Franci és Jánoska. Külön – külön is kiemelkedő egyéniségek a Vác környéki és az országos rallye mezőnyében. Már tavaly is együtt vágtak neki a Mikulás Rallynak, amit nem sikerült befejezniük egy csúnya féltengelytörés miatt. Ám nem adták fel és újra nekiveselkedtek a veszprémi pályáknak. Megérte. 🙂 Szlovák Ferenc – Csurja János és Seat „Ibolyka” Ibiza 1.8T beszámolója a 14. Mikulás Rallye-ról.

A szervizcsapattal már csütörtökön megkezdték a „felkészülést”, komoly feladat volt ráhangolódni a hétvégére. Pénteken már mindenki lázban égett, páran az előző napok fáradalmait pihenték még. Előkerült a kiírás, kinek mikor és hova kell mennie, kinek mi a feladata. A szombati napon korán megkezdődtek a munkálatok, gépátvétel, pályabejárás és még néhány apróbb tennivaló Ibolykán. A szervizcsapat gördülékenyen végzett el minden rábízott feladatot, munka után édes (lenne) a pihenés. Mindeközben Franci és Jánoska kemény küzdelmet folytatott az úton maradás érdekében. Az előző napok havazása és fagyos időjárása nem kímélte a versenypályát sem, szinte mindenhol jégpáncél és hóborította utakkal találkoztak.

Komoly izgalmakat okozott, hogy vajon a csapat legfrissebb tagja – szintén egy latin szépség – a pályabejáró autó, vajon hogyan veszi az akadályokat a nem éppen kifogástalan állapotú murván! Halkan megjegyzem szintén Seat Ibizáról van szó…  Jelentem, hősies küzdelem volt, nyertünk! Csupán néhány apróbb műanyag elem sínylette meg az edzést, a veszteségek elhanyagolhatóak. 🙂 Telt, múlt az idő és elérkezett a verseny napja. Tanakodtunk-tanakodtunk, maradt a mezei téli gumi – mert csak ez volt. Délelőtt még aggódtunk, ugye nem lesz semmi baj. Majd meghallottuk, hogy az első gyorsaságin már két autót is megelőztek… Első gondolat: hozzák a formájukat! A lendület végig kitartott, ahogyan a jókedv és a csillogó szemek is. Az utolsó gyors vége felé, már sötétben vártuk a triót – hangos ovációval konstatáltuk a tényt, amikor megtudtuk, hogy áthaladtak a célvonalon. Innentől csak az eredmények miatt izgultunk. Nem is kellett soká várni, hogy kiderüljön! Megcsörrent a telefon, hogy a Srácokat várják a díjátadón. Csodaszép eredményekkel büszkélkedhetnek:

  • H7 géposztály 3. helyezés
  • Amatőr versenyzők közt szintén a dobogó harmadik fokán, míg a „nagy” abszolútban a 21. helyen végeztek.
  • Ám a szöges gumival indulók más kategóriába tartoztak, így ezen párosok nélkül az előkelő 9. helyezést tudhatják magukénak.

Megjegyezném, hogy a géposztályukban jó pár összkerék meghajtású autót utasítottak maguk mögé és ők voltak az első kétkerekes autó a sorban!

Ezúton is köszönjünk a bizalmat és a támogatást:

Lavina Autó Kft.

MX Energy

A Csapat

Tajmel Tibi

Találkozunk jövőre!

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!