Rónavölgyi Endre és Eperjesi Péter 2021-ben az Ózd-Eger Rallye után kiszállt a Rally2 Bajnokságból, ám Endre megsokasodott teendői ellenére idén újra nekifutnak, megpróbálnak teljes évet futni a megerősödő, Rally2-es mezőnyben. Rónavölgyi Endrével beszélgettünk.

A tavalyi évben a Rally2 Bajnokságban csak az Orfű, valamint az Ózd-Eger Rallye-n álltatok rajthoz. Ezután a Mitropa Kupában mentetek még egy futamot, a Mecsek Rallye-n. Versenyeztetek ezen kívül valahol 2021-ben?

Ennyi volt a 2021-es évünk, nem indultunk máshol, mert sok olyan dolog történt az életemben, ami nem hagyott időt a versenyzésre. Ennek köszönhetően alakult csonkán a szezonunk. Az autóval viszont sokat foglalkoztunk, a „holtszezonban”, kiemelt figyelmet fordítottunk a futóműre, amire korábban sokat panaszkodtam, hogy nem az igazi. Az év elején felújított gátlóink a Mecsek Rallye-n sajnos ismét tönkre mentek, nem halogathattuk tovább a dolgot, mindenképpen kellett kezdenünk velük valamit. Megnyugtató, lehetőség szerint végleges megoldást kerestünk a problémára. Most ráléptünk egy útra, ami természetesen rögösen indult, de úgy néz ki, hogy révbe érthetünk rajta. A munkánk igazi eredménye viszont csak a versenypályákon fog kiderülni.

Tartanak még a nagy munkák, vagy a végükre értetek?

Ha minden igaz, akkor már csak a programozás van hátra, az autó jelenleg még nincs teljesen készen, de kimondhatom, hogy közel van a kész állapothoz. Gondi Péter segítségével bizonyos értelemben egy pici fejlesztésre is sor került, de ha úgy nézzük, akkor ez nem fejlesztés volt, hanem egy olyan irányba fordultunk a futómű tekintetében, ami másoknál már sokszor bizonyított.

Ha majd kipróbáltuk élesben, akkor megmondom, hogy valóban fejlesztést hajtottunk e végre. 🙂 Orfűn kiderül. Peti is elkísér minket a mecseki évnyitóra, ahol a szervizhátteret a Bakó Rally Team fogja nekünk biztosítani.

Ha ennyi időt és energiát toltatok bele az autóba, akkor feltételezem, hogy hosszabb távú terveitek is vannak vele. Beavatnál ezekbe?

Ezer örömmel! Mint elmondtam, 2021-ben Orfűn kezdtük meg az évet és utaltam rá, hogy idén is ez a tervünk. A Rally2 Bajnokság mezőnyében indulunk Orfűn, és ha az időm engedi, akkor Eperjesi Petivel szeretnénk is végig csinálni a teljes évet, mind a hét Rally2-es futamon szeretnénk részt venni. A munkámban történt az elmúlt évben komoly változás. Eddig is a hulladékgazdálkodásban dolgoztam, de most már országos szinten végzem a teendőimet. Ez nem kis feladat, remélem, hogy jut mellette időm a versenyzésre is. Igyekszek minél jobban összeegyeztetni a kettőt.

Amikor beszélgetünk éppen egy hónap van hátra az Orfű Rallye-ig. Hogyan készültök rá?

Az autót befejezzük, valahol részt veszünk majd egy kisebb teszten, utána pedig részünkről jöhet az első menet. Megjelent a versenykiírás, tudjuk, hogy mely pályák kerültek fel az útvonallapra. Korábban mindkét irányból találkoztam már velük, pályabejárásokon megismerkedtünk ezekkel oda-vissza, ennek köszönhetően azt gondolom, hogy lesz rajtuk némi rutinunk, tapasztalatunk. Emlékeim szerint jókat autóztunk a kijelölt gyorsaságikon, most is ugyanerre készülünk. Nagyon erős lesz a Rally2 Bajnokság idén, tudjuk, hogy nehéz lesz jó eredményt elérni 2022-ben, de mi Orfűre és máshová sem szeretnénk feltartott kezekkel elutazni. Csatázni akarunk a géposztályunk, illetve a mezőny legjobb párosaival.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!