Rallye2.hu
logo
…csak a Rallye2 -ről szól!

Bencs Zoltán: Várakozáson felüli a Hondánk

Fotó: Pánya Péter – Pánya Fotó https://www.facebook.com/panyarallyfoto/

 

Bencs Zoli és Bencs Gabi a munkásan telt kényszerszabadság után Pünkösdkor, Kunmadarason fogta vallatóra a megerősödött Hondáját. A tapasztalatokról Bencs Zoltánnal beszélgettünk.

Fejlesztettetek valamit télen az autótokon? Mi történt a Hondátokkal a holtszezonban?

Igen, egy kicsit megpiszkáltuk az autót, két új vezérműtengelyt kapott a motor. Novemberben, az egészségesnek egyáltalán nem nevezhető régi kipufogótól megszabadultunk, egy sokkal jobbra cseréltük, majd az új airboxnak köszönhetően immár lényegesen több levegőt tud szippantani a Hondánk, mint korábban.

Marad a Honda 2020-ra? Az Internetre felkerült fotók tanulsága szerint egy Lada is épült a Bencs testvérek műhelyében az elmúlt hónapokban.

Ez a Zsiguli a 12 évvel ezelőtti versenyautónk, amivel anno még a Historic Bajnokságban versenyeztünk. 2007-ben és 2008-ban éppen ezt a Gruppe 2-es Zsigulit hajtottuk Gabival. Mostanra eljutott odáig a bátyám, hogy sikerült teljesen összerakatnia a régi Ladánkat.

Van vele valamilyen tervetek az idei évre?

Ez maradjon még egyelőre titok. 🙂

Fotó: Bencs Gábor/Facebook

Tegnap, azaz Pünkösd vasárnapján a Hondával történt egy kis kapartatás. Hol jártatok?

Kipróbáltuk a kocsit, és egy kicsit gyakoroltunk Kunmadarason, ahol a Civic egyértelműen a várakozásainkon felül teljesített. A teszt előtti héten tudtuk felprogramoztatni a computert, így kifejezetten jól jött számunkra a repülőtéri edzésnap. Vízen indult a teszt, a nedves körülmények egész délelőtt kitartottak. Otthon, a csomagolás előtt megpróbáltunk mi is egy kis gumitaktikát felállítani, így az alaposan megkopott, régi slickeinket hoztuk fel a pincéből, hogy azok fogyjanak el. Ám az esővel nem kalkuláltunk, így munkásan teltek az év első kilométerei, tapadás híján rendesen csúszott a pálya betonja. Délutánra viszont felszáradt az aszfalt is, így magunkhoz képest sokat tudtunk gyorsulni, a versenyautónk egy pisszenés nélkül vette az összes akadályt. Mondhatni, hogy hozta a megszokott Honda formát, ennek köszönhetően hasznos tapasztalatokkal lettünk gazdagabbak a nap végére.

Hogyan tovább? Edzésetek, vagy tesztetek lesz e még a bajnoki rajt előtt?

Tervezünk még némi mozgolódást, mindenképpen szeretnénk még beülni legalább egy felkészülési teszten, edzésen, vagy tesztversenyen a Hondánkba, a júliusi Salgó Rallye előtt.

Fotó: Pánya Péter – Pánya Fotó https://www.facebook.com/panyarallyfoto/

A Salgó Rallye tehát már fixnek tűnik a 2020-as versenynaptárotokban. Mi szerepel még benne?

A jelenlegi, megváltozott körülmények között azt tűztük ki célul magunknak az idei évre, hogy a Rally2 Bajnokság aszfaltos futamaira megpróbálunk eljutni. Aztán az élet majd eldönti, hogy mit lehet és mit nem.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük