Ruszkai Attila és Bodnár Attila javítani szeretne a jelenlegi pozícióján a Kazincbarcika Rallye-n, pedig már most sem állnak rosszul az értékelésben. Ruszkai Attilával beszélgettünk.

Legutóbb a Vértes Rallye-n autóztatok, ami elég jól sikerült nektek.

Nem panaszkodhattunk a móri célban, jól sikerült a legutóbbi versenyhétvégénk, reméljük Kazincbarcika után is legalább ugyanúgy örülhetünk majd. Ehhez mindenképpen bátrabban kell versenyezzünk, mint Móron.

Mire számítotok Kazincbarcikán? Ismerősek a pályák?

A Kazincbarcika Rallye – miután miskolciak vagyunk – nagyrészt hazai futam lesz nekünk. A sajókazai szakaszon már mentünk, igaz nem mostanában. Rudabányával részben most ismerkedünk majd meg, ám a murvás részén már versenyeztünk. Kánón is mentünk már, de akkor még nem volt újra aszfaltozva. Sajókazán sikerült jó eredményt elérnünk, szerintem arra ezúttal is képesek leszünk. Bízunk benne, hogy sikerül a legutóbbi eredményünktől is jobbat szereznünk. Izgatottan várjuk Rudabánya elején a murvás részt, mert az elég tempós lesz. Már akkor is az volt, amikor régebben mentünk rajta, most pedig úgy hírlik, hogy tökéletes állapotban lesz a talaj, így valószínűleg komoly tempóban haladhatunk át rajta.

Ehhez kell egy hibátlan autó…

Van ilyesmi a birtokunkban. A Vértes Rallye-n volt egy kisebb futómű incidensünk, akkor megütöttük a kocsink bal elejét, de már rendbe raktuk, megjavítva várja az autónk a rajtot.

Mik a tervek?

Mint mondtam, egy jó eredményért fogunk „ringbe szállni” mivel nincs tőlünk elérhetetlen távolságban az abszolút negyedik hely, azt jó lenne az év végére elcsípni. A P12-ben és a Lada kupában egyaránt a dobogó harmadik helye jelenleg a miénk. A kategóriában akár még előrébb is léphetünk, de hátrafelé nagyon figyelnünk kell, mert rendkívül sűrű mögöttünk a mezőny. A kupában mindössze egy ponttal vagyunk lemaradva Cseke Péteréktől, de itt is óriási a tolongás az üldözőink között. Nem kérdés, hogy okosan és tempósan kell közlekednünk a borsodi pályákon, ha érmekkel akarjuk lezárni 2021-et. Márpedig nekünk ez a célunk mindhárom fronton.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!