Rallye2.hu
logo
…csak a Rallye2 -ről szól!

Krampek Nándor: Nekünk nem volt gondunk az eső miatt

Krampek Nándi és Krampek Viki számára csak annyi volt a lényeg a Vértes Rallye-n, hogy egy hosszú, közös versenyzés nélkül eltelt időszak után újra összerázódjanak a kocsiban. Ez olyan jól sikerült a budapesti, ladás testvérpárnak, hogy az egyedi rajtengedélyes, Rally3-as párosok mezőnyében még kishíján egy serleget is szereztek a móri futamon. Krampek Nándorral beszélgettünk.

Merre versenyeztetek eddig 2020-ban, és mit vártatok az évetek első Rally2-es bevetésétől?

Az évünk eddig úgy sikerült, hogy Zabaron autóztunk egy Rally3-as futamon, de ott nem a testvéremmel, hanem Kovács Gergővel indultam. A Miskolc Rallye-n már Vikivel szerettünk volna részt venni, teljesítettük a prológot, az egyedi rajtengedélyes versenyzők mezőnyében, de Tóth Zsolték tragikus balesete miatt érthetően törölték szombaton a Rally2 Bajnokság második futamát. Ezen kívül többet nem autóztunk 2020-ban. Móron mindössze annyi volt a tervünk, hogy ismerkedjünk az autóban, összeszokjunk, valamint a célban szerettük volna befejezni a versenyt, a lehetőségeinkhez mérten a lehető legjobb eredménnyel.

A célkitűzést maradéktalanul teljesítettétek. Milyen volt a versenyetek?

A Vértes Rallye mindkettőnknek nagyon tetszett és igazság szerint jól is alakult, mert az időjárás nagyrészt kegyes volt hozzánk, hiszen az ég az borult volt legtöbbször, de az eső nekünk nem igazán esett a gyorsaságikon. Az első körben leginkább a régi összhang újbóli megtalálásán dolgoztunk, mert legutóbb 2017-ben autóztunk együtt Vikivel, egy Zabar-Domaháza, Rally3-as futamon. Ez sikerült, ezért a második félidőben már azon voltunk, hogy magunkhoz képest gyorsuljunk. Két szakaszon ez a vágyunk is teljesült, a harmadikon pedig majdnem megautóztuk az első körben elért időnket, csupán két másodperccel maradtunk el tőle. Emiatt sem voltunk szomorúak, mert az volt a lényeg, hogy menjünk és minél több versenykilométert teljesítve, gyűjtsük a tapasztalatokat a Ladánkról, illetve egymásról. Az autó kifogástalanul tette a dolgát, mi pedig vigyáztunk arra, hogy ne keveredjünk váratlan helyzetekbe. Középkemény gumikkal mentünk végig, ezért is örültünk annak, hogy nem esett az eső, sőt olyan szerencsénk volt, hogy a mezőny végén autózva a vetélytársaink még a vizes aszfaltot is felszárították nekünk, nem kellett a csapadék miatt különösebben aggódnunk. Nagyveleg vége volt egy picit nyálkás az első körben, de azt is simán megoldottuk, inkább a kelleténél is óvatosabb tempót diktáltunk, hogy megelőzzük a rumlizást. Minden rendben volt, végül az egyedi rajtengedélyes párosok között a negyedik helyen zártuk a hétvégét.

A Pálháza Rallye-ra el tudtok jönni?

Sajnos nem, mi nem lehetünk ott a novemberi futam rajtjánál. Pálháza is messze van és a geresdlaki Rally3-as futam is, ezért nekünk befejeződött az év. Ha minden összejön, úgy, ahogyan azt mi szeretnénk, akkor a nagy motorrevízió előtt még a Szilveszter Rallye-n lehet, hogy gurulunk egy jót a 2020-as év legvégén.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.