Rallye2.hu
logo
…csak a Rallye2 -ről szól!

Ifj. Kanyik Antal: A Mecsekbe utazunk tesztelni

Július 5-én végre Ifj. Kanyik Anti is padlóig nyomhatja a gázt szeretett Peugeot 208 R2-jébe, ugyanis Kondella-Fülep Edinával Bakonyán kezdik meg a felkészülést, a, 2020-as versenyszezonra.

Úgy hírlik, hogy hamarosan véget ér a holtszezon a Kanyik Motorsportnál, és téged is újra láthatunk a volán mögött.

Igen, jó hírrel szolgálhatok mindenkinek, mivel napokon belül visszatérünk a versenypályára, ugyanis leadtam a nevezésünket egy, a jövő hét végén zajló, mecseki rallysprintre. Szerettünk volna privát tesztet rendezni, de be kellett látnunk, hogy a bakonyai, Rally3-as futamnál jobb és gazdaságosabb megoldást aligha tudunk házilag megszervezni. Lesznek ellenfelek is versenyezni is tudunk, ha úgy alakul a helyzet, bár én semmiképpen sem szeretnék életre-halálra rohanni. A legfontosabb, hogy a hosszú kihagyás után visszarázódjunk a versenytempóba, megismerkedjünk Edinával a Peugeot-ban, valamint kipróbáljuk az utolsó csavarig újjávarázsolt 208 R2-t, amiben tavaly október óta csak a műhelyben ülhettem. Elméletileg hétszer mehetünk majd a gyorsasági szakaszon, bőven lesz lehetőségünk a jó beállítások megtalálására, és az új gumik – márkát váltottunk – kipróbálására. A ránk váró versenykilométerek pedig elegendőnek tűnnek a megfelelő alapozáshoz. A lényeg, hogy jól érezzük magunkat.

Bakonyán mentetek már ismerős lesz, de mikor autóztatok ott utoljára?

Nem túl régen, egészen pontosan 2019-ben. Akkor a Baranya Kupán ez a pálya volt a tesztpálya és az egyik gyorsaságinak is része volt a kijelölt szakasz. Úgyhogy elég frissek az emlékeim róla.

A csapatból indul még valaki rajtatok kívül Bakonyán?

Kondella Peti nem vesz részt a megmérettetésen, Magyari Beck Szabolcs pedig már a Salgó Rallye-ra készül, így ő sem lesz ott Bakonyán a Renault Clio-jával. Az autója készen van elméletileg nem lehet probléma vele, így szerintem joggal bízhatunk abban, hogy innentől kezdve mindkettőnknek kizárólag csak az autózásra kell majd koncentrálnia.

Köszönjük a segítséget:

Hidra Anyagvizsgáló oktatás, Kroon Oil, Elaforg 2000 Kft, Hidra, Hidra Kecskemét, Exclusive change, Exclusive tours, 3D iClone, SRTeam, Brian James trailers, Atech, Schőn kerékszerviz, Rotinger, Kyocera, CorVinum, Huniper permetező Kft, The Body Shop, Kanyik autószerviz, Dokutech Center Kft., Egrokorr Festékipari Zrt.

Fotó: MGR Images

Szöveg: Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük