Szabó Zoltán és Nagyváradi Roland legyőzte a számára teljesen idegen vértesi pályákat majd a móri futam végén, egyedüli P13-as versenyzőpárosként sikerült nekik átgurulni a céldobogón. Szabó Zoltánnal beszélgettünk.

Az Ózd-Eger Rallye-n láthatunk titeket utoljára a Rally2-ben. Azóta tudtatok e valahol versenyezni hogyan készültetek a Vértes Rallye-ra?

Nem voltunk sehol sem május óta, Ózdon mentünk utoljára vártuk a következő Rally2-es futamot. A Vértes Rallye-n, vagy korábbi nevén Székesfehérvár Rallye-n még soha nem versenyeztünk csak kb. két éve, az oroszlányi szakasz egy részen autóztunk. A rajt előtt már gyanítottuk azt, hogy túl sok nincs hátra a Rally2 Bajnokságból 2021-ben, de ezt félre tettük, igyekeztünk jól szerepelni, illetve eredményesen célba érni. A kategóriánk nem volt túlzottan acélos ezúttal, mindössze ketten neveztünk be a P13-as géposztályba.

Amiben végül egyedül értetek célba. Milyen volt a versenyetek?

Szuper volt a Vértes Rallye és az is tetszett, hogy mi még soha nem mentünk ennyit. Szinte egész nap az autóban ülünk és csak a szervizben, mindössze kétszer fél órára szállunk ki a kocsiból. Jók voltak a pályák, ám akadt egy kis technikai gondunk a verseny folyamán. Egyszer a hűtőventilátor nem ment, egyszer pedig a generátor állt meg, így emiatt nem volt töltésünk. A szervizcsapat kitűnően tette a dolgát, mindent orvosolták a fiúk a szervizben, köszönjük nekik. A két záró szakaszra elgumiztuk magunkat mert slickeket tettünk fel az esőre, ezekkel az utolsó pusztavámi és kőhányási szakasz egy kissé csúszkálósra a sikerült. De nem szomorkodtunk, mert a lényeg az volt, hogy bevittük az autót a célba és megnyertük a kategóriánkat. Pályát egyszer sem tévesztettünk, lassítókban, kitérőkben kárt nem tettünk, a kőhányási pálya murvás részein viszont elég sokat közlekedtünk keresztbe, mert csúszós volt az aszfalt, de azért sikerült rajta tartani az autót.

Elégedettek voltatok a célban a teljesítményekkel és az eredménnyel?

A következő versenyeinken szeretnénk az abszolút értékelésben elért időeredményeinkre is jobban odafigyelni, még akkor is, ha nem számít bele a kategóriánk az összetettbe. Most a 15-ik helyen zártuk a futamot, legközelebb bízunk benne, hogy jobban sikerül.

Mikor lesz a legközelebb? Hol szeretnétek még autózni az idei évben?

A Komló Rallye törölve lett, így szerintem Rally2-es bajnoki futam már nem lesz 2021-ben. Ha viszont a Szilveszter Rallye-t megrendezik, akkor azon nagyon szívesen részt vennék.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!