DSC_02431Többször sikerült már Ladával abszolútot nyernie Baksai Lacinak a Rallye2 mezőnyében, de most azt ő is érzi, hogy erre nem sok esélye lesz. Ám megszoktuk már Lacitól, ha ő ott van a pályán, akkor bizony a nagyobb vérű gépek sincsenek biztonságban, mert – főleg murván- hamar odatör egy nagyobb zacskó borsot az orrok alá a Zsiguli hátsó kerekével. Baksai Lacival beszélgettünk.

Rallye2.hu: Régen láthattunk titeket. Merre jártál, mit csináltál az elmúlt időszakban?

Baksai László: Eléggé összetett ez a dolog. Gyermekem is született, de azt hiszem nem ez lesz a legjobb kifogás. Nagy Bélus barátommal, navigátorommal szétültünk, mert úgy alakultak a dolgai, hogy az idei évet ki szeretné hagyni, viszont vele együtt két nagyobb szponzorom is kifarolt mögülem, emiatt kellett igazából kihagynom két versenyt az év elején. Új navigátort és pénzt kellett találnom ahhoz, hogy rajthoz tudjak állni. Ez sikerült is, de jelenleg úgy látom, hogy így sem lesz teljes az évünk: a murvákon fogunk menni, de a többi az egyelőre igen kétséges, talán majd az év vége felé bízok benne, hogy összejön még valami. Az kocsi teljesen, fullra fel lett újítva, tök szép az autó.

Rallye2.hu: Régi az autó de felújítva, a navigátorod viszont teljesen új…

Baksai László: Igen, Pataki Lászlónak hívják. Tök érdekes, mert feladtam egy hirdetést, hogy keresek navigátort és örülök, mert rövid idő alatt nagyon jó kapcsolatot sikerült kialakítanunk Lacival, navigált ő már sok autóban, de ez lesz az első közös éles versenyünk, nagyon várjuk már a hétvégét.

Rallye2.hu: Mi a terv a Szombathely Rallye-ra?

DSC_0625

Baksai László: Nagyon megerősödött a Rallye2 mezőnye, tehát ami régen volt, hogy az elejében tudtunk kocsizni, na és abszolútot nyerni Ladával, azt azért most igencsak el kell felejteni. Véleményem szerint, ha sár van, esik az eső, akkor tudunk meglepetést okozni. Mi elsősorban az A/6 géposztályra koncentrálunk főleg ott szeretnénk jól teljesíteni, bár a C2-esekkel nehéz lesz felvenni a versenyt, de nem adjuk fel, megpróbáljuk. igyekszünk a dobogó környékére odaférkőzni. Ez abszolútban majd meglátjuk mire lesz elég. A Bükfürdő-Szombathely Rallye az általában egy kicsit gyorsulási verseny is valahol, az autónk nem erre készült igazából, de szeretnénk egy jót autózni, a navigátorommal összeszokni, meg élvezni a versenyt. Mi az idén nem igazán fogunk a bajnokságban labdába rúgni ilyen kevés versennyel így nyugodt szívvel szolgálhatjuk ki a közönséget, és ez biztos vagyok abban, hogy nekünk sem lesz rossz élmény. 🙂 Mindenkinek balesetmentes és eredményes versenyzést kívánok!  

Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!