Rallye2.hu
logo
…csak a Rallye2 -ről szól!

Várnai Dávid: Sok volt a baj, mégis győzni tudtunk

Ismeretlen pályákon, egy hiányosságokban bővelkedő autóval, egy beteg pilóta nem eredményezne túl nagy odszot a Tippmixen, ha lehetne fogadni Rallye2-es dolgokra is. Várnai Dávid azonban alaposan megtréfálta volna a fogadókat, hiszen a felsoroltak ellenére, Szabó Tomival együtt szenzációs teljesítményt nyújtva az 5-ös géposztály élén végeztek, de az abszolút értékelésben is csak egy hajszál választotta el őket a legjobb öttől. A Baranya Kupáról Várnai Dáviddal beszélgettünk.


A Veszprém Rallye-n kíméltétek a Hondátokat, mégis kapott jó bőven a murva „áldásából”. Sikerült elkészülni a javításokkal a Baranya Kupára?

Ezt így konkrétan nem merném kijelenteni, mert voltak hiányosságok. A szervizcsapat nem volt a helyzet magaslatán, nem tudta teljes mértékben odatenni magát, igazából egy félig felkészített kocsival álltunk oda a rajtvonalhoz Komlón. A kocsink alá egy kölcsönbe kapott, majdnem utcai futómű került, ami nagyon messze volt a jótól, egy igazi versenyfutóműtől. Néha szinte életveszélyesnek éreztük. Kétszer majdnem lepattantunk miatta az útról, necces helyzeteket eredményezett ez a faramuci helyzet, mégis igyekeztünk jót menni.

Az eredményre nem lehet panaszotok, de milyen volt a versenyetek?

Mint említettem elég mozgalmas, amit tovább nehezített, hogy beteg, lázas voltam a Baranya Kupa hétvégéjén. A körülményeket leszámítva tényleg jól alakult a futamunk. A pályák jók voltak, én kifejezetten kedvelem az ennyire tempós, dobálós gyorsaságikat. A rázós helyzetekben megfelelően reagáltunk, de esőben továbbra sem tudok versenyezni, az az érzésem. Az okát nem tudom, szerintem szimplán félek tőle.

Az egyik gyorson megforogtunk a csúszós aszfalton, amivel annyi időt vesztettünk, hogy majdnem mi lettünk az utolsók azon a szakaszon. Ahol esett, vagy vizes volt ott durván rossz időket mentünk, aztán a tisztább, szárazabb, biztonságosabb érzést nyújtó pályákon behoztuk a lemaradásunkat. Tomi vétett egy hibát, amiért egy perc büntetést sóztak a nyakunkba. De ezt is le tudtuk dolgozni, szerintem jó verseny volt a Baranya Kupa. A kategóriánkat megnyertük, az összetettben, a hatodik helyen zártunk, ezzel pedig értékes pontokat szereztünk. Minden kupától és ponttól nagyobb elismerés volt számomra, ahogy a versenyzőtársaink gratuláltak nekünk a tempónkhoz. Még Hevesi Pisti is megkeresett, és elismerően szólt a teljesítményünkről.

Salgótarján?

Hogyne. 🙂 Ott leszünk, támadunk. De teljes újdonság lesz nekünk, mert még soha nem jártunk Nógrádban. Kicsit tartunk tőle, de aztán elhessegetem az ilyen jellegű gondolataimat, mert a Baranya Kupán sem mentünk még korábban és tessék, abszolút jól sikerült. Kazár és Cered megfordítva lesz az idén, a Mátraszentimrei pálya pedig nem volt az elmúlt pár évben, remélem, hogy nem leszünk majd rajtuk nagy hátrányban a versenyzőtársainkkal szemben.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük