Mecsek Rallye 2015 Salánki Gábor_028Vizelli Karcsi és Nagy Peti kőkemény harcra készült Pécsett a P12-es kategória év végi második helyéért, az első szakaszon ehhez mérten ők is voltak a leggyorsabbak, de sajnos egy aprócska technikai probléma miatt idő előtt voltak kénytelenek félre állni a Mecsek Rallye harmadik szakaszán. Karcsiék azonban nem keseredtek el, azt gondolják, hogy egy átlagosnál valamivel könnyebb évad végén örülhetnek a harmadik helynek is, és a Szilveszter Rallye-n még biztosan szeretnének az év végén egy jó hangulatú versenyen búcsúzni a 2015-ös évadtól. Vizelli Karcsit kérdeztük.

Rallye2.hu: Voltatok e tesztelni a Mecsek Rallye előtt?

Vizelli Károly: Igen, voltunk és a felkészülésről elmondhatom, hogy semmi különöset nem csináltunk, csak a kötelező revíziót hajtottuk végre a Mecsek Rallye előtt. A kocsi rendben volt, fölraktuk rá az új gumikat és elindultunk a tesztre, ahová véleményem szerint nagyon megérte ellátogatnunk. A verseny helyszínén, ott ülsz az autóban, versenytempóban készülhetsz a rád váró feladatokra, hatalmas erőt és elszántságot adott ez nekünk a versenynapra. Ha jövőre is lesz módunk, akkor szinte biztos, hogy minden lehetséges tesztre el fogunk menni, mert rendkívül hasznos részt venni rajtuk.

Rallye2.hu: De nem csak a Mecsek Rallye előtti hivatalos teszttel hangolódtatok az év utolsó Rallye2-es megmérettetésére, ha jól tudom…

Vizelli Károly: Előző hétvégén az északi régió MARB futamán álltunk rajthoz, Borsodnádasdon, ezt is tesztversenynek szántuk, ahol elég jó eredményt sikerült elérnünk, a licencesek között másodikak lettünk.

Rallye2.hu: Remek teszteredmények ide, nagy erő és lendület oda, mégsem sikerült jól a Mecsek Rallye számotokra. Kezdjük az első két szakasszal!

Vizelli Károly: A Trefort pusztai rajt előtt nagyon izgultunk. Az oka az volt, hogy új intermédia gumival, vizes úton még az életben nem sikerült mennünk. Hát ennek is eljött az ideje. Az volt a jó, hogy elég hamar hozzá tudtam szokni, kategória első és abszolút második helyet autóztunk a nyitó gyorsaságin. De már ekkor jelentkezett egy aprónak tűnő probléma az autóval.

Mecsek Rallye 2015 Salánki Gábor_029

Rallye2.hu: Mi volt az?

Vizelli Károly: Igazából nem tudtunk rájönni ott, menet közben. A motor beszaggatott és pillanatnyi kihagyások jelentkeztek a működésében.

Rallye2.hu: Akkor nem lehetett könnyű dolgotok Pécsváradon…

Vizelli Károly: Hát tényleg nem volt az. Ekkor már olyan szinten jelen volt a hiba, hogy minimum másfél percet bent hagytunk a gyorsaságin, többen is megelőztek, végül kiértünk, eljutottunk a szervizbe, de ott sem tudtuk elhárítani ezt a hibát, így ezzel együtt indultunk el Nyárasvölgyre. Nagyon hálásak vagyunk a szervizcsapatnak a pécsi és az egész éves munkájukért, mert mindig, mindent megtettek azért a fiúk, hogy a lehető legjobban szerepeljünk minden versenyünkön.

Rallye2.hu: A golgotai elágazásnál ki is álltatok végül.

Vizelli Károly: Igen, mert nem akartuk azt megkockáztatni, hogy valahol az erdőben, a nagy sötétben leáll alattunk az autó, nem tudunk lehúzódni, valaki pedig hátulról belénk rohan. Kiálltunk az első biztonságos lehetőségnél inkább.

Rallye2.hu: Mi volt ez a végzetesnek bizonyult hiba? Rájöttetek már?

Vizelli Károly: Itthon igen. Egy kábel volt fellazulva. Tehát egy 20 filléres probléma miatt kellett idő előtt kiállnunk.

Mecsek Rallye 2015 Rallye2 Salánki Gábor_008

Rallye2.hu: Ezen úszott el a második helyetek év végén a bajnokságban, a géposztályban. Nagyon el vagy keseredve emiatt?

Vizelli Károly: Annyira vészesen nem. Sajnos nekünk az egész évünk így alakult, sok volt a gondunk. Nyolc versenyből heten – a Kassa Rallye kivételével- ott voltunk, ebből négyszer kiestünk, háromszor célba értünk. Ezekkel az eredményekkel elégedett vagyok. Reméljük, hogy 2016-ban egy jobb szériát fogunk majd ki.

Rallye2.hu: Milyen volt számotokra a Mecsek Rallye, a laza kábel okozta hibán és a miatta történt küszködésen túl?

Vizelli Károly: A szervezésért egy kicsit haragszunk! Rallye2-es versenyzőként azt éreztük, hogy nem feltétlenül a Rallye2-es versenyzőkért van szervezve ez a Mecsek Rallye.  Számomra totálisan érthetetlen volt, hogy miért nem hajthattunk át a rajtdobogón és/vagy nem indulhattunk a prológon, belefért volna a Rallye2 idejébe is.

Rallye2.hu: Pláne úgy, ha már így is, úgy is ott kellett lennetek a verseny helyszínén…

Vizelli Károly: Meglátásom és tapasztalataim szerint minden lehetőség adott lett volna rá, hogy a verseny ezen részein a Rallye2 is megjelenhessen. Ezért sem értettem – és még most sem értem- ezt a fajta hozzáállást a rendezőség részéről. A pályák tetszettek, ez a része szuper volt, ha rendesen működött volna a kocsi, semmi gondunk nem lett volna. Vagyis mégis lett volna egy kivetnivalónk! Hogy miért nem megyünk még egy kört, mert annyira tetszettek a gyorsaságik, hogy szívesen toltunk volna még egy kört rajtuk.

Rallye2.hu: Sikerült azon a 8-9 kilométeren megbarátkoznotok a sötéttel, amit teljesítettetek?

Vizelli Károly: Nekünk tetszett a sötét, vártuk is már, hogy sötétben mehessünk. Nem volt eddig sok lehetőségünk éjjel versenyezni ezért mi örültünk a lehetőségnek.

Rallye2.hu: Nem zavart az, hogy nem mehettetek a szakaszokon egyszer sem világosban? Elég sarasak voltak a pályák.

Vizelli Károly: Nem, mert mindenkinek egyformák a gyorsaságik általában. Így volt ez most is. Az egész mezőny úgy rajtol el legtöbbször, hogy mindenkinek ismeretlen minden. Ezért nem érzem azt, hogy ne lett volna esélyegyenlőség. Így vélekedtem volna akkor is, ha köd van.

Rallye2.hu: Kanyarodjunk egy kicsit vissza az autótok műszaki problémáira. Év elején csavarjaira szedtétek szét, az utolsó darabig mindent felújítottatok benne ezért soknak érzem a kieséseiteknek a számát. Miben látod ezeknek az okát?

Vizelli Károly: Szerintem ezek olyan hibák voltak, amiért nem lehet senkit sem okolni. Ezekben a P12-es Ladákban nagyon ki van már hegyezve minden alkatrész annak érdekében, hogy föl tudják venni a harcot a mezőnnyel és annak az elejével. Talán ez lehet a műszaki hibák elsődleges oka. Egyszer a motor robbant fel, egyszer a váltó. Komlón a tőcsavarok törtek ki, most pedig egy kábel lazult meg. Ezek ellen előzetesen nem tudunk mit tenni. Természetesen mi is próbáljuk gondosan felkészíteni az autót, de mindig, mindent mi sem tudunk sajnos átnézni az utolsó kábelsaruig.

Rallye2.hu: Láthatunk még titeket az idén?

Vizelli Károly: A Szilveszter Rallye-n mindenképpen szeretnénk részt venni, a Mikulást pedig még meglátjuk. Azt még át kell beszélnünk.

Mecsek Rallye 2015 Salánki Gábor_027

Rallye2.hu: Mi terveztek 2016-ra?

Vizelli Károly: Szerintem erről korai most beszélni. Nem tudjuk még mit szeretnénk, de biztos, hogy versenyautóba fogunk ülni 2016-ban is.

Rallye2.hu: Az idei érem tehát bronz, nem ezüst. Mennyire örülsz ennek?

Vizelli Károly: Elégedettek vagyunk az idei eredményünkkel, ám azzal nem vagyok elégedett, hogy az amúgy elég népes géposztályunk év közben alaposan lemorzsolódott és többen is összetörték az autójukat. Azt azonban cseppet sem bánjuk, hogy ebben nem követtük a vetélytársainkat, nekünk szerencsére nem volt töréskárunk. Ezért sem volt ez egy annyira nagyon túlhajszolt szezon a 2015-ös nekünk, mint amilyenekhez korábban hozzászokhattunk. Kicsit azt érezzük, hogy az ölünkbe hullott a P12 géposztály év végi harmadik helye. Akárhogy is alakult az idei szezon, nagyon nagy örömmel készülünk a díjátadó ceremóniára, tuti, hogy boldogan fogjuk átvenni a kupáinkat!

Salánki Gábor

Köszönjük az egész éves segítséget!

A Korda Racing együttműködő partnerei: A-HÍD Építő zRt., Hídépítő zRt., Novomatic, Bomba! Energy Drink, ENEOS Motorolaj – Szakál-Met-Al Kft., Metrober Kft, HERTZ – Mercur Rent a Car Kft, Alabárdos Étterem, G-Roby, Frimedia Kft, Garmin, Szerszámbróker Kft, Csomagtartoaruhaz.hu, Surgi Care Kft, BHS Medical, Music Engine Kft, Variocommerce Kft, VitaPlus Kft, Noa-Ép Kft, MNR Fémmegmunkáló és Szolgáltató Kft, Gulyás Gépgyártó és Kereskedelmi Kft., Alexovics Kft, Auto-Szoft Kft, K-P-K TransCoop, BDA Trans Kft, Stefani Hungária Kft, Lánchíd 19 Hotel, BWS Belső Tér Kft, Credit-cash Faktoring és Pénzügyi ZRt, Duna Resort Kft, FEOL Industrial Kft, Gordius Kft, Perfekt Motorfelújítás KFt, RAORG Translog Kft, Sinus-Networks Kft, Schnell Autó Kft, Tibuktu Bt, Versbis Kereskedő és Szolgáltató Kft, VIWA Product Europa Kft, Charlie hűtő KFT

 

 

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!