Karner Zoli nem bízza a véletlenre a visszatérő versenyét, Karácsonykor is a műhelyben tüsténkedett, biztos, ami biztos alapon még egyszer leellenőrizte a C2R2-es Citroen-ét, hogy Faludi Gabriellával biztosan a célban fejezhessék be a várva várt Szilveszter Rallye-t. Karner Zoltánnal beszélgettünk.

Hosszú szünet végére kerül hamarosan pont, ami nem önszántatokból, de elég sokáig elhúzódott.

Tavaly volt egy balesetem, a műhelyemben sikerült több méteres magasságból leesnem, emiatt komolyan megsérültem. A gyógyulás hosszú időt vett igénybe, ám idén már kétszer is rajthoz tudtunk állni a RábaRingen. Az egyik alkalom ugyan egy versenyre neveztünk be, de minket ez akkor nem érdekelt, csak arra voltunk kíváncsiak, hogy hogyan bírom a terhelést a versenyautóban. A biztató nyári kezdet után – nem fájt a hátam – a kondimat leszámítva minden rendben volt. Azóta eltelt pár hónap, most már úgy érzem, hogy az erőm is kezd visszatérni, ezért elhatároztuk a feleségemmel és navigátorommal, Gabival, hogy itt az ideje annak, hogy kipróbáljuk magunkat a Szilveszter Rallye-n is. Azt szeretnénk megtudni, hogy élesben, igazi rallyepályákon is működnek e már a reflexeim, és hogy megbirkózok e a valós versenykörülményekkel?

Nem a győzelemre fogtok hajtani…

Biztos, hogy nem. Csak tét nélkül, felszabadultan szeretnénk folytatni az utat afelé, hogy visszatérhessünk a versenypályákra. A vezetéstechnikai gyakorlás lesz a fő feladatunk, és ha emellett a versenyzést, az autózást is tudjuk élvezni, akkor annak mindenképpen örülni fogunk.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!