DSC_1033Dezső vázeg, hát veled mindig csak a baj van? Tehetném fel immár teljes joggal a kérdést a 2012-es évad abszolút Rallye2-es bajnokának, de a püspökladányi zsivány, megnyugtatott minket, hogy már semmi gond, nyolc élete van mint a macskának, bár néhány napja még a németországi kórházkosztot tesztelte ma már itthon van, lábadozik és az idei évét tervezgeti.

Rallye2.hu: Azt hallottuk, hogy újra kórházban jártál és, hogy ezúttal is komoly volt a baj. Mi ebből az igaz és mi is történt valójában veled, mert ismét szárnyra kapott körületted egy két pletyka.

Kuncz Dezső: A sztori onnan kezdődik, hogy adódott egy remek lehetőségem Németországban, amit a dolog jellegéből adódóan csak és kizárólag a helyszínen tudtam kiaknázni, ezért oda kellett utaznom. Amíg ott voltam sajnos rosszul lettem, mert a vakbelem kilyukadt és nem sokon múlott valóban az, hogy ott hagyjam a fogamat.

Rallye2.hu: Ezek szerint kórházi kezelésre szorultál, mennyi időt vett ez igénybe?

Kuncz Dezső: 10 napot töltöttem kórházban, ott kellett feküdnöm mindvégig, mert egy elég komoly műtéttel tudtak csak segíteni rajtam. Azt mondták a dokik, hogy nem sok időn múlt az életem. A belső szerveim elfertőződtek, mivel két napig voltam perforálva, amit igazából észre sem vettem, mivel nem járt olyan fájdalmakkal, amik a nagy bajra utaltak volna, vagy ahogy ilyen esetekben ez lenni szokott. Ezt az orvosok sem értették. Ez így alakult, szerencsére már túl vagyok a nehezén.

Rallye2.hu: Mikor kerültél haza, mivel telnek a napjaid itthon?

Kuncz Dezső: A nagyján, mint említettem, már túl vagyok. A fertőzések miatt antibiotikumot kell szednem. A múlt héten jöttem haza, itthon lábadozok, meg a saját műhelyemben nézem a srácokat, hogy hogyan dolgoznak, mert én még nem állhatok közéjük egyelőre.

Rallye2.hu: Elég jó rálátásod nyílik a hazai és most már a német egészségügyi ellátás színvonalára is. Hol a jobb a kórházi koszt? Itthon vagy Németországban? 🙂

Kuncz Dezső: Ezt a kérdést igazából nem kommentálnám. Ebből mindenki tudja, hogy mi is a véleményem. 😀 Maradjunk annyiban, hogy évekkel, ha nem évtizedekkel vagyunk lemaradva mind felfogás, mind pedig az ellátás minősége kapcsán egyaránt a németektől.

Rallye2.hu: A nem várt újabb betegség és ez a németországi lehetőséged befolyásolja e a 2014-es Rallye2-es évedet?

Kuncz Dezső: Nem tudom még. Azt sem tudom, hogy mennyire lesznek ezek befolyásoló tényezők, ha egyáltalán azok lesznek. Szeretnék indulni majdnem minden versenyen, amit nagyban elősegíthet az is, hogy a hétvégén végre, valahára úgy tűnik rendeződtek a dolgok vezetői szinten is. Remélem az új vezetőség munkájával túllendülünk ezeken a rettenetes és siralmas időkön. Pénzes Zsolt szakágvezető már korábban elmondott több tervet, amit megvalósítana ha a vezetői poszton maradna, megválasztásával jó eséllyel marad ez az irány. Ebben több pozitívumot is látok, ráadásul újraválasztásával nem kell ismét azon gondolkodni, hogy vajon mi is lesz 2014-ben, hiszen már felvázolta az elképzeléseit, nem kell napokat, heteket várni, hogy egy teljesen új programmal megismerkedhessünk. Nagyon szorít az idő mindnyájunkat!

Rallye2.hu: Tételezzük fel, hogy marad 2014-ben is nálad a tavalyi autód. Egy szűk hónap múlva elrajtol a tervezett versenynaptár szerint a Miskolc Rallye. Hogy álltok a versenyautó felkészítésével? Indulhat a visszaszámlálás, vagy van még mit dolgoznotok a felkészítésén?

Kuncz Dezső: Akad még munka. Miskolcon jelen állapotában is el tudnék indulni vele, de van rajta mit csinálni bőven. De őszintén megvallva nem hiszek a miskolci versenyben, félek, hogy el fog tolódni az évad rajtja. Ám akkor sem bánkódnék – sőt!- ha minden flottul menne és március végén ott lehetnénk a csapattal és a navigátorommal, Kemény Zsoltival a borsodi megyeszékhelyen és versenyezhetnénk, mert bár hó illetve nagy hideg nem volt, de hosszú így is ez a tél, szeretnék már élesben találkozni a versenyzőtársainkkal, barátainkkal. Még az is lehet, hogy meglepem őket. Egy új autóval. Mármint egy olyannal, ami a miénk. Mert továbbra is szeretnék az élmezőnyben autózni. Mondjuk egy 50-70 versenyzőpárost számláló Rallye2-ben.

 Salánki Gábor


Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!