Várnai Dávid és Szabó Tamás kizárólag a saját szórakozásáért nevezett be ezúttal az Orfű Rallye-ra, óvatosan kezdtek, de a nap végére már elkapták annyira a fonalat, hogy kifejezetten jó tempót autózva sikerült átgurulniuk a célvonalon. Várnai Dáviddal beszélgettünk.

Azt mondtátok az Orfű Rallye rajtja előtt, hogy egy nagyjából fülét-farkát elengedtétek a rallye-s dolgoknak. Mik voltak a terveitek az Orfű Rallye-ra?

Elsősorban a saját szórakozásunkért neveztünk az évadnyitó versenyre, az eredménnyel kapcsolatosan pedig nem voltak különösebb terveink. Sajnos az autónk idén sem lett készen időben, ezért az Orfű Rallye előtt nem tudtunk egy métert sem tesztelni. Volt rá reményünk, mert kaptunk ígéreteket arra vonatkozólag, hogy ezúttal minden időben készen lesz, és az indulás előtt össze tudjuk nyugodtan szerelni a kocsinkat, ám 2021-ben sem változott semmi. A 2020 októberi Vértes Rallye óta nem ültünk az autóban, azóta eltelt körülbelül nyolc hónap, nagyon jó lett volna, ha egy picit meg tudjuk mozgatni magunkat és az autót is a rajt előtt. Pláne azután, hogy a tavalyi ki és elesésekkel tarkított évünk elég foghíjasra sikerült.

Milyen volt a verseny?

Bemelegítés nélkül nem sok kedvünk volt nekivágni a versenytávnak, ezért az első gyorsasági szakaszon nagyon bealudtunk. Ez szerintem nem csak az első szakaszra, hanem a teljes első körünkre is elmondható. Nagyjából úgy éreztük magunkat, mint, akik újrakezdték a rallye-s pályafutásukat. A második körre már sikerült nagyjából elkapni a fonalat, folyamatosan javulni tudtunk, gyorsaságiról gyorsaságira faragtunk lentebb az időinkből, szakaszonként nagyjából öt másodpercet tudtunk megspórolni.

A harmadik körben, ahol én láttalak titeket ott már azt éreztem, hogy igyekszel rátalálni a régi énedre, kicsit elgurult a gyógyszer, elég vadul érkeztetek.

Igen, akkor már megpróbáltunk egy kicsivel jobban sietni és bevallom őszintén, hogy idegből is mentem, mert szemben találtuk magunkat néhány váratlan kisebb hibával. Ezek hátráltatták egy picit, de azért elég szépen haladtunk. A verseny végén egy kicsivel jobb lett az eredmény, mint amire a rajt előtt számítottunk, de igazából, ha minden úgy alakult volna, ahogy azt mi tervezzük, akkor még ettől is egy kicsi előrébb olvashatjuk a nevünket az Orfű Rallye végelszámolásánál.

Az Eger-Ózd Rallye-ra eljöttök?

Szeretnénk menni, de nem mondom biztosra, majd kiderül. Még nem 100%, hogy ott leszünk. Bevallom őszintén jelenleg abban sem vagyok biztos, hogy mentünk e már valaha Ózd környékén rallye futamon. Az biztos, hogy az idei évben szeretnénk eljutni a Komló Rallye, a hazai futamunkra, a Vértes Rallye-ra és ha a Salgó Rallye-n lesz a bátonyterenyei gyorsasági szakasz, – ahol tavaly elestünk – akkor oda is szeretnék visszatérni, mert a pálya alapvetően nagyon tetszett, csak sajnos nem tudtuk egyszer sem teljesíteni. Úgyhogy azon gondolkodunk, hogy vagy Salgó, vagy Eger-Ózd Rallye. Ezt még egyelőre nem döntöttük el.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!