Rallye2.hu
logo
…csak a Rallye2 -ről szól!

Bartha Nándor: A verseny rövid volt, de a buli feledhetetlen

Bartha Nándi és Karetka-Ülkei Réka nem tulajdonított nagy jelentőséget a Szilveszter Rallye eredményének, Nándi csakis azért adta le a nevezésüket, az év utolsó versenyére, hogy a csapatuknak, valamint a navigátornak megköszönje a 2019-es munkáját. Ez tökéletesen sikerült, bár Nándi és Réka nem bánta volna, ha a péntek éjjeli lendület egészen a kockás zászlóig repítette volna őket. Bartha Nándorral beszélgettünk.


Nyíregyházán 1000 kilométert tettetek bele a kis 206-osotokba, ami nem kevés. Sok időt kellett a műhelyben töltenetek ezután, hogy a Szilveszter Rallye-n hadra fogható legyen az autótok?

Szinte hihetetlenül hangzik, de szerelésre egy percet sem fordítottunk, amit kellett, azt leellenőriztünk, de igazából egy csavart sem húztunk meg a Peugeot-n.

Mi volt a terv a Hungaroringen?

Csak a vidámság, csak a jókedv. Semmi komoly. Réka még soha nem vett részt a Szilveszter Rallye-n, őt akartam boldogabbá tenni, de ez most nem igazán sikerült. Ám a péntek esténk annál jobban, mert a fiúknak akkor köszöntem meg az egész évet, óriási banzájt csaptunk, ettünk ittunk, mindenkit csúnyán leitattam. 🙂 Ennek köszönhetően elég húzósan indult a szombat reggelünk, a srácok még rendesen kóvályogtak az ébredés után. 🙂

Nem tartott túl sokáig a nap, és maga a verseny sem. Mi történt a kocsitokkal?

Az első gyorsaságit sikerült rendben abszolválni, semmi különös nem történt. De a második szakasz előtt sokat kellett várnunk, hideg motorral rajtoltunk el, aminek az lett az eredménye, hogy a tanpályánál csapágyas lett a motorunk. Félre kellett állni.

Nem volt esély a hiba megjavítására, majd a vasárnapi folytatásra?

Kiküldtem a fiúkat alkatrészért, találtak is egy autósboltot, ami nyitva volt, sőt, még csapágyat is tudtak venni. Nekiveselkedtünk, de amikor szétszedtük a motort akkor láttuk meg, hogy olyan mély bemaródás van a főtengelyen, amit lehetetlen reggelre helyre hozni. Ezért nem maradt végül esélyünk arra, hogy a problémát másnapra orvosoljuk. Mindentől függetlenül jól éreztük magunkat éjjel-nappal, ám akkor lett volna igazán teljes az örömünk, ha a céldobogón is átgurulhatunk. Sebaj! Majd jövőre…

Kezdődik a felkészülés 2020-ra? Mivel telik az időtök tavaszig?

Teljes szezont tervezünk idén, ezért vettem egy erősebb, RC motort, ezt akarjuk majd beszerelni a gépháztető alá. Erre szükség is lesz, mert ahogy hallom a kategóriatársaink sem tétlenkednek a télen, szorgalmasan faragják az autóikat. A computerünk is új lesz, hamarosan azt is eljuttatjuk egy szakemberhez, aki megokosítja és átnézi egy kicsit. Egy zsebbe nyúlós történet közepébe csöppentünk, de mindenképpen fejlesztenünk kell az autón, ha tartani akarjuk a lépést idén is az ellenfelekkel. Márpedig ez a tervünk.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük