Miskolc Rallye 2016 Rallye2 Salánki Gábor_361Két első hellyel kezdte az évet Ifj. Fogarasi Attila és Toloczkó Peti a 8-as kategóriában, vezetik a bajnokságot, ami egy újonc párostól több mint szép eredmény. Attila azonban egy picit mégis elégedetlen. Tudja, érzi, hogy az abszolútban is van esélyük az élboly közelében autózni, de ez Miskolcon sajnos nem mindig sikerült nekik. Ám mindettől függetlenül a géposztály legnagyobb kupái azért még igen szépen tudnak csillogni a srácok vitrinjében, amibe remélik, hogy Szombathelyről hasonlóan mutatós és főleg nagy serlegek kerülnek majd végleges tárolásra. Ifj. Fogarasi Attilát kérdeztük.

Rallye2.hu: Hogyan sikerült a felkészülésetek a Miskolc Rallye-ra?

Ifj. Fogarasi Attila: A sikeres egri bemutatkozásunk után alaposan átnéztük az autót, de különösebb baja nem volt, egyedül a kipufogót viselte meg komolyabban az évadnyitó verseny. Sok helyen leért, szétcsúszott a paneloknál és/vagy kilyukadt. De ez most, a Miskolc Rallye-n is pontosan ugyanígy történt. Ettől eltekintve problémamentesen tudtuk teljesíteni a miskolci versenytávot, ami azt bizonyítja, hogy jól sikerült a felkészülésünk. Hálás köszönet ezért a szervizcsapatunknak, támogatóinknak és mindenkinek, aki bármit is segített ebben nekünk.

Miskolc Rallye 2016 Salánki Gábor_219

Rallye2.hu: Ahhoz képest, hogy nem volt problémátok, mégsem voltál túl boldog az első kör végén. Hogy sikerült a versenyetek?

Ifj. Fogarasi Attila: Először utaztunk el Miskolcra versenyezni, ahol pénteken egy esős pályabejáráson térképeztük fel a szakaszokat. A csapadék egyáltalán nem könnyítette meg a dolgunkat. Mályinkán és Sátán háromszor, Bükkszentkereszten négyszer mentünk végig. Sáta a versenyen nagyon bejött, de a másik két gyorsaságin sajnos nem tudtunk olyan jókat autózni, mint amilyeneket szerettünk volna. Mivel mi móriak vagyunk, hozzánk a Miskolc Rallye esik a legtávolabb, így különösen fontosnak tartottuk, hogy célba érjünk és pontot szerezzünk. A biztonság és a gyorsaság között igyekeztünk megtalálni azt a keskeny mezsgyét, ami ideális lehetett a mi terveinknek. Ez most nem sikerült olyan jól, mint Egerben. Összességében nem voltam elégedett az eredménnyel, ezért nem voltam túl boldog az első kör végén, amikor beszélgettünk. Az ismeretlen, saras, csúszós pályák alaposan feladták most a leckét.

Miskolc Rallye 2016 Salánki Gábor_035

Rallye2.hu: A kategóriátokat már félidőben is vezettétek. Ennek azért csak örültél valahol…

Ifj. Fogarasi Attila: Persze, az eredményünknek ez a része valóban rendben van, csak az abszolút értékelésben nagyon sajnáltam, hogy legalább az egri hatodik helyünket ezúttal nem tudtuk megszerezni. Csak a nyolcadik helyre voltunk jók Borsodban. A kategória megvan, vezetjük a bajnokságot, de mi azért figyeljük ám az abszolút értékelést is. Bár, ha jól megnézzük végeztek előttünk olyanok is, akik helyiek és szinte biztosan csak itt indulnak a bajnokság során. Az ő helyismeretükkel nehéz felvenni a harcot. Ha lett volna még egy kör, akkor szerintem előrébb tudunk lépni.

Rallye2.hu: Szombathelyen lesz a Rallye2 Bajnokság soron következő állomása. Találkozhatunk e ott veletek?

Ifj. Fogarasi Attila: Igen, mindenképpen. Az autónk már alakul, nekiláttunk a miskolci sebek eltüntetésének és a szombathelyi pályák által támasztott feltételek kialakításának. Igyekszünk minél jobban levédeni az autó alját, óvni szeretnénk, amennyire csak lehet. Emelünk a hasmagasságon és a hivatalos teszten már ott leszünk, hogy szokjuk a murvát. 2014-ben egy amatőr versenyen indultunk utoljára Söptén, ahonnan nincsenek szép emlékeink. Az első gyorsasági szakasz második kilométerén beestünk az árokba, ahonnan nem tudtunk kijönni. Nem szeretnénk most ugyanezt eljátszani, próbálunk majd figyelmesen, ésszel autózni. A többi murvás tapasztalatom még 2006-2007 környékéről származik, akkor még Trabanttal mentem, nem gondolnám, hogy ennek a tudományomnak ezúttal nagy hasznát venném majd. Jó lenne folytatni az eddigi hagyományainkat, hiszen idén eddig két nyert verseny szerepel a nevünk mellett a géposztályunkban. Abszolútban pedig minél előrébb várjuk magunkat. Eddig minden nagyon tetszik nekünk a Rallye2 Bajnokságban. Örülünk, hogy itt versenyezhetünk, mert ügyesek az ellenfeleink és a futamok is teljesen rendben vannak. A pályafutásunk szempontjából hatalmas előrelépés a Rallye2, hiszen az amatőr futamokhoz viszonyítva ég és föld a különbség. De ne tévesszen meg senkit az, amiket most mondtam. Nem érzékenyülünk el, nem torpanunk meg egy percre sem, mert nagyon megszerettük Egerben és Miskolcon a siker ízét és szeretnénk újra és újra belekóstolni.

Salánki Gábor

 

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!