biztos célba érkezéssel a Rallye2 legkeményebb csoportjában, ahol 17 versenyzőpáros űzi, hajtja majd egymást a gyorsasági szakaszokon. Bodogán Ferit egri terveikről, valamint az épülő új autójukról faggattuk.   

Rallye2.hu: Az autóépítés ezerrel folyt nálatok a télen, emellett maradt e időtök és lehetőségetek a versenyzésre is?

Bodogán Ferenc: A Szilveszter Rallye-ra jutottunk el, ott sikerült is rajthoz állnunk. De ezen felül minden maradék időnket a műhelyben töltöttük, rengeteget dolgoztunk az új autónkon, ami egy Lada VFTS lesz. Amikor elkészül.

Rallye2.hu: A Mecsek Rallye után a régi kocsitokkal is akadt munkátok.

Bodogán Ferenc: Igen, mivel ott sajnos elestünk. Egy új doblemezt és az Ivanics jóvoltából egy gyönyörű új teljes festést kapott a Ladánk az idei évadra. Ezen fényezésen nem is tervezünk változtatni az elkövetkező időkben. J Óriási hálával tartozok még az autó elkészültéért a testvéremnek, Bodogán Balázsnak, aki éjt nappallá téve dolgozott az autónkon. Hatalmas köszönet érte! És továbbra is benne vagyunk nyakig a VFTS-ben.

Székesfehérvár-Rallye-2015.06.14-Rallye2-Salánki-Gábor_031

Rallye2.hu: A beszélgetés során eddig „csak” kétszer említetted meg a VFTS-t. Mi ezzel a terv? Milyen a készültségi foka? Az egri nevezési listán még a 21074-es szerepel a nevetek mellett.

Bodogán Ferenc: Szeretnénk még az idei évben csatasorba állítani a VFTS-t. Először a karosszéria és a futómű fog elkészülni, a motor és a hajtáslánc pedig marad a régi, a mostani autónkból fogjuk ezeket átköltöztetni. Azzal telt télen az időnk, hogy a VFTS projekttel minél jobban haladjunk. Azért néha egy picit pihentünk is.

Rallye2.hu: Azt jól tettétek, mert nyakunkon az Eger Rallye.

Bodogán Ferenc: Alaposan átböngésztem a versenykiírást és színpatikus nekem a ránk váró egri hétvége. Tetszenek a pályák és én alapvetően szeretem is az Eger Rallye-t, van egy érdekes és egyedülálló atmoszférája az évad nyitóversenyének, ami nagyon kedves a számomra. Örömmel térek vissza ezúttal is Egerbe. Bár voltak már itt problémáink, nem mindig volt fenékig tejföl minden. Akadtak nehezebb versenyeink is itt, de ettől függetlenül nagyon várom már a startjelet. A pályákban nagy változást nem tapasztaltam, klasszikus egri szakaszok, szerintem a legtöbb Rallye2-es versenyző jól ismeri már őket. A nehézséget az időjárás jelentheti, sok múlhat a megfelelő gumiválasztáson. Az sok fejtörést okozhat.

Mecsek-Rallye-2015-Salánki-Gábor_039

Rallye2.hu: Szereted az Eger Rallye-t, de milyen a viszonyod a gyors, tempós szakaszokkal?

Bodogán Ferenc: Én úgy gondolom, hogy jól fel fogjuk őket dolgozni, nem hinném, hogy problémám lesz velük. Éppen az előző nap beszélgettünk Molnár Tomi navigátorommal arról, hogy a gyorsaságik eleje kivétel nélkül tökös, bevállalós lesz. Ezeket merészen el kell majd vállalni, ha a géposztályunk élmezőnyében akarunk végezni.

Rallye2.hu: Az biztosan segít majd ebben, hogy a csapatban semmi változás nem történt.

Bodogán Ferenc: Így van. Tomi is marad a jobb1-ben, a csapatunk és az autónk sem változott. Egyelőre marad a CUB. De ugye épül a VFTS…

Baranya-Kupa-2015-Rallye2-Salánki-Gábor_349

Rallye2.hu: Erős lesz a géposztályotok, nagyon oda kell tenni magatokat, ha tényleg az élmezőny a célotok. Tudtok még tesztelni a verseny előtt?

Bodogán Ferenc: Teszt biztosan nem lesz, csupán kipróbálni tudjuk majd az autót a motorépítőnknél, Orbán Norbinál, de itt csak a beállításon lesz a hangsúly, semmiképpen nem nevezném ezt a próbát tesztnek. A gumink marad a Pirelli, most tavalyiakkal állunk majd rajthoz. Örülünk neki, hogy a 12-es kategória ennyire kemény lesz. 17-en neveztek ide. Nem is rakjuk túl magasra magunknak a lécet a mecseki bukásunk után, a lényeg, hogy eredményesen célba érjünk, magunknak megfelelő tempóban. Nagyon kellene nekünk egy kis sikerélmény, hogy helyre rakjuk a Pécsett megtépázott önbizalmunkat. A tesztversenyeken figyeltem a kategóriatársaink eredményét és azt látom, hogy nem aludt senki a télen. Kőkemény motorokkal érkeznek az ellenfeleink Egerbe, ezért biztos, hogy alaposan fel kell kötni a gatyánkat.

Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!