Rallye2.hu
logo
…csak a Rallye2 -ről szól!

Bereczki Norbert: Romániában mérhetetlen a profizmus

A Bereczki Norbert–Kozma László duó gondolt egy nagyot és a Rallye2 sikereik után az idei évet teljes egészében a Román Nemzeti Bajnokságra szenteli. Erről a váltásról és a román bajnoksággal kapcsolatos tapasztalatairól beszélgettem Norbival a tavalyi év abszolút Rallye2-es bajnok pilótájával.

Rallye2.hu: Norbi, honnan jött ez az ötlet?

Bereczki Norbi: A külföldi szereplés gondolata nagyon régi történet, ugyanis már évekkel ezelőtt szerettük volna kipróbálni magunkat a határainkon kívül is, de ez idáig még nem sikerült sajnos. Többek között szó volt szlovák és osztrák rajthoz állásról, de ez sohasem jött össze, hol ezért hol azért. Az idei évet már tudatosan úgy építettük fel, hogy ha sikerül a típusváltás akkor mindenképpen egy Trophy jöhet számításba az anyagiak miatt. Sikerült a típusváltás nagy áldozatok árán.

Rallye2.hu: Mi az új típus?

Bereczki Norbi: Újnak ez csak a mi számunkra új mert egy Citroen C2 R2 Max autóról van szó, amihez sikerült még az év elején hozzájutnunk. Ez az autó a tavalyi év cseh bajnok autója volt.

Rallye2.hu: Ha jól értelmezem akkor Romániában mentek egész évben…

Bereczki Norbi: Igen. Már túl vagyunk az aszfaltos versenyeken, ahol sikerült az első két versenyt mind kategóriában, mind pedig a Citroen Trophyban megnyernünk, a harmadik versenyen Kolozsváron viszont egy filléres probléma állított meg minket még az első gyorsasági rajtja előtt.

Rallye2.hu: Jönnek a murvás futamok…

Bereczki Norbi: Már alig várom ezeket a versenyeket, sőt minden egyes futamot úgy várok, mint a kisgyermek a karácsonyt! Isteni lesz! Nagyon fantasztikusan érezzük magunkat, maximális a kiszolgálás, mérhetetlen a profizmus és kiváló a környezet, amit Románia és az itteni gyorsaságik tudnak nyújtani. Azért itteni mert jelenleg is Nagyszebenben vagyunk és tréningezünk a hétvégi versenyre.

Rallye2.hu: Milyenek a pályák, a hangulat odakint?

Bereczki Norbi: Fantasztikus és leírhatatlan. Aki itt versenyez, mint például Szabó Gergő is, nagyon jól tudja, hogy miért éppen itt szerepel. A pályák VB-sek a szervezés és az időbeosztás minden versenyen ugyanaz és egyben egyenlő a tökéletessel. Teljesen profi, és nincsenek felesleges dolgok.

Rallye2.hu: Nem tervezitek a hazai rajthoz állást?

Bereczki Norbi: Nem. A költségvetésünk még a román futamokra is véges sajnos. Nagyon szeretek otthon versenyezni, de adódott ez a kiváló lehetőségünk, hogy itt versenyezzünk akkor miért ne használnánk ki? Maximálisan erre koncentrálunk. Új számunkra a bajnokság, ismeretlenek a pályák, komolyak a kihívások. Ez az, ami minket hajt jelen pillanatban.

Rallye2.hu: Mondj valami érdekességet a román futamokról!

Bereczki Norbi: Érdekességet? Hmm… az van bőven. Az év eleji futamokon konkrétan versenyeztünk szárazon, esőben és hóban. Maradt már el gyorsasági a hirtelen jött havazás miatt és maradt el komplett verseny mert a szövetség nem találta alkalmasnak a verseny előtt a pályák kátyúzását. De sebaj minden megy tovább. Sőt! Most hét végén Francois Delecour ellen fogunk versenyezni, aki egy Dacia Logan volánját fogja tekerni. Kell ettől érdekesebb?

Rallye2.hu: Nem. 🙂 Sőt! Köszönöm a beszélgetést!

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!

4 hozzászólás to “Bereczki Norbert: Romániában mérhetetlen a profizmus”

 • Szemmelroth Anetta szerint:

  De szép lett a meccsbox!!!! 😀 Amúgy nagyon büszkék vagyunk rátok és hiányoztok nekünk! 🙂

 • atesz szerint:

  hay-rá!!!!!!!!

 • sosi szerint:

  Hajrá Fiuk cél a győzelem sok sikert szívből szorítrok a csapatnak.

 • GabikaWRC szerint:

  Hú de szokatlan látvány az autótok ilyen “emeletesen”.

 • Vélemény, hozzászólás?

  Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük