Szepesi Marci és Gondos Peti sokszoros kategóriabajnokhoz méltó módon, 100%-os teljesítménnyel söpörte be az Eger Rallye-n, a győzelmet, a 7-es géposztályban. Az Eger Rallye-t elnézve úgy tűnik, hogy 2018-ban is fel kell kötni a tűzálló gatyát a kategóriatársaknak, ha meg akarják előzni a miskolci párost. Szepesi Marcellt kérdeztük.  

Az Eger Rallye előtt a kategóriatársak bőszen fogadkoztak, hogy most aztán biztosan elkapnak titeket. Hogyan készültetek erre a kemény meccsre?

Volt dolgunk bőven a kocsink motorjával, mert ősszel nem bírta ki az Eger Rallye-t, nagyrészt újjá kellett építenünk az erőforrásunkat, az idei esztendő rajtjára. Időben elkészültünk vele, sőt, be is tudtuk járatni az Eger Rallye előtt. Nagyjából 600 kilométert kocsikáztunk vele, igaz utcai körülmények között és miután láttuk, hogy jó lesz a motor, egyértelműen a kategória első helyét jelöltük meg magunknak célként az Eger Rallye-ra, valamint a 2WD kupában is jól akartunk szerepelni.

Tízből tíz. Na jó, kilenc, mert egy szakasz etap lett. De ehhez sokat nem lehet hozzáfűzni. Milyen volt a verseny nektek?

Nem panaszkodhattunk, mert remekül sikerült a futamunk, megnyertük a 7-es géposztály csatáit, minden szakaszon mi voltunk a leggyorsabbak, de a 2WD kupában nem bírtunk Molnár Feri bácsiékkal, így mögöttük, ezüstéremmel fejeztük be a versenyt, de ez is jó eredmény szerintem. Az autónkkal volt gondunk, már rögtön az első szakaszon. Amíg az egerbocsi elágazáshoz nem értünk, addig nem igazán akart menni, utána viszont a dobálóson aránylag magához tért. Pétervásárán és Sirokon teljesen rendben volt a kocsi, Verpelét pedig etap lett. Kisebb-nagyobb megcsúszások színesítették a napunkat, mert az eredményeink ugyan elég egyhangúnak tűnhetnek a kategóriában, de be kell, hogy valljam, sietnünk kellett nagyon, néhány kanyart túl is vállaltunk ezért. A nyolcadik szakasz után a szervizben vettük azt észre, hogy elolvadt három gyertya is a motorban, azokat ki kellett cserélni az utolsó kör előtt. Elégedettek voltunk a célban.

A hazai versenyetek következik a versenynaptárban, április végén jön a Miskolc Rallye. Ott tudtok lenni?

Miután leellenőriztük, hogy mi miatt olvadtak el Egerben a gyertyák és megbizonyosodtunk róla, hogy nem maradtak a motorban a darabjaik, kötelező lesz, hogy ott legyünk a második fordulóban. Itthoni környezetben csakis egy újabb kategóriagyőzelem lehet a célunk. Illetve szeretnénk Molnár Feri bácsiék frakkját is elkapni a 2WD kupában. Jó lenne, ha hazai környezetben, a pályák mellé kilátogató ismerőseinket, barátainkat és szurkolóinkat kettős győzelemmel tudnánk megörvendeztetni a szikszói célban.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

 

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!