Kuncz DezsőIdei első megmérettetésére készül a Kuncz Dezső-Kemény Zsolt páros, de mint Dezső elmondta, nem csinálnak különösebb lelki problémát a versenyből. Mennek. aztán lesz, ami lesz. Bár van azért, ami böki a csőrét, de a hírek szerint ezzel nincs egyedül. Kuncz Dezsővel beszélgettünk.

Rallye2.hu: Idén még nem láttunk versenyezni, most itt vagy Székesfehérváron. Miként készítettétek fel a Hondátokat a hosszúra nyúlt téli szünet után a 2014-es évre?

Kuncz Dezső: Hát… a tavalyi Budapest Rallye nyomait most még elég alaposan lemostuk, elmentünk a gyulai tereprallye verseny helyszínére, ahol gépkönyveztünk, és várjál csak… ennyi volt a felkészülés. 🙂 Meg még egy műszaki vizsgát tettünk.

Rallye2.hu: Miért nem voltál ott az első két versenyen?

Kuncz Dezső: Kaptam Németországban egy remek munkalehetőséget, amit nem tudtam visszautasítani, ezért kimentem pár hónapra dolgozni, illetve most is ott dolgozok. Még nem tudom, hogy mikor jövök haza, ez nekem végül is egy kötetlen munka, csak tudod a pénz az nagy úr.

Rallye2.hu: Fehérváron mit vársz? Nem e tartasz a hosszú kihagyás után a versenytől, a versenyzéstől?

Kuncz Dezső: Nem, mert megmondom őszintén, hogy a Fehérvár Rallye-ra azért megyek, hogy ott legyek, lássák a támogatóim, hogy jelen vagyok, versenyzek. Nincs tétje igazából a futamnak, és ezért nyugodtan versenyezhetek. Jelenleg én úgy érzem, hogy a két hiányzásom miatt a bajnoki címért folytatott küzdelemben már nem tudok érdemben részt venni, ezért, ahol csak lehet, szeretnék elindulni, célba érni, és pontokat gyűjteni. Miskolcon én átadtam másnak a támogatóimat, hogy vigyék őket, most úgy néz ki, hogy ezen a versenyen már el tudok indulni. Megyek, autózok egy jót, hogy jól érezzük magunkat, az eredmény pedig egyáltalán nem fog érdekelni. Pláne úgy, hogy a Rallye2-ből mindenki az új szabályzat szerint – elvileg legalábbis úgy van írva-, hogy a P-s kategóriáknak hátul kellene, hogy menjek, mondjuk azt nem értem, hogy miért!? Mert ha Jobbágyék vezetik az abszolútot, akkor miért nem mennek ők a 201-essel? Miért tettek engem oda, ahová a 203-as rajtszámmal?  Mindenki ki van azon akadva, hogy a spuris autó miért megy elöl!? Én meg miért hátul? Sokan engem hívogattak, engem kérdeztek, hogy mi van ezzel kapcsolatban? Sajnos én erről nem tudok nyilatkozni, van a spuris ember, hívják fel őt, aztán kérdezzék meg ezt tőle.

Rallye2.hu: Eredményben mit vársz most a mostani hétvégétől?

Kuncz Dezső: Elsősorban azt, hogyérjek célba. De, ha nem sikerül az sem zavar. Volt már olyan is, hogy hasonló tervekkel indultunk el, aztán győzni tudtunk. Már túl vagyunk az utazáson, készülünk az átvételekre, felvesszük az itinert, és ami még ilyenkor lenni szokott. Rám reggel 7 órakor még várt egy randevú a sajtóirodán, ott találkoztam Büki Ernővel, hogy letegyem a szabályismereti vizsgát. Jelentem sikerült.

Rallye2.hu: Tesztelés lesz a verseny előtt?

Kuncz Dezső: Hát lehet, hogy ma este még valamerre megyek, fordulunk párat, hogy a gátlókat beállítsuk, meg néhány apróságon finomítsunk, de amúgy nagyon nem élek a teszteléssel. Az a lényeg, hogy itt vagyunk. Alig várom már, hogy végre elkezdődjön a verseny! Mindenkinek eredményes, emlékezetes és balesetmentes Székesfehérvár Rallye-t kívánok!  

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!