Rallye2.hu
logo
…csak a Rallye2 -ről szól!

Kiss Zsolt: Óriási élmény volt

Kiss Zsolti és Berényi Gabi egy rettentően hosszú pechszériával a háta mögött érkezett meg Pécsre, ahol Zsolti – egy rövid tesztet is beleszámítva – életében másodjára vezetett elől hajtós versenyautót. Minden nehezítő tényező ellenére nagyon hamar sikerült megbarátkoznia a C2-vel, így a nagy élményt még nagyobb ünneplés követhette, hiszen a fiúk kupákat szereztek, így érthető, hogy a boldogságtól néhány percre el is tört a mécses a pilótánál, miközben a csapatfőnökének mondott hálát a Mecsek Rallye végén, a Széchenyi téren. Kiss Zsolttal beszélgettünk.


Az Eger Rallye-n láthatott néhány szerencsés titeket legutóbb a Rallye2 mezőnyében. Mivel telt ez az évetek? Máshol versenyeztetek esetleg? Mit vártatok a Mecsek Rallye-tól, és miért éppen Citroen?

Nem versenyeztünk máshol, és nem mondhatjuk azt sem, hogy egy hú, de sikeres, vagy hú, de szép éven vagyunk túl. Otthagytuk az eddigi motorépítőnket, a ladázást feladtam.

A BMW-t meggyújtottad…

Volt olyan pillanat, amikor közel álltam hozzá. A Citroen C2R2Max egy kedves barátom, Hibján Joci révén került a látókörünkbe, ő ajánlotta, hogy próbáljuk ki a versenyautóját. Hatalmas nagy köszönet és hála neki ezért. Nagyon örülünk, hogy megismerhettük ezt a csodás kisautót, fantasztikus élményeket kaptunk az kocsitól és Jocitól is.

Milyen volt a Mecsek Rallye? Egy teszttel kezdtétek meg a futamot.

A Mecsek Rallye előtt egy héttel a RábaRingen próbálhattuk ki a Citroent először. Négy kört mentünk vele, és egyből beleszerettem. Ezután megmutatták, hogy hogyan kell vele menni, 🙂 és hogyan kell kezelni. Hihetetlen volt számomra az autó működése, ahogy megy és főleg az, ahogyan megáll.

Milyen viszonyban vagy a fronthajtású versenyautókkal?

Most már egészen jóban. De a Mecsek Rallye és a teszt előtt én soha nem vezettem ilyet. Még utcán sem nagyon. Izgalmas verseny elébe néztünk.

Milyen volt a verseny?

Fantasztikus élményekkel gazdagodtunk, minden rendben volt, a gyorsaságikon fülig ért a szánk. Az első szakaszon az előttünk rajtoló ladás srácok beestek, pontosan elénk rakták ki őket a szurkolók. Figyeltek ránk, ahol tudtak, azonnal elengedtek, de egy kicsit követnünk kellett őket. Pécsváradon ismét utolértük a srácokat, majd a szakasz vége előtt további kettőt előztünk. Árpádtetőn nem történt semmi, és a második körünkről is csak ugyanezt tudom elmondani. Szenzációs verseny volt. Az eredménnyel természetesen teljesen elégedettek vagyunk. A kategóriánkban másodikak lettünk, az összetettben pedig ötödikek. Meglepődtem az eredményen, mert nem is figyeltem az időket. Gabi nézte, csak nem szólt. 🙂 Csak láttam, hogy bazsalyog a bajusza alatt. Nem ismertem a kocsit, kizárólag a magam, a magunk szórakoztatására autóztunk, és ez lett belőle. Nem tudtam volna gyorsabban menni, ezért nem foglalkoztam a stopperrel. Gyakorlatilag nulla tapasztalattal mentünk, ehhez mérten tök jól alakult a versenyünk.

A célban egy elég hosszú negatív sorozatot sikerült lezárnotok. Mennyi az annyi?

Hat év. Ennyi ideje nem értünk célba egyetlen Rallye2-es versenyen sem. Éppen ideje volt már.

Az élmény megvolt, hol folytatjátok? Otthon? Nyíregyházán? Mikulás, Szilveszter?

Ahhoz, hogy részt vehessünk a Nyíregyháza Rallye-n ki kéne váltanunk Rallye1-es licencet. A Mikulásra nem hiszem, hogy elutazunk, a Szilveszter Rallye pedig egyelőre teljesen képlékeny. Úgyhogy egyelőre nem tudjuk, de ilyen élmények után biztos, hogy sort fogunk keríteni a folytatásra.

Rallye2.hu – Salánki Gábor  

Köszönjük szépen Hibján Józsefnek az autót, a felkészítést, és magát a lehetőséget! És mindent és mindent, és mindent… 🙂

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük