Bencs Zoli és Bencs Gabi nagyon szeretett volna faragni a Rally2 Bajnokságban, abból a hátrányból, amit az orfűi távolmaradásuk miatt spájzoltak be az év elején, de a technika sajnos kibabrált velük az Ózd-Eger Rallye-n. Bencs Gáborral beszélgettünk.

A Boldogkő Rallye-n kezdtétek meg az évet, az ORC-ben, egyedi rajtengedéllyel, ám a Rally2 Bajnokságban az Ózd-Eger Rallye-n mutatkoztatok be 2021-ben. Mire készültetek Ózdon?

A jelmondatunk a szokásos volt, mi mindig úgy indulunk neki a versenyeinknek, hogy cél a cél, de hazudnék, ha azt mondanám, hogy eközben nem szerettünk volna pontokat gyűjtögetni. Csak az Orfű Rallye „ment le” a Rally2 Bajnokságból az ózdi megmérettetés előtt, ezért meg akartunk próbálkozni azzal, hogy lefaragunk valamennyit a hátrányunkból, úgy, hogy a kategóriában és az összetett értékelésben is valahol az elejében végzünk. Ez sajnos nem jött össze ezen a versenyen, a negyedik szakaszon egy technikai hiba megálljt parancsolt nekünk.

Mi történt veletek és az autóval?

Ugyanaz, mint a Boldogkő Rallye-n, csak ezúttal a rajtban tört el a Hondánk egyik féltengelye. Sajnos nem érkezett meg a rajtra az új féltengelyünk, amit nagyon vártunk, ezért egy „bontottal” 🙂 helyettesítettük a Boldogkőváralján megsérült darabot. Próbáltunk rá odafigyelni, de így sem tudtuk elkerülni a törését.

Két Sátát tudtunk autózni, valamint egy királdi etapot. Vagy betapadt egy folton a kerék, vagy én rontottam el valamit nem tudom, a lényeg, hogy a féltengely szétszakadt, fel kellett adnunk az ózdi versenyt.

Folytatás? Salgó Rallye?

Folytatás… Jó kérdés. A Rally2 Bajnokság versenyzőinek a körében elindult egy kezdeményezés, amihez mi is csatlakoztunk. Menni szeretnénk mi Salgótarjánban is, csak sokakhoz hasonlóan nálunk is betelt a pohár. Meglátjuk, hogy mi kerekedik ebből az összefogásból, de ezek után a Salgó Rallye-t minden bizonnyal ki fogjuk hagyni. A folytatáson pedig utána elgondolkodunk, amennyiben lesz neki értelme.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!