Eger Rallye 2016 Salánki Gábor_429Kopasz Krisztián és Papp Laci Eger Rallye-ja nem egészen úgy sikerült, ahogy azt a srácok tervezték, de az öröm az ürömben, hogy Krisztián azonnal tudta, hogy hol vétették a hibát, amiből máris tanultak. A felkészülés, az a verseny előtti teszt és edzés hiánya vezetett oda, hogy a célban csak a géposztályuk harmadik helyén köszönthettük őket, de azért kívülről nézve nem volt ez rossz srácok! Minden egyes pontnak és kupának örülni kell, nektek pedig mindkettőből jutott Egerben. Legközelebb biztos jobb lesz. Kopasz Krisztiánt kérdeztük.

Rallye2.hu: Hogyan készültetek az Eger Rallye-ra?

Kopasz Krisztián: Az utolsó pillanatban lett meg a versenyautónk műszakija, amiért nagyon hálásak voltunk mindenkinek, aki segített. Versenyzőként nézve azt mondhatom, hogy sehogy, hiszen én legutóbb a Szilveszter Rallye-n ültem utoljára a versenyautónk volánja mögött. Ez sajnos nagyon meg is látszott a teljesítményünkön.

Rallye2.hu: Miben nyilvánult meg ez a hosszú kihagyás?

Kopasz Krisztián: Az első néhány gyorsasági szakaszon nagyon nehezen tudtam elkapni a ritmust. Nem melegedtem be, nem éreztem a versenyautót. Elég sokat kaptunk ekkor az ellenfeleinktől, el is úszott ezen a versenyünk. Ez komoly lecke volt nekünk. Megtanultuk, hogy még egyszer nem szabad így nekivágni az évnek, mindenképpen be kell iktatni ekkora kihagyás után minimum egy rövid tesztet, mondjuk egy tököli rallyeedzést.

DSC_0736

Rallye2.hu: Nem kezdődött tehát jól az Eger Rallye a számotokra, de hogyan folytatódott?

Kopasz Krisztián: Alapvetően nagyon jó volt a verseny, nekem tetszettek a pályák és az autónk is hibátlanul működött. Tökéletes volt az időjárás és hasonlóan éreztük magunkat a gyorsasági szakaszokon is, Laci pedig ezúttal is a toppon volt, hibátlanul adta vissza a felírt információkat. Kalandjaink nem voltak, minimális megcsúszások színesítették a versenyünket, de igazából komoly, vagy említésre méltó problémánk nem akadt. Majdnem eseménytelennek is mondhatnám az Eger Rallye-nkat, talán egy picivel többet kellett volna elvállalnom. Három szakaszon, másodikok, három gyorsaságin pedig a harmadikok lettünk. Szerettünk volna jobban szerepelni, gyorsabban menni, de ez most így sikerült. Köszönjük a szervizes barátainknak a munkáját. Kupát ugyan kaptunk, a géposztályunk harmadik helyén zártunk, ennek ellenére nem állítanám, hogy elégedettek voltunk a célban. Jobbra számítottunk, de szerintem ez az eredmény az én számlámra írható. Ha ennél jobb eredményt akarunk elérni, nem vehetem ennyire lazára a felkészülést.

Rallye2.hu: A Miskolc Rallye-n láthatunk e titeket?

Kopasz Krisztián: Jó kérdés. Nem tudom, hogy haza tudok e jönni a versenyre. Én szeretnék természetesen ott lenni, pláne azután, hogy Egerben nem éppen úgy sikerültek a dolgaink, ahogyan azt szerettem volna. A Rallye2 Bajnokság minden futamán jó lenne idén is rajthoz állni, de ez munkafüggő, nem biztos, hogy el tudok szabadulni az összes verseny időpontjában a munkahelyemről. Azért is lenne fontos, hogy Miskolcon ott tudjunk lenni, mert szeptember környékén várhatóan lesz egy vagy két verseny, amin nem tudunk részt venni, így nem szeretnénk már az év elején elkezdeni gyűjtögetni a nulla pontos és mínuszolós versenyeinket. Tehát rajta vagyok, rajta vagyunk az ügyön, de egyelőre még semmi sem biztos.

Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!