salgo-rallye-2016-rallye2-2016-rallye2-salanki-gabor_0910Berecz Gabi és Szekeres Laci régen állhatott már rajthoz a Rallye2 Bajnokságban, ám ez egyáltalán nem látszott a srácok tempóján, hiszen a géposztályuk élmezőnyével harcoltak a nyitó, ködös gyorsaságin. De Cereden becsapta őket a vizes pálya, befaroltak az erdőbe, ahol jócskán összetörték a Hondájuk hátulját. A szervizcsapatot és Gabiékat viszont nem olyan fából faragták, hogy rögvest feladnák a versenyt, így visszatértek a szervizbe, kipofozták a kocsit, teljesítették a salgótarjáni verseny második felét, amiről Berecz Gábor beszélt nekünk.

Rallye2.hu: Egerben, március végén láthattunk titeket legutóbb, azóta tudtatok e versenyezni, mivel telt az időtök és hogyan készültetek Salgótarjánba?

Berecz Gábor: A versenyzés teljes mértékben kimaradt az életünkből, rengeteg családi esemény volt az évben, ezek a munkánkkal kombinálva szinte minden időnket lekötötték. A hajtást átnéztük, az Egerben feladásra kényszerítő hibákat megjavítottuk és igazából technikai gondunk nem is volt a Hondánkkal Salgótarjánban. A pályákat ismertük, amatőr versenyeken és régi Salgó Rallye-kon is álltunk már ezeken rajthoz, szeretjük is nagyon a nógrádi speciálisokat, az oda-vissza rendszerrel pedig már volt módunk korábban megismerkedni.

Rallye2.hu: A salgótarjáni megmérettetés a prológgal kezdődött szombaton, ahol ti vészvillogóval gurultatok végig. Mi volt a baj?

Berecz Gábor: Nem a szívünk csücske az ilyen szűk, kanyargós prológ. Az elsőkerék hajtású kocsiknál az ilyen pályákon hamar eltörhet a féltengely. Ez alól a mi Hondánk sem kivétel, ezért a lehető legkíméletesebben teljesítettük a bemutatkozó penzumot. Ott voltunk, szép volt, jó volt, abszolváltuk. Problémánk nem volt, csak nem akartunk nagyon vadulni a salgótarjáni főutcán. Az volt a legfontosabb, hogy célba érjünk.

salgo-rallye-2016-rallye2-2016-rallye2-salanki-gabor_455

Rallye2.hu: Ez végül vasárnap csak szuperrallyeval sikerült. Az első kör végén az utolsó autóként értetek be a szervizbe, mert Cereden elég látványosan átrendeztétek a kocsi hátsó traktusát.

Berecz Gábor: A nyitó gyorsaságin mentünk a kategóriánkban egy elég jó időt. Ezen felbuzdulva a második gyorsaságit nem akartuk nagyon elrontani, szerettünk volna újra dobogós helyen célba érni, valamint az élmezőnnyel harcolni. Bő 5 kilométert mentünk a Cered-Zagyvarónán és elérkeztünk egy 2-es kanyarhoz, ahol vizes volt az út. Ott úszott meg az autónk.  Nem mi voltunk egyedül, akik ott hibáztak. Oda esett be a fekete Zsiguli és még jó néhányan. Háttal csapódtunk neki egy fának, a szerencse a szerencsétlenségben, hogy a futóművünk nem sérült meg. A Rescue szedett ki minket, bent hagytunk 33 percet. Kikéstük a szervizidőnket és innentől csak a szuperrallye maradt az egyetlen alternatívánk.

Rallye2.hu: A szervizben összeraktátok az autótokat, amennyire lehetett, mikorra lettetek készen, mikor tudtatok visszaállni a mezőny mögé?

Berecz Gábor: Óriási nagyot küzdött a szervizcsapatunk, mindent megtettek a srácok, hogy vissza tudjunk állni a versenybe. Örök hálám nekik és támogatóinknak is ezért a versenyhétvégéért. Csak egyetlen körből maradtunk ki, összesen hat a kicsúszásunkat is figyelembe véve öt és fél gyorsaságit autóztunk végig versenytempóban.

salgo-rallye-2016-rallye2-2016-rallye2-salanki-gabor_0911

Rallye2.hu: Hogy alakult a verseny második fele?

Berecz Gábor: Az esésünk utáni kör az elég óvatos volt. 🙂 De a végére egészen jókat sikerült autóznunk. A törésen kívül semmi más gond nem volt a kocsinkkal, rendben célba értünk. Kicsúszásunk, megforgásunk nem volt, azt hiszem kalandnak bőven elég volt nekünk, amit Cereden átéltünk. A fékünk elmelegedésével küszködtünk, főleg a hosszabbik gyorsaságin, de télen majd ráfekszünk erre a témára, hogy 2017-ben, Egerben már ne legyen ilyen gondunk.

Rallye2.hu: Tudtok e jönni az Ózd Rallye-ra?

Berecz Gábor: Nem, mert kasztnizzuk az autót.

Rallye2.hu: Van munkátok, ez kétségtelen. Ezzel itt a vége 2016-nak?

Berecz Gábor: Nem tudom. A Szilveszter Rallye minden évben tervbe van véve, de ha most elküldjük revízióra a motort és időben össze tudjuk rakni a kocsit, akkor még az is meglehet, hogy rajthoz állunk Mogyoródon. Aztán pedig jöhet az Eger Rallye!

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!