A legtöbben a P12-es géposztályban csatáznak majd a Nyíregyháza Rallye-n, a pontokért, valamint az év végi bajnoki címért, de jelenleg Bacsa Tomi és Hanyik Gergely áll a legközelebb ahhoz, hogy magához ragadja a szezon legnagyobb trófeáját, a szinte teljes egészében ladás kategóriában. A Lada kupában viszont Tamásék az üldözők, így mese nincs, ha mindkét fronton diadalmaskodni akarnak, nem lesz lehetőségük a taktikázásra, mindvégig sietniük kell. Bacsa Tamással beszélgettünk.

Elég jól sikerült az legutóbbi két futamotok, nyugodtan készülhettetek az őszi szünetre. Mivel telt nektek a Rallye2 Bajnokság két hónapos pihenője?

Nemcsak az elmúlt kettő, hanem a legutóbbi három versenyünk sikerült szenzációsra, mivel a Székesfehérvár Rallye után a Baranya Kupát is megnyertük a P12-es géposztályban, Salgótarjánban pedig másodikak lettünk. Ennek a jó szériának köszönhetjük, hogy a géposztályunk első helyéről várjuk az évzáró Nyíregyháza Rallye-t. Üdülni nem voltunk, itthon pihentünk egy kicsit, de nekünk a műhelyben eltöltött idő is kikapcsolódás. Összességében nem bántuk volna, ha nincs ilyen sok szabadság a Salgó Rallye után, mert tartunk attól, hogy kibillent minket a ritmusból, a sok, versenyzés nélkül eltöltött idő. De ha így alakult, akkor alkalmazkodunk, igyekszünk hamar visszarázódni a formánkba, hogy győztesként kerüljünk ki a bajnoki csatákból. Készültünk mentálisan és fizikálisan egyaránt, de sok időt töltöttünk szereléssel is, még a rajt előtti héten is a Ladánkat bütyköltük. Új lendítőkereket, kuplungtárcsát és nyomlapot kapott, illetve a váltón is módosítottunk egy keveset, de szerencsére más hibát nem találtunk az itthoni revízió során. Tesztelni, versenyezni nem voltunk sehol, nem is tervezzük, hogy bárhol meghajtjuk az autónkat a nyíregyházi superspeciál szakasz előtt.

Pedig lesz miért harcolnotok a hétvégén…

A P12-es géposztály bajnoki címéért elég sok ellenféllel kell megküzdenünk. 42,5 pontunk van, jelenleg 4,5 pont az előnyünk Hulmann Gabiékkal szemben, ám a másfélszeres pontosztás miatt még a hatodik helyről is megelőzhetnek minket. A Lada kupában Gabiék vezetnek, de csak 1,5 pont a lemaradásunk. Szeretnénk minél előkelőbb helyen célba érni és versenyezni, de van egy mottónk, ami hozzásegíthet a végső sikerhez.  „Egyben, a célban”. Ezt Pirígyeni Tiszák Péter barátunktól tanultuk, és szeretnénk is betartani. Lesz mire néznünk, nem könnyű a helyzetünk. Az időjárásban nagyon bízunk, reméljük, hogy szép idő fogad majd minket Nyíregyházán és a Zemplénben. Nem kérünk nyarat, és zord hideget sem, nekünk a mostanában jellemző, napfényes, kellemes, őszi idő tökéletesen megteszi. A pályák kilétéről egyelőre nekünk sincs információnk, szeretnénk már megtudni, hogy hol fogunk versenyezni, azt hallottuk, hogy több új, és még több izgalmas pályával várnak minket a rendezők. Hosszú és küzdelmes versenyre készülünk, ahová nem lesz elég a taktikázás, gyorsan és okosan kell majd autóznunk, be kell osztani a kocsit, ha a P12-ben és a Lada kupában is a legfényesebb érmeket szeretnénk átvenni az év végi, díjátadó gálán.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!