„Kicsit” benéztük az itiner átvétel időpontját, így ezúttal nem sok Rally2-es versenyzőt tudtunk megkérdezni a Zemplén Rallye előtt, a terveiről, de akit elcsíptünk, azt azért megállítottuk néhány mondatért az évzáró futammal kapcsolatban.

Szabó Zoltán: Idén kétszer estünk ki, ezért Szerencsen nagyon szeretnénk a célba beérni, ez a fő célunk, ha pedig ez összejön, akkor szeretnénk minél előrébb végezni a P13-ban. Borsodi vagyok, de a pályákon csak nézőként jártam eddig. Közel van, de nem hazai.

Simon Tímea: Még jelen pillanatban is elég kaotikus a helyzet, a fiúk szerelnek, meglátjuk, hogy mit hoz az este a számunkra. Az biztos, hogy én eljöttem az átvételre, elintézem, amit kell, a srácok meg majd érkeznek valamikor.

Jobbágy Krisztián: Nagyon nagy mázlival akár még bajnokok is lehetnénk a kategóriába, de ehhez a vetélytársak balszerencséje is kellene, amit nem kívánunk véletlenül sem, de matematikailag még van esélyünk. Ózdon kiestünk sajnos, a Mediterrán Rallye-n összetörtük a kocsit, de ezüstérmet szereztünk, a P13 negyedik helyén állunk. Tegnap éjszaka raktuk be a motort, ma lett készen, beállítva, most állítják a futóművet. Mindent megpróbálunk, hogy jól érjen véget a verseny és az évünk.

Fábián Donát: Nem Ladával állunk rajthoz, hanem egy régi álmom válik valóra, kipróbálunk élesben egy Citroen C2R2Max-ot, ráadásul azt, amelyikkel Csomós Mixiék bajnokságot nyertek a Rally2-ben. A terv ugyanaz, mint mindig. Szeretnénk gyorsan menni és jól érezni magunkat, de most leginkább csak a jókedven és az autóval való ismerkedésen lesz a hangsúly. Nem akarunk versenyt nyerni, csak tanulni, felesleges kockázatot biztosan nem fogunk vállalni. Köszönjük a lehetőséget, köszönjük a csapatnak, valamint az egyesületnek, és mindenki másnak is, aki segített abban, hogy beülhetünk ebbe az autóba.

Ikotics Mátyás: Az első Rally2-es versenyünkre készülünk, tanulóverseny lesz, csakis arról fog szólni a hétvége, hogy minél több tapasztalatot gyűjtsünk a rallye-ról és az autóról. A tudásunk szerint még nem a Rally2-ben kéne mennünk, de kipróbáljuk, az eredményeket ennek megfelelően fogjuk figyelni és kezelni. Semmi komolyabb elvárásunk nincs, célba kell érnünk, kilométert és tudást kell gyűjtenünk.

Fekete Gyula: Visszaálltunk arra a szintre, hogy szeretnénk jól érezni magunkat, és szeretnénk mindenképpen a célba érni. Ehhez egy minden körülmények közt biztonságos tempót kell választanunk. A pályák hasonlítani fognak a Kazincbarcika Rallye pályáihoz, van benne egy kis murva, gyors, lobogós rész, csiki-csuki az erdőbe, mi ezeket szerettük, úgyhogy biztos jó lesz. Az év vége? Sok a hátrányunk Kocsis Imréékhez képest, reméljük faraghatunk belőle. Majd elszámolják, hogy hogy lesz. Ha jól sül el, akkor örülünk, ha nem, akkor sem fogunk sírni, mert jó évünk volt, szép részsikerekkel, futamgyőzelemmel.

Strider Zoltán: Őszintén szólva tanulni jöttünk. Egyik pályán sem mentem még, a szűk gyorsaságikat egyébként nem nagyon szeretem, de muszáj lesz velük megbarátkozni. Rá akarok érezni ennek az ismeretlen környéknek az ízére, három pályabejárós körből ez nem lesz egyszerű. Nem fogunk feltartott kézzel menni a csatába, jó lenne ott lenni valahol az elejében. A pontokat nem nagyon számolgattuk, tudjuk, hogy kis szerencsével előre, de kedvezőtlen esetben akár hátrébb is kerülhetünk az év végén.

Ruszkai Attila: Miskolciak vagyunk, közeli a verseny, de egyik pályán sem mentünk még eddig. A környékükön sem jártunk évek óta, nem hazai a verseny. Az Ózd Rallye balszerencsésen alakult nekünk, szeretnénk pontokat halászni, a pontgyűjtés lenne a legfontosabb cél.

Rónavölgyi Endre: El sem tudjátok képzelni, hogy mennyit jelent nekem az, hogy Szerencsen Rally2-es verseny van, mert én itt nőttem fel. Elrajtolni és célba érni szeretnénk mindössze, a Zemplén Rallye nekünk abszolút tét nélküli lesz. Azt gondoljuk, hogy az autó most már jó, Markovics Gyurival beszéltem, nagy hála és köszönet nekik azért, hogy éjszakába nyúlóan keresték, megtalálták, és kijavították a hibát, ami az eddigi problémáinkat okozta. Reméljük tényleg így van, szombaton kipróbáljuk, megtudjuk. Egy cél van, az, hogy szombaton este a szüleim, a családom, a barátaink előtt a céldobogón átguruljunk.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!