Fotó: Béres „Unicum” Attila

Nem úgy sikerült az Oroszlány Rallye Ázsót Szabinak és Béres „Unicum” Attilának, ahogy azt a páros szerette volna, így srácok arra készülnek, hogy a hétvégi bemelegítés gyümölcsét, a két hét múlva esedékes Vértes Rallye-n fogják leszüretelni. Ázsót Szabolccsal beszélgettünk.

Információim szerint az Ózd-Eger Rallye-n indultatok legutóbb, akkor a Rally2 Bajnokság mezőnyében. Azóta versenyeztetek valahol?

Attila igen, én viszont sem edzésen, sem teszten nem jártam, három hónap kihagyás után ültem vissza a versenyautóba. Sajnálom, hogy elmaradt a Salgó Rallye, de Komló is október első hétvégéjére lett áthelyezve. Az Oroszlány Rallye-ra éppen azért adtuk le a nevezésünket, hogy felkészüljünk a közelgő Véres Rallye-ra, visszarázódjunk a versenytempóba.

Hogy sikerült a futam?

Nem teljesen úgy, ahogy vártuk, mert a hat, összesen 44,4 kilométer hosszúságú gyorsaságiból csak hármat tudtunk teljesíteni. Az első szakaszon, rögtön a legelső lassítót elvittük, az ütközéskor pedig eltört egy levegőcső, amin keresztül a hideg levegőt szívja be a motor. Emiatt elgyengült az autónk erőforrása, a teljesítményének mintegy 20-30%-ának elég hamar búcsút inthettünk. Ezt a veszteséget igyekeztünk a kanyarokban kompenzálni, siettünk, ahogy tudtunk, ami biztosan jól jött a szakasz végén, de nem sikerült olyat autóznunk, mint, amilyet szerettünk volna. A Hondánkat a szervizben ezúttal nem tudták megjavítani a PSZA-s srácok, de nem adtuk fel, küzdöttünk tovább, hogy a célban fejezzük be a versenyt.

Fotók: Bitto Zsolt

A táv felén már túl voltunk, a negyedik szakaszra tartottunk éppen, amikor váratlanul elromlott a kormányszervónk. Annyira nehéz volt az autóval kanyarodni, – rettentően kemény lett a kormányzás – hogy a gyorsasági szakaszt, a rengeteg lassítóval, valamint a sok kitérővel nem vállaltuk be, inkább visszatértünk a szervizparkba. Sajnáltuk, hogy nem tudtunk végig menni. A problémákat leszámítva Attilával nagyon jól éreztük magunkat az autóban, örültünk, hogy újra a Hondában ülhetünk. Pokolian melegünk volt, de ezzel nem voltunk egyedül, mindenkire egyformán sütött le a Nap. Az Oroszlány-Pusztavám pályán nagyjából 20 éve mentem utoljára, a rajt előtt nem voltam képben teljesen vele, így a Vértes Rallye-n biztosan nagy hasznát fogjuk venni annak, hogy felfrissítettem az emlékeimet.

Fotó: Sári PéterRallyheart.hu Rallyheart.hu a Facebookon

A Vértes Rallye-ig nincs már semmi sem beírva a versenynaptáratokba?

Nagyjából két hét van hátra a móri megmérettetésig, addig már nem tervezünk semmilyen autós megmozdulást. A főpróba nem lett az igazi, ezért keményen dolgozunk azon a rajtig hátra lévő időben, hogy az autót minél jobban összerakjuk, és a Vértes Rallye-nk már tökéletes lehessen.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Köszönjük szépen a segítséget!

 

 

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!