Rallye2.hu
logo
…csak a Rallye2 -ről szól!

Baksai László: Teljesen jól vagyok

Az űrhajó Ladák közt aratott győzelmet Baksai Laci, Orfűn Erdei Zolival a Lada Kupában, Egerben pedig Poczang Valérral lett ezüstérmes. Kazincbarcikára ismét új navigátorral készül és az eddigi pontjait szeretné tovább gyarapítani a várva várt murvás futam előtt. Baksai Lászlóval beszélgettünk.

Az Eger Rallye nem sikerült rosszul nektek…

Másodikak lettünk a Lada Kupában, 1,6 másodperccel előztek meg minket Fábián Donáték az első helyen, a P12-es géposztályban pedig a bronzérem lett a miénk. Ez tényleg nem rossz eredmény, szépen gyűltek a serlegek a Rally2 Bajnokság idei második megmérettetésén is.

A verseny után beszélgettünk, és elárultad, hogy Egerből szinte egyenesen a kórházba indultál, ahol egy komoly műtét várt rád.

Ez egy előre betervezett, mondhatjuk úgy is, hogy szándékosan az Eger Rallye és a Kazincbarcika Rallye közti szünidőre időzített beavatkozás volt. A 2020-as Pálháza Rallye-n történt balesetünk után a gerincembe „beszerelt” csavarokat kellett eltávolítani. A műtét gond nélkül, tökéletesen sikerült, a csavarokat kivették, a napokban voltam kontrollon, gyógyultnak minősítettek, és szerencsére jól is érzem magam.

Korlátozások és megkötések nélkül vezethetsz már akár a Kazincbarcika Rallye-n is?

Igen, és ott is leszünk a rajtnál.

Tavaly is ott voltatok, de akkor tényleg csak a rajtnál. Lebetegedtél, nem indultatok el a gyorsaságikon, csak a rajtdobogón gurultatok át. Mi a terv a 2022-es futamra?

Ettől lényegesen több. Annak ellenére, hogy szinte még nem mentem a ránk váró pályák többségén kedvelem ezeket a gyorsaságikat. A három szakaszból eddig csak a Teresztenyei elágazás-Imolán, vagyis a klasszikus Kánó-Imola-Ragályon versenyeztem ezelőtt. A tavalyi információk, a kevéske személyes tapasztalatom és a friss hírek szerint az idei Kazincbarcika Rallye is nagyon jónak ígérkezik, de nagy terveink nem lesznek. Természetesen szeretnénk pontokat gyűjteni, arra mindig szükség van, de a fél szememet már leginkább a Kazincbarcika után három héttel esedékes Székesfehérvár-Veszprém Rallye-n tartom, ott szeretnénk egyet villantani, ott már lesznek komolyabb elvárásaim magammal szemben is. Szombaton érkezünk Kazincbarcikára, háromszor letréningezzük a pályákat, aztán ebből megyünk, ahogy tudunk. Gumit váltunk, Pirelli-kkel fogjuk gyűjteni a versenykilométereket Borsodban, próbálgatjuk majd őket, kíváncsiak vagyunk, hogy mit tudnak. Az első kör valószínűleg az ismerkedésről fog szólni, de ennek ellenére biztosan nem feltett kézzel veszünk majd részt az első júliusi versenyünkön sem.

Zolika visszatér?

Sajnos nem, és ez nem csak a Kazincbarcika Rallye-ra érvényes, hanem az egész évre. Az én hátam meggyógyult, neki viszont kiújult egy korábbi hátsérülése, így orvosi utasításra nem ülhet be a versenyautóba. Ám egy percig sem volt kérdéses, hogy ott lesz velünk a szervizben, csapatvezetői feladatokat ellátva munkálkodik majd körülöttünk, aminek nagyon örülök. Kazincbarcikán és a 2022-es szezon hátra lévő részében Szabó Beu helyettesíti Zolit a jobb1-ben, nagyon hálás vagyok Beunak, hogy beül mellém és segít ebben a váratlan helyzetben.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.