Rallye2.hu
logo
…csak a Rallye2 -ről szól!

Idén sem maradhat el a navigátorsuli

2020-ban már nyolcadik alkalommal hívják az iskolapadba Nyirfás Julcsiék a kezdő és a gyakorlott navigátorokat, hogy tanuljanak, vagy, felfrissíthessék a tudásukat. Ehhez idén már nem csak a háttérből nyújt segítséget a Kanyik Motorsport csapata, és Ifj. Kanyik Antal. A 8. Co-Driver Rallye School-ról beszélgettünk Antival.  


Kezdjük a lényeggel. Mikor és hol lesz idén a navigátorsuli?

Február 15-én, szombaton rendezik a 8. Co-Driver Rallye School-t, Budapesten. Minden pontos, és fontos dologról a suli nevével fémjelzett Facebook eseménynél, mondhatni, hogy a hivatalos oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők, de DuEn-nél is lesznek információk. Az esemény és a jelentkezési lap linkjét legalul fogjátok megtalálni. 2012-ben rendezték meg az első ilyen sulit, azóta már jóval több, mint száz, inkább kétszáz diák koptatta a padokat. Ez lesz a nyolcadik ilyen alkalom.

Hol kerülsz te a képbe?

Az utóbbi pár évben már én is aktívan részt vettem mindegyiken, elkísértem a suli egyik oktatóját, Nyirfás Julcsit, aki nem mellesleg a párom. Julin kívül Joti, azaz Kerekes József és Csökő Zoltán is igyekszik majd átadni a szakmai tudását és tapasztalatait a résztvevőknek. Idén a Kanyik Motorsport és jómagam is támogatom, segítem a tanári kar munkáját. Ez számomra egy új dolog lesz, de biztosan keményen odateszem magam, mert nem szeretnék beírást kapni. 🙂

Mi a tervetek ezzel a navigátorsulival? Kiket vártok?

Az elmúlt hét évben rengeteg résztvevője volt mindig az eseménynek, és a diákjaink az amatőrbajnokságoktól kezdve, a Rallye3, és Rallye2 Bajnokságokon át, egészen a Rallye1 mezőnyéig megtalálhatók jelenleg. Aktív, akár idősebb navigátorok is beülnek a padokba, természetesen előttük is nyitva áll az ajtó, de leginkább a fiatalokat várjuk, mert óriási szükség van itthon az utánpótlásra.

Az órarend készen van már?

Alakul. Már korán reggel becsengetnek a diákoknak, és igazából egy napközis szombat lesz a február 15-i, mert estig tart majd az oktatás. Szüneteket tatunk, de az egész napot a tanteremben töltjük majd, mert csakis elméleti oktatás lesz. Egyelőre most ennyit tudok mondani, jelenleg még a beiratkozás van folyamatban, de szépen gyűlnek idén is a tanulók, látjuk, hogy ezúttal is sokan szeretnének részt venni a rendezvényen.

8. Co-Driver Rallye School Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/2532522873661885/

Fotók forrása: DuEn.hu és Ifj. Kanyik Antal magánarchívuma

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.