Endrődi Laci és Faska Zoli régi vágya vált valóra a Győr Rallye-n, azzal, hogy ha kalandosan is, de technikai hibák nélkül célba értek és pontokat szereztek, amikkel talán még időben kezdték meg a szezon végi hajrát. Endrődi Lászlóval beszélgettünk.

Egerben nem sikerült célba érnetek, ezért komoly felkészülést hajtottatok végre a nyári szünetben. Mit vártatok a győri versenyhétvégétől?

Nagy figyelmet fordítottunk arra, hogy az autónk tökéletes állapotban legyen, és valóban rendben is volt, amikor útnak indultunk. Új gumikat nem vásároltunk, használtakat vittünk magunkkal, de kizárólag az volt a célunk, hogy egyszer végre célba érjünk és pontokat szerezzünk. Ez sikerült is. A Rába Ringen autóztunk már valamikor, de a verseny többi része teljesen ismeretlen volt a számunkra.

@rallye2.hu

Endrődi László-Faska Zoltán Győr Rallye 2023 Rallye2 Gy1 Tényő-Ravazd Rally rallye rallycar rally rallyecar rallying rali

♬ eredeti hang – Rallye2.hu/ORB2.hu – Rallye2.hu/ORB2.hu

A terveket megvalósítottátok. Hogy sikerült ez, mi történt veletek a Győr Rallye-n?

A pénteki rajtceremónia után vasárnap délben rajtoltunk el az első szakaszon, Tényőn. A pályán meg kellett megállnunk, mert Tiszákék mentek előttünk, ők sajnos az árokban kötöttek ki, meggyőződtünk róla, hogy a fiúk jól vannak, utána mentünk csak tovább, átlagidőt kaptunk. A Rába Ring elsőre nagyon kalandosan alakult. Voltak rosszul vett féktávjaink, ezeken becsúsztunk a bokrok alá, majd egy tévesen felírt kanyarkombinációba, egy bal4-es kanyarba, harmadikban, vagy negyedikben beestünk, padlógázzal. Mi hibáztunk, nem írtunk féktávot, ezért közelebbi ismeretséget kötöttünk a szalagkorláttal, az autónk bal hátulja kicsit megsérült.

A városi szakasz tetszett, de spóroltunk a gumival, nem raktuk keresztbe a körforgalomban, igyekeztünk nem elkoptatni az abroncsokat, mert két szakasz még hátra volt. Tényő teljesen eseménytelen volt, a Rába Ringen pedig magunkhoz képest sokat javultunk, lényegesen kevesebb hibát vétettünk, legfeljebb eggyet, kettőt. Kellett volna még egy kör, hogy teljesen belerázódjunk a versenyzésbe, a következő kör még akár hibamentes is lehetett volna. Az abszolút 13. a P12-es géposztály 5., valamint a Lada Kupa 4. helyezését szereztük meg. Tetszett minden, jó verseny volt. Az volt a vágyunk, hogy mozduljunk el végre az abszolút értékelés utolsó helyeiről, ez sikerült egy versennyel a bajnokság vége előtt, jelenleg már inkább a középmezőnyhöz tartozunk, ahová az autónk alapján tartoznunk is kéne. Nekünk minden pálya új, Győrben is leginkább csak tanultunk. De azt rengeteget.

Diósgyőrben folytatjátok a tanulást?

Igen, neveznénk oda is, de most még az autót készülünk lakatolni, megszereztük az új sárvédőket hozzá, kaptunk új lámpát is, nem nagy a kár szerencsére. Miskolcon szeretnénk további pontokat gyűjteni, bár tudjuk, hogy ez nem lesz egyszerű, biztos, hogy sok ügyes, helyi versenyző áll rajthoz Borsodban, ami nem könnyíti majd meg a dolgunkat. Mi biztos, hogy mindent megteszünk azért, hogy egy újabb sikeres versennyel búcsúzhassunk el a 2023-as ORB2-es szezontól.

Rallye2.hu/ORB2.hu – Salánki Gábor

@rallye2.hu

Endrődi László-Faska Zoltán Győr Rallye 2023 Rallye2 Gy3 Győr City Stage Rally rallye rallycar rally rallyecar rallying rali

♬ eredeti hang – Rallye2.hu/ORB2.hu – Rallye2.hu/ORB2.hu

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!