Oberling Krisztián és Mitnyik János jött látott és győzhetett is volna a Rallye2 Bajnokság 7-es géposztályában, a Székesfehérvár Rallye-n, ha nem egyedi rajtengedélyes, MARB-os párosként állnak rajthoz, a hazai versenyükön. Krisztiánék maradnak egyelőre a MARB-nál, el is árulta, hogy hol fognak legközelebb autózni, de azon is erőteljesen gondolkodnak, hogy a Baranya Kupán újra ott k majd a Rallye2 mezőnye mögött. Oberling Krisztiánnal beszélgettünk.

Nem találkoztunk idén veletek Rallye2-es futamon. Merre jártatok, hol versenyeztetek az idei évben?

Korábban a nyugati régió MARB versenyein autóztunk, de az idén errefelé igencsak szegényes a kínálat, ezért ellátogattunk az északi régió futamaira. Április legelején a Borsodnádasd-Balaton, a legvégén pedig a lyukóbányai sprintfutam szerepelt a versenynaptárunkban. Ezen kívül sehol nem versenyeztünk 2018-ban. Az autónk rendben volt a Székesfehérvár Rallye előtt, mint a legtöbb alkalommal, most sem volt vele különösebb problémánk. Majd az évad végén szeretnénk csak sokat dolgozni rajta, mert gyorsulni kell. A fehérvári futamot pedig nem szerettük volna kihagyni, mert hazai pálya nekünk, szeretünk itthon versenyezni.

Azt is el kell ismerni, hogy tudtok is otthon versenyezni, mégpedig eredményesen. Hogy sikerült a Székesfehérvár Rallye?

Egyedi rajtengedéllyel, MARB-os versenyzőként álltunk rajthoz, és ha a Rallye2 Bajnokság mezőnyében autóztunk volna, akkor megnyerjük a 7-es kategóriát. De így „csak” a MARB-os értékelés abszolút győzelme 🙂 jutott nekünk. Miután idén még nem mentünk Rallye2-es futamon furcsa volt, hogy nincsen sok lassító a pályákon, de hamar vissza tudtam állni erre fejben. A pályák jók voltak, ismerem és szeretem is őket, tetszett a mostani vonalvezetésük. A felhordásos kanyarokban jókat tudtunk autózni. Egy kivételével minden szakaszt megnyertünk, egyedül a második kincsesbányai gyorsaságin csúsztunk le a dobogó legfelső fokáról, természetesen a MARB-os mezőnyben. Oroszlány volt a kedvencünk, főleg a vége felé a tempós, szűk részek, sajnáltuk, hogy nem tudtunk rajta az utolsó gyorsaságin autózni a baleset miatt. Nekünk semmilyen kalandunk, kicsúszásunk nem volt, boldogok voltunk a célba, jó élményekkel gazdagodtunk.

Hol szeretnétek legközelebb autózni?

Veszprémben nem indulunk, de utána egy héttel lesz az északi régióban a Bükkszentlászló-Bükkszentkereszt sprint, ott szeretnénk menni egy jót. Aztán ha minden rendben lesz még az is lehet, hogy ellátogatunk a Baranya Kupára, de kizárólag MARB-os versenyzőként.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!