Rallye2.hu
logo
…csak a Rallye2 -ről szól!

Régi Péter: A sötétben nyertük meg az Ózd Rallye-t

ozd-rallye-2016-rallye2-2016-rallye2-salanki-gabor_0734Régi Peti és Borsfai Dávid egyetlen, na jó két okból utazott el október végén az Ózd Rallye-ra. Az egyik, hogy nagyon jól érezzék magukat az év utolsó Rallye2-es futamán Borsodban. A másik ok pedig az volt, hogy még számukra is meglepő módon egy fél pontnyira voltak lemaradva az éves értékelésben a dobogó második fokáról a géposztályukban, így a 9-es kategória ezüstéremre fájt a foguk. Petiék végül teljesítették küldetésük mindkét pontját és futamgyőzelmük után örömmel térhettek haza Ózdról. A sikeres hétvégéjükről és az idei évük további terveiről a Régi Péterrel készült interjúnkban olvashattok.

Rallye2.hu: Az év elején még az indulásotok is kétséges volt, nem akartál a Rallye2 Bajnokságban versenyezni, ám végül három versenyen is rajthoz álltatok és Ózd előtt csatában voltatok a géposztály éves második helyéért. Számítottatok erre, amikor beneveztetek a Szombathely Rallye-ra, még májusban?

Régi Péter: Nem gondoltuk mi azt, hogy a záróra előtt csupán hajszálnyival leszünk lemaradva az éves értékelés második helyéről. 🙂 Az Iseum Rallye-ra csak azért mentünk el, mert szerettük volna jól érezni magunkat, autózni akartunk egy jót, mert én nagyon szeretek a murván versenyezni. De olyannyira kedvet kaptam a kocsizáshoz, hogy a Veszprém Rallye-ra is ellátogattunk, ott pedig, a másfélszeres szorzóval értékelt futamon győzni tudtunk a géposztályunkban. Ezzel pedig úgy alakultak a dolgok, hogy az Ózd Rallye előtt csak fél pont választott el minket a dobogó második fokától. A versenyzés is nagyon hiányzott már, így kézenfekvő, sőt szinte kötelező volt számunkra az ózdi részvétel, hogy megpróbáljuk odatenni rendesen magunkat a téli szünet előtt, no és persze a második helyet is szerettük volna bezsebelni az évad végére.

Rallye2.hu: Ez sikerült, hiszen a géposztályban ti voltatok Ózdon a leggyorsabbak, így meglett az éves ezüstérem is. Milyen volt az évadzáró verseny nektek?

Régi Péter: Alapvetően nagyon tetszett a borsodi hétvégénk. Szepesi Lajosékkal karöltve viszonylag hamar megléptünk a kategóriatársaktól, a Szepesi-Gondos duóval voltunk elég nagy adok-kapokban az elejétől, egészen a végéig. Összességében három-három szakaszt nyertünk – egy elmaradt – és az utolsó speciális előtt még ők vezettek. Az volt a szerencsénk, hogy a záró, sötétben megrendezett királdi gyorsaságin jobban le tudtunk jönni, mint ők és végül több mint 16 másodperc előnnyel mi értünk előbb a célba. Az ózdi pályákért eddig nem igazán rajongtam, de most nagyon elnyerték az én tetszésemet is. A rendezéssel teljesen elégedett voltam. Nem kellett várni, pörgős, jól szervezett futamként értékelném az Ózd Rallye-t, arról pedig nem a verseny szervezői tehettek, hogy egy szakaszt törölni kellett a Rallye2 Bajnokság mezőnyének is. Abszolút jó szájízzel tértünk haza. Műszaki hibánk nem volt, de ezt tudhatja mindenki, hiszen mi Suzukival megyünk. 🙂 A mi autónknál ez nem szokás. Cinkes, vagy kalandos helyzetünk sem volt, kifejezetten élveztük a versenyzést, még maradt is bent néhány másodperc, mert siettünk mi rendesen, de nem akartuk összetörni a kocsinkat. Az eredménnyel elégedettek voltunk, a célunkat teljesítettük, nincs okunk panaszra, mert sokkal többet nem tudtunk volna kihozni a versenyből. Nagyon hálásak vagyunk ezért a Korda Racing csapatának és minden támogatónknak. Köszönjük az egész éves munkájukat és a segítségüket.

ozd-rallye-2016-rallye2-2016-rallye2-salanki-gabor_0465

Rallye2.hu: Láthatunk még titeket valahol az idei évben versenyezni? Mik a tervek 2017-re?

Régi Péter: A Mikulás Rallye-n szinte biztosan elindulunk, egy tereprallye autóval, a Korda Racing Nissan Qashqai-jával. De a csapat mindkét tereprallye kocsija rajthoz áll majd a Veszprém környéki murván, a másikat Balics Ákosék terelgetik majd december elején. A Szilveszter Rallye-ra szeretek én menni, de kizárólag nézőként. Versenyzőként rengeteget kell várni, ha rajthoz áll az ember. A pálya mellől, szurkolóként viszont szenzációs a hangulat. Baráti társasággal kimegyünk, eszegetünk, iszogatunk és remekül érezzük majd magunkat. Ezzel sokkal többet kapok a Szilveszter Rallye-tól, mintha rajthoz állnánk a mogyoródi és a hungaroringi gyorsasági szakaszokon és várnánk arra, hogy végre valahára elrajtoljunk. A csapatunk természetesen ott lesz, azt, hogy melyik autókkal, azt még nem tudom, de szerintem kívülről most is jó buli lesz a Szilveszter Rallye. A jövő évemről viszont még most nem szolgálhatok semmilyen biztos infóval, nincsenek konkrét elképzeléseim. A tereprallye világa felé is kacsintgatok, nyitott vagyok a szakág irányába, ha esetleg úgy alakulnak a dolgaink, hogy megtehetjük, hogy részt veszünk a tereprallye bajnokságban, akkor lehetséges, hogy szakágváltásra kerül a sor. De ez, mint mondtam teljesen bizonytalan, inkább csak gondolati síkon mozog a projekt, ha biztossá válnak a dolgaink, arról azonnal beszámolunk.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

 

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük