Mészáros Zsolt és Egerszegi Dávid számára a célvonalnál lényegesen hamarabb ért véget az Orfű Rallye, de a legrosszabb az, hogy a következő verseny rajtjáig rengeteget kell dolgozni az autójukon, mert a Peugeot 208 R2-sük motorja, Árpádtetőn gyakorlatilag megsemmisült. Mészáros Zsolttal beszélgettünk.

A bajnoki rajt előtt sokat teszteltetek, keményen készültetek a szezon első futamára az Orfű Rallye-ra, és a Rally2 Bajnokságra. Mi volt a tervetek a mecseki idénynyitón?

Mindenképpen pozitív tervekkel, és hozzáállással indultunk neki az orfűi útnak, sokat teszteltünk előtte, sokat állítgattunk az autón, igen alapos volt a felkészülésünk. A pályák szinte hazainak mondhatók a számunkra, így minden adott volt a szuper évkezdéshez. Szerettünk volna eredményesen versenyezni, ami igazából sikerült, mert amíg mentünk addig a mezőny elejében autóztunk.

Milyen volt az a majdnem három gyorsasági szakasz, amit teljesítettetek?

Jó hangulat uralkodott az autóban, tetszettek a pályák, a beállítások tökéletesen működtek, tudtuk tartani magunkat a terveinkhez. Egészen a harmadik szakasz végéig, ott is az utolsó, vagy az utolsó előtti lassító féktávjáig. Ekkor érthetetlen módon, egy visszaváltási sorozatnál elkezdett kopogni a motorunk, ami 300 méter múlva teljes egészében felrobbant. Nagy valószínűség szerint egy új motort kell az autóba vásárolni és beépíteni a következő futamig. Igazából nem nagyon értjük a történteket, mert papíron a motor összes alkatrésze félidős volt, mégis megtörtént a baj. Figyeltünk az erőforrásra, megadtuk neki a kellő gondoskodást, mindent az előírt időben cseréltünk, ezen nem múlhatott semmi. Sajnáljuk az egész hétvégét, mert nagyon szerettünk volna egy jót versenyezni és a futam végén szép eredménnyel hazatérni, ám erre legfeljebb csak a következő megmérettetést követően lesz lehetőségünk.

Amelyik az Eger-Ózd Rallye lesz?

Úgy tervezzük, hogy igen. Dolgozunk az autón igyekszünk, hogy május közepére minden rendben legyen. A PSZA Motorsport legénységével együtt teljes erőbedobással készülünk a Rally2 Bajnokság második futamára. Régebben én már mentem azokon az Ózd környéki gyorsasági szakaszokon, amik idén felkerültek az útvonallapra. Nem sokat, de mentem, úgyhogy szükség lesz az új itinerre, egy alapos pályabejárásra és akkor nem lehet gondunk a szakaszokon. Jó lenne, ha gyorsan összeállna az autónk és minél hamarabb tudnánk tesztelni a 208-assal. Várjuk már az ózdi rajtot, mert szeretnénk végre nem csak a gyorsasági szakaszokon, hanem a futam végén, a célban is bizonyítani.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!