Nagy Béla után az abszolút harmadik helyen végző Ladás páros kormányosa Baksai Laci is szót kap és elárulja nekünk, hogy mit látott ő a bal1-ből az Eger Rallye-n.

Végre elkezdődött! 🙂 Hosszú volt ez a téli pihenő, és pont emiatt féltem, hogy egy kicsit attól, hogy berozsdásodunk, de ahogy lehúztuk az övet és elrajtoltunk  minden visszajött. 🙂 Sokat dolgoztunk az autón a holtszezonban, mindene új szinte, és a kitartó munkának meg is lett az eredménye, amit köszönök a szervizemnek. Máris úgy érzem, hogy tudtunk gyorsulni a tavalyi évhez képest, pedig bevallom, féltem ettől a versenytől, hogy nem így lesz. Nagyon sok volt a felfelé az Eger Rallye-n és rengeteg kigyorsítás is volt. Azt gondoltam, hogy ez nem biztos, hogy kedvezni fog a Ladának, főleg úgy hogy berakattam egy hosszú difit, hogy legalább a tempós részeken tudjunk valamit hozni a méregzsák Hondákon. Azonban több lassító volt a pályán, mint 2010-ben, ezért ez a húzás sem jött be. 🙂  Sokan voltunk a kategóriánkba és úgy számoltuk, hogy talán a dobogó alsó foka meglehet. Az első gyors után azonban meglepve láttuk, hogy első időt jöttünk. A másodikon megbeszéltük Bélával, hogy az erdőben egy kicsit jobban forszírozom a dolgot, még ha benne van a defekt veszély, akkor is. Úgy éreztük, hogy ott tudunk hozni a Japánokon. 🙂  Olyan jól sikerült a szakasz, hogy megint első időt autóztunk, igaz az egyik kanyarba ” lenyúltak” értünk, de sikerült megúsznunk a kalandot. A szervizben a fiúknak nem volt sok dolguk, megtankoltak és indult a második kör, amit ott folytattuk, ahol az elsőben abbahagytuk. Sőt még a hosszú gyorson sikerült abszolút második időz is autóznunk!

Ismét jött a szerviz, ahol azért már volt némi melójuk a fiuknak, mert a futómű hézagolókat elhagytam és lelazult a futómű. Orvosoltuk a dolgot és indultunk az utolsó körre. Sajnos sok csuszás volt a programban és belekeveredtünk az estébe. A záró körre nem vittem lámpasort, és ez majdnem sokba került nekünk, de az utolsó gyors etap lett és ezzel megúsztuk a lámpa nélküli száguldást. A Dobó téren aztán nagy volt az öröm abszolút harmadik és kategória elsők lettünk! Szeretném megköszönni  a szervizemnek, (Imi, Valér) hogy újfent tökéletes munkát végeztek és szuper kocsit tettek alánk, valamint köszönöm Bélának, aki tökéletesen diktált, mint mindig. Nagyon jó hangulatú és nehéz versenyen vagyunk túl, de már várjuk a folytatást Miskolcon.

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!